Beter slapen

Winterkou

Een warm bed: hoe kom je erin? Hoe kom je eruit? De eerste nachtvorst heeft haar intrede gedaan. De temperaturen zijn van een aangename 15 graden gezakt naar een stuk minder aangename 3 graden. Dit betekent ook dat je ’s avonds in een koud bed stapt, terwijl je je daar - opgewarmd en wel - de volgende ochtend het liefst de hele dag in nestelt, omdat het juist daarbuiten weer koud aanvoelt. Hoe los je dit winterse dilemma op?

Ga je bed in!

Ouderwets, maar bewezen nuttig: de warme kruik

Je kunt ze nog steeds kopen gelukkig: de kruik. Leg er eentje in bed, zo’n 30 minuten voor je wilt gaan slapen, en je stapt in een aangenaam warm bed.

Een lekker dekbed

Met een goed dekbed ben je verzekerd van warme nachten. Het is belangrijk dat je een dekbed koopt dat past bij je slaapgedrag. Heb je het snel warm, dan heb je een ander soort dekbed nodig dan wanneer je het vaak koud hebt. Bij BeterBed vind je het dekbed dat bij je past. In alle maten en met keuze uit diverse soorten vullingen. Warm de winter door voor een aantrekkelijke prijs!

Hartstikke leuk natuurlijk, zo’n topaanbieding. Maar zo kom je wel meteen weer op een volgend probleem: hoe moet je de volgende ochtend weer onder je warme dekbed uit komen? Ook hier hebben we tips voor.

Kom je bed uit!

Slimme thermostaat

De techniek staat voor niets! Tegenwoordig kun je je thermostaat zo instellen, dat je huis al lekker opwarmt tegen de tijd dat je wekker gaat. Dat maakt het een stuk makkelijker om je bed te verlaten.

Tapijt, kleed of sloffen

Een hekel aan die koude vloer als je je warme voeten ’s ochtends uit bed zwaait? Neem tapijt of leg in de winter een hoogpolig kleed naast je bed. Het scheelt, echt. Je kunt natuurlijk ook lekkere sloffen naast je bed klaarzetten. Die koop je tegenwoordig in de meest hippe uitvoeringen. Comfortabel en fashionable tegelijk dus.

Verse koffie

We noemden het al als oplossing om snoozen te voorkomen en het werkt ook in de winter: programmeer je koffiezetapparaat zo, dat je wakker wordt met de geur van verse koffie. Dan kom je vanzelf je warme bed wel uit voor een oppeppende en lichaamsverwarmende mok van dit ‘zwarte goud’ om de dag goed te beginnen. Een broodbakmachine en de geur van versgebakken brood sorteert hetzelfde effect. Handig als je geen koffieleut bent.

Tot slot

Geniet van de winter! Want zeg nou eerlijk: je zou de warmte en gezelligheid van de feestdagen toch ook niet willen missen?

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing