Past mijn bed door het trapgat?

Past mijn bed door het trapgat?

Terug naar overzicht

Wat een goed vooruitzicht: een nieuw bed om heerlijk in weg te dromen. Binnenkort komt Beter Bed je bestelling bij jouw thuis bezorgen, tot ín de slaapkamer wel te verstaan. Om teleurstellingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je nieuwe boxspring of bed zonder schade en problemen in je slaapkamer belandt, is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden.

1. Meet je slaapkamer op

Het klinkt heel logisch, toch wordt het vaak vergeten: meet of je nieuwe bed goed past in je slaapkamer. Het kan natuurlijk zijn dat je een bed kiest van dezelfde afmeting als je oude, in dat geval loop je weinig risico (mits je de ombouw en dikte van het hoofd- en voetbord ook meerekent!). Kies je voor wat betreft je nieuwe bed voor een andere maat? Dan is het handig vooraf een plattegrond van de slaapkamer te tekenen en daarin je nieuwe bed te plaatsen. Houd rekening met openslaande deuren, radiatoren en andere dingen die zich niet gemakkelijk laten verplaatsen. Een loopruimte van 1 meter rondom het bed wordt gezien als ideaal. Bij een ruimte van minder dan 60 cm moet je over elkaar heen gaan klimmen. Misschien is een iets kleiner bed in dat geval een beter idee…

2. Meet trapgat en deuren

Ook al past jouw nieuwe bed met gemak in je slaapkamer, het zal er ook moeten komen. Vooral wanneer je een boxspring met hoofdbord hebt besteld, is het aan te raden goed op te letten of het hoofdbord wel past. Het is dan ook belangrijk te meten of je nieuwe bed daadwerkelijk door de deur en/of het trapgat past. Als je een recht trapgat zonder draai hebt, is dit meten niet zo moeilijk. Met de lengte- en breedtemaat van het bed en een meetlint kom je een heel eind. Maakt je trapgat een draai? Opgelet! De rekensom is in dit geval iets lastiger. Een bed neemt gekanteld immers meer ruimte in en we hebben het over een 3 dimensioneel voorwerp dat omhoog moet. Hoe meet je het trapgat dan?

Trapgat met draai opmeten

Neem een duimstok of iets anders van 2 meter lang (of de breedte van het hoofdbord) en loop de trap op, totdat de stok de muur voor je raakt. Draai de stok dan in de juiste richting totdat hij 25 centimeter van de zijmuur af is. Kijk of de stok de draai kan maken met behoud van deze 25 cm tussenruimte. Past het (net) niet? Haal de trapleuning eraf. Als het echt niet gaat, is het raam misschien nog een optie. Veel huizen hebben aan de voorkant een zogenaamd ‘verhuisraam’.

Test met karton

Niet zo handig met meten of toch nog onzeker of het past? Ga aan de slag met schaar en karton. Door een stuk karton in de juiste afmeting te knippen en te proberen of dit door de deur en het trapgat past, test je of het met jouw boxspring ook gaat lukken.

Haal overige spullen weg

Zorg ervoor dat de route en/of het trappengat vrij is. Haal kwetsbare spullen, fotolijstjes en andere accessoires even weg. Zo hebben onze monteurs optimaal de ruimte en ben je er zeker van dat je spullen gespaard blijven. 

3. Past het bed in de lift?

Woon je in een appartementencomplex of flat met lift? Het is een open deur, maar controleer in dit geval ook goed of je nieuwe bed in de lift past. Een nieuwe boxspring is natuurlijk leuk en helemaal fijn, maar als dat betekent dat je voortaan in het trappenhuis slaapt, wordt het toch iets minder comfortabel allemaal.

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing