Inspiratie

Kinderslaapkamer inrichten: 5 ultieme tips

De kinderkamer is er in eerste instantie natuurlijk voor bedoeld om rustig te slapen na een drukke dag op school. Naarmate je kind ouder wordt, is de slaapkamer ook steeds meer een plek om te spelen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Het is dus superbelangrijk dat je kind zich thuis voelt in zijn of haar kinderkamer.

1. Kies een groot bed in de kinderkamer

Centraal in een kinderslaapkamer is natuurlijk: het bed. De meeste kinderen gaan tussen de twee en vier jaar over naar een echt kinderbed. Best een grote stap, want waar je peuter echt groot leek in het babyledikant, is het in een echt bed ineens weer een heel kleintje. Je hebt keuze uit allerlei soorten kinderbedden. Ga je voor een peuterbed? Of meteen voor een eenpersoonsbed? En denk daarbij ook aan het juiste kindermatras.
Is dat iets te gewoontjes? Dan kun je natuurlijk gaan voor een kinderbed in prinsessenstijl, een kinderbed met glijbaan, een kinderbed in de vorm van een auto, een stapelbed of een hoogslaper.

2. Ga voor een veilige kinderslaapkamer

In een kinderkamer is het natuurlijk erg belangrijk om rekening te houden met  veiligheid. Veel van onze kinderbedden zijn verkrijgbaar met uitvalbescherming. Een fijn idee, zeker als je kind een onrustige slaper is.

Let er ook op dat de meubels die je aanschaft kwalitatief van aard zijn, zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Al onze kindermeubels, zoals die van het merk Flexworld, zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan strenge veiligheidseisen.

3. Accessoires maken de kinderkamer compleet

Het is natuurlijk leuk om bij de inrichting van je kinderkamer rekening te houden met de superhelden van jouw kind. Een Minions of Frozen kamer vind je kindje vast geweldig! Denk er wel aan dat de smaak van peuters en kleuters nog wel eens wil veranderen… Vinden ze vandaag roze het allermooist, willen ze morgen ineens weer alles blauw. Als je kiest voor neutrale meubels en muren, kun je losgaan met variatie in accessoires en accentkleuren.

4. Gordijnen kiezen voor een kinderslaapkamer

Om een goed slaapritme te behouden, is het aan te raden om tijdens het middagdutje (meestal tot +/- 3 jaar) de slaapkamer niet volledig te verduisteren. ‘S avonds wil je het juist wél zo donker mogelijk maken, met behulp van verduisterende gordijnen bijvoorbeeld. Een ideale oplossing is een gordijnroede voor twee gordijnen. Zo kun je verduisterende gordijnen combineren met lichtdoorlatende gordijnen!

Veel kinderen vinden totale duisternis een beetje eng. Zorg daarom voor een nachtlampje, maar liefst eentje die niet te fel is, zodat het toch donker genoeg is om makkelijk in slaap te kunnen vallen. 

5. De finishing touch van de kinderkamer

Maak de kinderslaapkamer af met de leukste accessoires. Denk daarbij natuurlijk aan de leukste kinderdekbedovertrekken, maar ook aan kinderkasten, fotolijstjes, boekenplanken, opberglades en nachtkastjes. Vanaf groep 2 of 3 worden kinderen ook heel blij van een bureau waar ze aan kunnen kleuren en knutselen.

Een kinderslaapkamer waar jouw kind trots op is!

Met bovenstaande tips maak je de kinderkamer tot een kamertje waarop jouw zoon of dochter dol op zal zijn. Met handige opberglades, speelgoedkisten of kasten kun je bovendien snel én gemakkelijk (samen) opruimen. Zo kan je kind de kinderkamer vol trots aan alle opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes laten zien!

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing