Beter slapen

Slapen op een bijzondere plek: in een monument

België en Nederland kennen tal van bijzondere monumenten, die in stand worden gehouden om hun charme, karakter en historisch erfgoed. Sommige van die monumenten zijn te bezoeken voor een uurtje of te bewonderen van een afstand, sommige zijn te boeken als hotelkamer! En laat dat nu precies zijn wat jij wilt voor je romantisch weekendje weg!

1. Slapen in een monumentale zondagsschool

Romantiek ten top in het Achterhoekse bos in Nederland. Dit monumentale pand uit 1924, dat helemaal afgezonderd ligt in een privébos, is omringd door nieuwsgierige herten, eekhoorns, koeien en hazen.Waar vroeger de plattelandsjeugd in de schoolbanken zat, bevinden zich nu de woonkamer en de keuken. Authentieke details zijn bewaard gebleven en het pand is recent gerenoveerd, zodat je geniet van alle mogelijke luxe en comfort.

Al voor een paar honderd euro verblijf je een aantal nachten in deze karakteristieke oude school. Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen voor een weekend en midweek. En wat ook leuk is: kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee! Meer info vind je op www.deoudezondagschool.nl.

2. Slapen in een voormalige sigarenfabriek

In Belgisch Limburg, om precies te zijn in het dorpje Wijchmaal, ligt Factorij 10. Het pand is een oude sigarenfabriek en stamt uit 1865. Ooit werden er nog drie miljoen sigaren per jaar geproduceerd, nu wordt er vooral geslapen, geborreld, gegeten en gebadderd in luxe jacuzzi’s. Door het gebruik van materialen als hout, glas en staal ademt de fabriek de sfeer van vroeger nog uit. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.factorij10.be.

3. Slapen in een industrieel torentje

Dit achthoekige torentje van drie verdiepingen staat midden op het Watertorenplein in Amsterdam. Het hotel is een industrieel monument uit 1897, dat op duurzame wijze verbouwd is tot hippe design slaapplaats. Vanuit hier zijn de Jordaan en de Westergasfabriek prima te lopen. Zie het als een oase van rust midden in de drukke stad. Een smaakvol ingerichte hotelkamer voor een weekend waarin je volop geniet van cultuur en industrieel ontwerp. Want design, daar hebben die Nederlanders wel kijk op! Op www.windketel.nl lees je meer over de prijzen en mogelijkheden.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing