Beter slapen

Slapen op een bijzondere plek: op het station

Schrik niet. We bedoelen niet dat je je rugzak moet pakken en achter het spoor moet gaan liggen met je slaapzak. We hebben het ook niet over traincrashen, de nachttrein naar Frankrijk nemen of je oogjes dichtdoen tijdens de reis van Groningen naar Maastricht. Er zijn werkelijk ook comfortabele slaapplaatsen op het station en in de trein. Weer eens wat anders!

1. In het oude stationsgebouw van Horst-Sevenum

In het Limburgse Horst kun je een originele overnachting boeken in een authentiek stationsgebouw. Staatsie 1866 is in – hoe verrassend – 1866 in gebruik genomen als wachtruimte en verkooppunt voor treinkaartjes. Het monumentale pand is verbouwd met behoud van originele details en doet nu dienst als Bed & Breakfast. Je kunt er ook eten trouwens. En je zoon die fan is van Thomas de Trein mag gewoon mee!  

Al vanaf 65 euro slaap je met z’n tweeën in een van de twee hotelkamers. Je kijkt vanuit de kamer uit over het spoor en het groene Limburgse landschap. Als dat geen lekker weekendje wordt.

2. In een goederenwagon in Stadskanaal

Wakker worden op het spoor? Op het station in het Groningse Stadskanaal kun je de nacht doorbrengen in een oude goederenwagon, die is omgetoverd tot een heuse pionierswagen. De wagen verwijst naar de harde tijd van de eerste veenpioniers, die het landschap waar de spoorlijn doorheen loopt, ooit ontgonnen. De wagon maakt onderdeel uit van Museumspoorlijn STAR. 

Je kunt er met vijf personen in slapen en hij is compleet ingericht met bedden, keuken, badkamer en kachel. En de sfeer? Gezellig en huiselijk! Al vanaf 60 euro per nacht overnacht je op deze bijzondere plek.

3. In een trein op station Sloterdijk

Op station Amsterdam Sloterdijk kun je slapen op het spoor in het Train Lodge Hostel! Het kost bijna niets, je bent snel in de stad en je kunt er zelfs met grote groepen overnachten. Leuk voor een vrijgezellenfeest, familieweekend of weekendje weg met je partner. 

Vroeger waren de slaaprijtuigen onderdeel van de nachttrein tussen Zürich en Rome. Nu zijn ze de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van Amsterdam. Je boekt al een los bed voor 19 euro en tegen bijbetaling slaap je in een privé compartiment of zelfs in een speciaal Ladies Only compartiment. Je hoeft geen beddengoed mee te sjouwen en  voor 6 euro ontbijt je ook in de trein. Een klein budget is geen excuus meer. Plannen dat weekendje weg!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing