Beter slapen

Slapen op een bijzondere plek: iglo

In onze serie ‘Slapen op een bijzondere plek’ gaan we dit keer de grenzen van Nederland en België over. Bijzondere slaapkamers, exclusieve slaapplekken en gezellige appartementen vind je immers overal!

1. Slapen in een iglo

Vooruit, het is niet direct een iglo in de vorm die je nu in je hoofd hebt, maar een hotel volledig gebouwd van ijs komt dicht in de buurt toch? Ijshotels zijn een vorm van moderne architectuur en op verschillende plekken in Noord-Europa te vinden, zoals in Zweden, Noorwegen en Finland. Een van de bekendste ijshotels in Lapland is het Ice Hotel in het Zweedse dorpje Jukkasjärvi. Voorheen was het zo dat ze elk jaar in oktober begonnen met de opbouw, zodat jij hartje winter kon genieten van een drankje aan de ijsbar uit een heus ijsglas. Nieuw is dat je hier voortaan het hele jaar door terechtkunt!

365 dagen per jaar overnachten in het Ice Hotel

Het Ice Hotel bestaat al sinds 1989 en ligt 200 kilometer ten noorden van de noordpoolcirkel. Op deze verfrissende plek vind je luxe design suites, ontworpen door diverse kunstenaars. Niet alleen de kamers, maar ook de tafels, stoelen en bedden zijn helemaal van ijsblokken gemaakt. Je kunt hier zelfs in een ijskapel elkaar het jawoord geven! In het ijshotel is het overal zo’n -5 graden. Om je gerust te stellen, er zijn ook verwarmde ruimtes waar je even op temperatuur kunt komen, zoals de toiletten en de douche. Bovendien krijg je thermokleding te leen. Ook van de dikke slaapzakken en rendiervellen die op je ijsbed liggen, word je waarschijnlijk enthousiast.

Arreslee, sneeuwscooter of gewoon een huurauto?

Het ijshotel is te bereiken vanaf het vliegveld in Kiruna in Zweden of vanuit het Finse Ivalo. Vanaf daar neem je een huurauto, taxi. Je kunt natuurlijk ook in stijl reizen per hondenslee of sneeuwscooter. Aan jou de keus. Vanaf 180 euro per nacht boek je een ervaring om nooit te vergeten.

2. Coole ijshotels in de rest van Europa

Niet alleen in Noord-Europa vind je ijshotels. Ook in Zuid-Europa kun je overnachten temidden van het ijs! Het Igloo hotel in Andorra ligt op 2350 meter hoogte in de Pyreneeën. Minder zuidelijk kun je terecht in het Hotel of Ice in Roemenië, het eerste ijshotel van Oost-Europa. Het hotel ligt hoog in de bergen, aan het Baleameer.

3. Overnachten op de Noordpool

Ondanks het feit dat er geen vaste infrastructuur  is op de Noordpool, kunnen er tijdelijke verwarmde tentenkampen worden opgezet waar je één of meerdere nachten kunt verblijven. Expedities op het ijs zijn te boeken bij diverse organisaties, zoals Oceanwide Expeditions en Experience Travel. 

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing