Beter slapen

Slapen op een bijzondere plek: op het water

Zeg nou eens zelf, wat is er nu lekkerder dan in slaap vallen met de zachte deining van het water? Met een beetje geluk kun je zelfs genieten van het rustgevende, kabbelende geluid wat er mee gepaard gaat. We snappen maar al te goed dat jij nu niet meer kunt wachten om dit gevoel her te beleven, daarom zetten wij leukste opties om te slapen op het water hieronder voor jou op een rijtje!

1. Slapen op een vlot

Per kano pedellen naar je eigen kampeervlot. Rustig dobberend, ver weg van alle drukte. Zie jij het al voor je? Vogels en eenden om je heen, wakker worden met zicht op bloeiende waterlelies en een prachtige zonsopgang. Dit noemen wij nu origineel overnachten!

Op vier locaties in Nederland en België kun je slapen op een 25 vierkante meter groot vlot met daarop je eigen houten hut. De vlotten liggen verscholen in het riet en liggen op geruime afstand van elkaar zodat je echt in alle rust kunt genieten. Je krijgt van Camping Raft een kano met kampeeruitrusting mee en je mag je eigen slaapzak, pannen, borden en bestek meenemen. Op het vlot kun je met vier volwassenen overnachten. Ook voor een gezin met drie kinderen is genoeg plek. Een vlot is ideaal voor een vriendenuitje, gezinstrip of romantisch weekendje met je lief.

2. Slapen op een woonboot

Een bed onder het waterpeil? Achter karakteristieke raampjes en tussen authentieke scheepselementen? Slapen op een boot kan op veel plekken en in veel steden. Middenin een natuurgebied als je houdt van rust en stilte en in hartje stad als je houdt van levendige stedentrips. In diverse steden in Nederland en België kun je overnachten op woonboten en in boothotels. Eén van de leukste woonboten vinden wij historische woonboot Le Maroxidien in het Oosterdok in Amsterdam. Je overnacht er vanaf 110 euro voor twee personen. Voor dat geld slaap je in een kamer met prima 2-persoonsbed, centrale verwarming (dus winterproof) en krijg je een biologisch ontbijt. Wil jij ook Hollands wakker worden met kwakende eendjes en voorbijkomende roeiers?

3. Slapen in een varend vakantiehuis

Waar een woonboot vooral overzichtelijk en knus is, ga je met een varend woonhuis een stapje verder. Het is minder avontuurlijk geklim en gebuk, maar je hebt volop ruimte en gemak. Bovendien lig je niet stil in het water. Je vaart! De Varende Vakantiehuizen zijn geschikt tot 8 personen en vind je op drie plekken in Nederland. In het Grevelingenmeer, het Gooimeer en in de Achterhoek. Vanaf 415 euro per week overnacht je met de hele familie in een comfortabel drijvend huis. Een gezellig ingericht en compleet woonhuis op het water, met drie slaapkamers, een luxe designkeuken, een ruime badkamer en een omheind terras. Of je nu drijvend of varend gebruik maakt van het vakantiehuis, in beide gevallen ontsnap je optimaal aan de dagelijkse drukte en geniet je van de rust, ruimte en natuur.

4. Slapen in een reddingscapsule

Hoe cool is dit? Op camping Het Buitenhuis in Ewijk, Gelderland, kun je slapen in een Saljoet reddingscapsule. De capsule ligt te dobberen in het water van recreatiegebied de Groene Heuvels. Enkele jaren terug hoorde deze dobberende hotelkamer nog bij een booreiland en fungeerde hij als reddingsboot voor maar liefst 28 mensen. Tegenwoordig is deze Saljoet een luxe hotelkamer met complete keuken, toilet, ruime zithoek en een comfortabel 2-persoonsbed. Ontbijten doe je op je eigen terras aan je aanlegsteiger. Als dit geen avontuurlijke of romantische ervaring wordt, weten wij het ook niet meer. Lees meer over overnachten in de Saljoet op Camping Het Buitenhuis.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing