Slaapproducten

Welk materiaal hoofdkussen past bij jou?

Voor een goede nachtrust is, naast een goed matras, ook een comfortabel hoofdkussen van belang. Welk hoofdkussen het best bij je past, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo heeft iedereen een andere voorkeur voor de vulling en dikte van het hoofdkussen. Ook zijn sommige hoofdkussens niet geschikt voor mensen met allergieën. Welke soorten hoofdkussens er zijn en welke het best bij je passen, lees je hier.

Tips bij de keuze van een hoofdkussen

Een hoofdkussen ondersteunt je nek zodat je nekspieren tot ontspanning kunnen komen. Zorg er daarom voor dat je een hoofdkussen kiest dat matcht met je slaaphouding en slaapwensen. Wanneer je de mogelijkheid hebt, is het  verstandig een hoofdkussen even uit te proberen. Ook is het belangrijk de stevigheid van je kussen af te stemmen op de stevigheid van je matras. Kies daarom eerst je matras en dan pas je kussen! Een hoofdkussen heeft ongeveer een levensduur van drie jaar. Ben je allergisch voor wol of huisstofmijt? Vraag onze slaapadviseurs om advies.

Het kussen tegen nekklachten | Beter Bed

Alle materialen op een rij

Dons

Bij een donzen kussen zakt je hoofd goed in het hoofdkussen. Dit zorgt voor zachtheid en comfort. Dons is licht in gewicht. Het houdt warmte vast en voorkomt afkoeling, terwijl het optimaal ventileert. Donzen kussens zijn geschikt voor elke slaaphouding. 

Traagschuim

Traagschuim hoofdkussens hebben een drukverlagende werking. De druk op je hoofd en nek wordt optimaal verdeeld, waardoor je ontspannen en pijnloos slaapt. Een stevig kussen van traagschuim geeft  je hoofd en nek goede ondersteuning. Het is veerkrachtig, vormvast en duurzaam. 

Synthetisch

Een synthetisch kussen bestaat voornamelijk uit polyester. Door de vulling van vezelbolletjes is het hoofdkussen zacht, licht en flexibel. Een synthetisch kussen is minder vormvast en dus goed vervormbaar. 

Wol

Wol is een natuurlijk materiaal en heeft een lange levensduur. Een wollen kussen voelt stevig aan en behoudt zijn volume lang. Het heeft veerkracht, is slijtvast, ondersteunend en toch zacht. Door de goede vochtopname van wol blijft het kussen lekker fris aanvoelen.

Kapok

Kapok is redelijk vormvast, waardoor een kussen van dit natuurlijke materiaal steviger aanvoelt dan bijvoorbeeld een kussen van dons of veren. Kapok is luchtig van structuur en van nature een goede warmte- en vochtregelaar. Hierdoor is dit type kussen ideaal voor mensen die veel transpireren.

Extra advies?

Heb je hulp nodig bij je keuze? Doorloop dan eens onze kussenwijzer. Deze vertelt je, na het beantwoorden van 6 vragen, welk hoofdkussen het best bij jou past. Liever persoonlijk advies? Kom dan langs in één van de 80 Beter Bed winkels en onze slaapadviseurs helpen je graag. 

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet álles over de producten van Beter Bed

Meer over Jan

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing