Beter slapen

Slapen op een bijzondere plek: onder de grond

Altijd al eens willen slapen onder de grond? Op deze bijzondere plekken kan het: slapen in een grot, een hobbitwoning, een hidden house of in een oude mijn.

1. Slapen in een grot

Stel jezelf eens voor als holbewoner. Je ligt overdekt, beschut en hebt lekker veel privacy, dus een ongestoorde nachtrust is gegarandeerd. Toegegeven, het is er koud en donker, maar… daar kun je iets aan doen! Met een dikke slaapzak en zaklamp kom je een heel eind.

In Nederland is slapen in een grot niet echt mogelijk, tenminste niet als je het legaal wilt houden. In Andalusië, Italië, Turkije of Griekenland is het daarentegen bijna de normaalste zaak van de wereld om in een grot te slapen. Lekker koel tijdens hete zomers! Ook in het buitenland, maar stukken dichterbij huis, kun je een grotovernachting beleven in de Belgische Ardennen. Het overwegen waard voor komende zomervakantie.

 

2. Slapen in een hobbitwoning

Wie kent ze niet, de hobbits met hun schattige ondergrondse holwoningen. Niks geen stenen muren en standaard deuren en ramen, maar wanden van bosgrond en een knusse ronde voordeur en ronde vormen binnenshuis. Lees verder en word net zo enthousiast als wij!

Op camping Geversduin in Castricum kun je overnachten in een heuse hobbitwoning. Deze woning ligt half onder de grond en gaat op in de nabij gelegen heuvel. Binnen is alles aanwezig wat je nodig hebt. Van eigen sanitair tot een complete keuken en van stapelbedden tot tweepersoonsbed. De gezellige houten stoelen maken het gevoel compleet. Je kunt hier overnachten met 2 volwassenen en 2 kinderen. 

 

3. Slapen in een hidden house

Je eigen luxe vakantieverblijf met privé bioscoop, grotendeels onder de grond. In Drenthe is het mogelijk! In het Hidden House, ontworpen door Teun Kocks, ervaar je rust en ruimte zoals je deze nog nooit ervaren hebt. De vakantiewoning is geschikt voor maximaal 6 personen en verrassend compleet ingericht. Inclusief bioscoop dus… 

Het Hidden House ligt in een bosrijke omgeving en heeft een eigen aangrenzende tuin. Het huis staat op het terrein van kampeerterrein De Blauwe Haan. Buiten vakantieperiodes is het huis ook te huur per nacht.


4. Slapen in een oude mijn

Je moet er even voor rijden, maar dan heb je ook wat. In de Sala Silvermine in Zweden kun je overnachten in een ondergrondse suite, zo’n 150 meter onder de grond! De Sala Silvermine was vroeger een van de grootste zilvermijnen van Zweden. Tegenwoordig is het een hotel waar je voor een slordige 400 euro per nacht de ervaring van je leven kunt realiseren.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing