Beter slapen

Slapen op een bijzondere plek: in een loft

Zeg je loft, dan denk je vrienden, wijn en feest. Net als in de film. Of je denkt aan schilders en kunstenaars voor hoge ramen in de New Yorkse wijk SoHo. Of aan jonge, opgeleide mensen zonder kinderen, zoals in series als Friends, Gossip Girl en Sex and the City. Wat jouw associatie met het woord loft ook is, wedden dat je na één overnachting in een loft al om bent?

Wat is een loft?

Volgens Wikipedia is een loft een grote woning die uit één ruimte bestaat, die naar eigen inzicht ingedeeld is. Een loft lijkt op een studio, alleen is een studio meestal kleiner. In menig loft wordt werken en wonen gecombineerd. Of slapen met eten. Of actie met ontspanning. Lofts vind je vaak in voormalig industriéle gebouwen en in centra van oude steden. Vaak hebben de oude fabrieksruimtes hoge ramen, zichtbare steunbalken en een karaktistieke uitstraling. Een loft staat voor ruimte en luxe, dat is eigenlijk de samenvatting.

1. The Loft O in Antwerpen

Your home away from home. Zo omschrijven ze hun vijfsterrenlofts zelf. We hebben het hier over een familie van vier lofts die in grootte variëren. Ze zijn dus geschikt voor twee personen en voor groepen. Er is één loft in New York style: industrieel en boho-chic. Eentje is helemaal wit en weer een ander loft is eco-friendly, ingericht met hout en andere natuurlijke materialen. De eigenaren van deze serie lofts werkten samen met A-merken als Made.com, Duravit en Sikkens en designers als Hansgrohe en Philippe Starck. Heb je een beeld?

Meer info vind je op https://www.loft-o.com

2. Loft 51 in Maastricht

Ook hier betreft het vier zelfstandige lofts, dit maal in een historisch gebouw in het centrum van Maastricht. Op 200 meter van het Vrijthof, op de onderverdieping van het monumentale pand, wonen een man en vrouw die deze lofts verzorgen alsof het hun kinderen zijn. De lofts zijn strak en modern ingericht met design. Wit wordt afgewisseld met knalkleuren. De koelkast is gevuld, er zijn verse broodjes van de bakker en natuurlijk gebruik je alleen maar luxe beddengoed en badkamerproducten. Als dat geen verwennerij is.

Check https://www.loft51.nl voor meer info over de inrichting, locatie, beschikbaarheid en tarieven.

3. Romantische loft in de Ardennen

Dat een gave loft niet per se in de stad staat, bewijst deze loft in de Ardennen. Samen met je liefste uren in je privé bubbelbad dobberen. Koken in de complete keuken, sfeervol een filmpje kijken dankzij het home cinema set, slapen in een zwevend bed en borrelen in de privé tuin met overdekte jacuzzi … en dat allemaal in een perfect gestyled interieur.

Op https://supertrips.nl/loft-met-jacuzzi-ardennen/ lees je meer.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing