Beter slapen

Overnachten in een kasteel

Slapen op een unieke plek. In een kasteel slapen de koning, koningin en de prinsessen. Dit is veel te groot voor hen alleen. Lijkt het jou ook een droom? Slapen als een koning in een luxe kasteel. Er zijn diverse plekken in Nederland, België en zelfs Finland waar je het kunt ervaren. Wie wil er nu niet koninklijk slapen voor een nachtje?!

Kasteelovernachting in Nederland

Kasteel Daelenbroeck in Limburg

Dit prachtige kasteel is gedateerd uit de veertiende eeuw. Het is gebouwd op de grondvesten van een burcht. Het staat midden in de natuur. Een overnachting in dit kasteel is dus uitstekend te combineren met een stevige wandeling in de natuur. Je kunt hier origineel overnachten met maximaal twee personen.

Slot Assumburg in Heemskerk

Slot Assumburg is een Middeleeuws kasteel uit de dertiende eeuw. Vroeger was dit  altijd een adellijk kasteel. In het kasteel vind je geen hemelbed of eigen badkamer. StayOkay heeft er namelijk een hostel in gevestigd. Hierdoor kun je voor een schijntje overnachten in dit slot. Een overnachting in dit prachtige, Middeleeuwse kasteel kost je € 24,- per nacht.

Kasteel Huis Bergh

Dit prachtige kasteel is te vinden in Gelderland waar je prinsheerlijk kunt overnachten. Dit kasteel stamt uit de dertiende eeuw en ligt vlak bij de Duitse grens. De waterburcht was vroeger nauw verbonden met het Huis van Oranje-Nassau. Het landschap om het kasteel is prachtig waar je uitstekend kunt wandelen of fietsen.

Kasteelovernachtingen in België

Kasteel Buesdael

Buesdael is een overweldigend kasteel met 5 slaapkamers. Met uitzicht op Blieberg en in een groenrijke omgeving, kun je optimaal genieten als jonkheer of jonkvrouw. Er zijn slaapplekken voor 9 personen, dus je kunt met je hele familie of vriendengroep hier terecht. In de omgeving liggen Vaals, Maastricht, Luik en Aken. 

Kasteel van Ordingen

Dit is een prachtig sprookjesachtig kasteel in Sint-Truiden. De prachtige kasteelkamers zijn gerenoveerd tot zeer comfortabele en luxe kamers. Alle kamers en suites zijn ingericht door de beroemde decorateur Pieter Porters. Naast de luxe kamers, vind je in dit kasteel een heerlijke wellness en ligt het midden in de natuur. Genoeg te doen dus voor iedereen!

Belgisch kasteeltje in Ruiselede

Wil je romantisch overnachten? Of met het hele gezin een weekendje weg? Dan is dit kleine kasteeltje een originele locatie! Het is afkomstig uit 1866. Het kasteel ligt dicht bij Brugge en Gent waardoor je een dagje naar deze leuke steden kunt. Het heeft verder zowel een overdekt als verwarmd zwembad in de tuin. Ook vind je een infraroodruimte in een van de torens van het kasteel.

Kasteelovernachtingen in Finland

Arctic Snow Hotel

Vind je jezelf eerder een sneeuwkoning of ijskoningin? Dan kun je terecht in het Arctic Snow Hotel in Sinetta, Finland. Ver weg van de bewoonde wereld slaap je op een bed van ijs in een iglo. Wordt de kou je toch even te veel? Dan kun je gebruikmaken van de meerdere sneeuwsauna’s die beschikbaar zijn. In dit bijzondere ijskasteel kun je terecht vanaf € 135,- per persoon, per nacht. Een once-in-a-lifetime-experience!

Snowcastle Kemi

Dit sneeuwkasteel is prachtig! Het kasteel is te vinden in Kemi en heeft de World Luxury Hotel Global Award gewonnen. En daarbij is dit het beste EcoFriendly hotel in Finland. Beleef dit sneeuwkasteel met je eigen ogen en boek je overnachting van eind januari tot begin april.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing