Beter slapen

Begin van een slaaprevolutie: slapen is trending

Zoals altijd in de eerste maanden van het jaar, draaien de glazen bollen overuren. Door professionals wordt volop voorspeld wat ons het komende jaar zoal te gebeuren staat. We gaan het hier niet hebben over negatieve zaken als oorlogen of het einde der tijden, maar over fijne, hoopvolle en positieve dingen die ons verder brengen. Dit jaar zit er tussen de voorspellingen van ‘s werelds grootste creatievelingen een aantal ware pareltjes.

Slapen lost problemen op

Slapen dus. Volgens Arrianna Huffington van The Huffington Post is dit hét toverwoord voor 2016. Hoe veel en hoe we het komende jaar slapen, en in de jaren erna natuurlijk, bepaalt in grote mate ons probleemoplossend vermogen. Of het nu gaat om individuele problemen of grotere uitdagingen die we als maatschappij tegemoet gaan. Als we goed slapen, kunnen we ze beter tackelen, aldus de deskundige. Weg dus met die smartphones in de slaapkamer en late bedtijden. Welkom comfortabel bedje, tijd voor jezelf en frisse blik op de wereld!

Slapen wordt weer populair

Zeg eens eerlijk. Hoe wordt er gereageerd als jij op een feestje zegt dat je naar huis gaat omdat je moe bent? Wanneer je later op kantoor aankomt omdat je nog zo lekker in dromenland was? Grote kans dat je enthousiasme voor slaap niet enorm gewaardeerd, laat staan aangemoedigd, wordt. We zitten namelijk midden in een slaapcrisis met z’n allen. Vergeleken met vroeger, slapen we minder uren per nacht, terwijl we nog altijd net zo veel slaap nodig hebben. De slaappillen gaan als zoete broodjes over de toonbank en je wilt niet weten wat het aantal verkeersongelukken is dat veroorzaakt wordt door een slaperige bestuurder. Slapen wordt gezien als zonde van de tijd en dit heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid, werkprestaties, relaties en ons geluk. Hoogste tijd dat hier verandering in komt.

Werkgever gaat slapen faciliteren

Het zou mooi zijn als iedereen bij Beter Bed zou werken en de hele dag de meest comfortabele bedden om zich heen had staan, maar dat is helaas niet zo. Gelukkig heeft een aantal grote bedrijven zoals Microsoft, Google, Amazon en Campbell’s Soup al gezegd dat ze prioriteit gaan geven aan slapen. Goldman Sachs heeft haar medewerkers bijvoorbeeld al verboden ’s nachts door te werken. In meer en meer branches, kijk ook naar onderwijs, sport, kunst en de medische sector, wordt het belang van slaap weer ingezien. Sporters als Marlou van Rhijn, Epke Zonderland en Eva de Goede zeggen niet te kunnen presteren zonder genoeg slaap en steeds meer sportteams nemen slaapexperts in dienst. Klinkt veelbelovend, als je ’t ons vraagt.

Wordt slapen jouw goede voornemen?

Wordt beter slapen ook jouw goede voornemen? Kom dan eens kijken in een van onze winkels en probeer onze uitgebreide collectie boxsprings, matrassen en beddengoed zelf uit. Je kunt ook online inspiratie opdoen en shoppen natuurlijk. Als je ligt op een bed en matras die goed bij je lichaamsbouw en slaaphouding passen, slaap je vaster en begin je elke dag ontspannen en uitgerust. Reken maar dat dit je werk, relatie en gezondheid ten goede komt. 

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing