Beter slapen

3x festival slaaptips voor een energiek festivalseizoen

Yes! Het is lente. Tijd voor… festivals! Ben jij helemaal in je nopjes nu het festivalseizoen weer losbarst? Dan is de grote vraag: ben je er klaar voor? Ben je genoeg opgeladen? Al dat feesten kost namelijk bergen energie. Geen zorgen, met onze festival slaaptips haal jij álles uit je festival(s) dit seizoen.

Kom maar door met die festivalenergie

Zeker weten dat je overdag alles uit je feest kan halen? Zorg dat je ’s nachts goed slaapt. Niemand wil na een paar uur feesten al zijn bed op moeten zoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Als je thuis slaapt, komt dat vast wel goed, maar hoe slaap je nou lekker op een festival?

Festival slaaptip 1: ga voor de beste tentplek

Alles begint met de plek waar je tent staat. Misschien klinkt het aantrekkelijk om zo dicht mogelijk bij het festivalterrein te staan (lees niet zo ver te hoeven lopen), maar dat kan je ’s nachts nog wel eens duur komen te staan. Voor de beste nachtrust kies je beter voor wat meer rust en ruimte. Ga in ieder geval voor een plek die niet bij de hoofdpaden ligt en het liefst wat verder van het festivalterrein vandaan.

Wil je echt zeker weten dat je rust hebt in de nacht? Boek een losse camping die iets verder van het terrein ligt. Let altijd goed op dat je tent in de schaduw staat. Zo drijf je ’s morgens niet je tent uit van het zweet, maar draai je je nog eens lekker om.

Festival slaaptip 2: bespaar niet op comfort

Een dun matje? Mwah. Zeker niet als je meerdere nachten blijft. Ook een simpeler luchtbed kan zorgen voor spierpijn of pijn in je rug en nek. Daarnaast kun je je draai niet goed vinden en word je - die paar uur dát je kan slapen -  steeds onnodig wakker. Wil je echt goed slapen, ook op een festival, ga dan voor comfort. Kies een dikkere slaapmat of een stretcher. Misschien wat meer sjouwwerk, maar geloof ons, je zal er geen spijt van krijgen. Niet alleen geniet je van meer ondersteuning, je ligt ook verder van de grond. Hierdoor heb je minder snel last van condens en kou. Kun je een caravan lenen of meenemen? Doen! Of huur je eigen accommodatie op het festivalterrein. Je verdient het, toch?

Festival slaaptip 3: investeer in goede oordoppen

Je redding tijdens de nachten? Oordoppen. Echt. De juist oordoppen maken een verschil van dag en nacht. Oordoppen bieden rust en beschermen je tegen luidruchtige kampeerburen, muziekdreunen of een snurkende scharrel. Ze dempen verschillende soorten geluiden en jij staat de volgende ochtend (middag) fris op. Let bij het aanschaffen op, dat je kiest voor maximale geluidsdemping. Voor gemiddeld zo’n 20 euro ben jij in het bezit van kwalitatieve oordoppen. Vergeet natuurlijk ook niet om je oren overdag goed te beschermen tegen gehoorschade. Scheelt je ’s nachts (en misschien wel de rest van je leven) een irritante piep.

Ben jij er klaar voor? Veel feestplezier en… slaap lekker!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing