Inspiratie

Romantische slaapkamer: dé 7 tips!

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd hoe romantisch jouw slaapkamer eigenlijk is? Doordat je allebei waarschijnlijk druk bent met hele andere dingen, wordt de sfeer in de slaapkamer wel eens vergeten. Maar, geen zorgen. Met deze 7 tips tover je jouw slaapkamer weer om naar een romantische en knusse plek!

1. Een goed bed is het halve werk

Het bed: dé hoofdrolspeler van iedere slaapkamer. Zeker ook die van een romantische slaapkamer! Een bed zorgt voor een goede nachtrust, zodat je lichaam en geest herstellen en jij bent opgeladen voor een nieuwe, energieke dag. Jouw fitte lichaam en uitgeruste geest zijn natuurlijk stukken aantrekkelijker voor je lief. Een fijn bed mag dus zeker niet ontbreken in een romantische slaapkamer. Maak het bed aantrekkelijk en uitnodigend. Een heerlijke boxspring of een mooi bed met bijpassend hoofdbord creëert direct een romantische sfeer in je slaapkamer. Sfeervol beddengoed, plaids en dekens waar je lekker in weg kunt kruipen, maken het knus en uitnodigend om samen in bed te duiken.

2. Maak gebruik van romantische slaapkamerkleuren

Natuurlijk mag kleur op de muren niet ontbreken wanneer je voor een romantische vibe in de slaapkamer gaat! De slaapkamer is niet alleen dé plek voor romantiek, maar ook een plekje om helemaal tot rust te komen. Zorg er dus voor dat je met het kleurgebruik geen onrustige sfeer creëert. Door vooral rustige pasteltinten op de muren te gebruiken creëer je rust en romantiek. Met het dekbedovertrek, de juiste verlichting en de accessoires aan de muur kun je de ruimte wat extra warmte en kleur geven! 

3. Kleed je bed lekker sfeervol aan en maak je slaapkamer romantisch

Zoals we net al kort omschreven maak je van ieder bed al snel een romantische plek met de juiste aankleding en kleuren! Een belangrijk onderdeel is het dekbedovertrek dat je kiest. Een knallend dekbedovertrek dat vloekt bij de rest van de kamer is nou niet bepaald uitnodigend. Ga voor een overtrek in dezelfde tinten als de slaapkamer zelf. Lieve, zachte pasteltinten, zoals lichtroze of lichtblauw zorgen voor een fijne sfeer. Maar ook donkere kleuren, zoals bordeaux rood of petrol, kunnen perfect voor een romantische slaapkamer zijn. Breng ook variatie aan met verschillende stofsoorten, texturen en patronen. Veel kussens mogen niet ontbreken bij het inrichten van een romantische slaapkamer. Lekker cosy met een hoog knuffelgehalte! Een mooie plaid en/of sprei maken deze romantische sfeer helemaal af. Imitatiebont en teddystoffen doen het trouwens ook erg goed in een romantische slaapkamer!

4. Houd je kamer elke dag netjes

Over een berg kleding stappen voordat je het bed in duikt is niet erg romantisch. Een opgeruimde slaapkamer geeft rust en dat is een belangrijke factor voor de romantiek! Op het oog kijkt je slaapkamer al snel rustig wanneer je je bed opmaakt, de gordijnen openschuift en alle kastdeurtjes dicht doet. Ga voor een ruime kledingkast. Beter één groot, maar functioneel meubel dan kleine, rommelige oplossingen. Zo heb je in een keer voldoende ruimte voor je kleding, schoenen en beddengoed. Is jouw slaapkamer aan de kleine kant? Dan is een opbergboxspring met extra veel ruimte onder je matrassen ideaal!

5. Maak gebruik van sfeerverlichting in je slaapkamer

Er zijn verschillende soorten verlichting voor in de slaapkamer. Toch creëer je past echt een romantische slaapkamer met sfeerverlichting of veel kaarsjes… Denk bijvoorbeeld aan de romantische verlichting van Philips Hue.  Muurlampen zijn trouwens ook altijd een goed idee! Deze lampen schijnen namelijk niet direct de ruimte in maar op de muur, waardoor je een zacht en gedimd licht krijgt. Daarbij is ook een hanglamp of nachtlampje een perfect item voor in je slaapkamer. Door een dimmer op de lampen te plaatsen, zorg je altijd voor genoeg sfeer en romantiek in je slaapkamer!

6. Een romantische slaapkamer inrichten doe je met de juiste accessoires

Jouw romantische slaapkamer maak je natuurlijk pas écht af met de juiste accessoires. Decoratie zorgt namelijk voor een fijne sfeer in je slaapkamer. In een mooi gestylede slaapkamer met persoonlijke voorwerpen en aankleding roep je al snel de juiste emoties op. Hang bijvoorbeeld mooie fotolijstjes aan de muur, kleed de kamer aan met een leuk wekkertje, verschillende sierkussentjes en gezellige kruikjes en vaasjes. Natuurlijk mogen plantjes ook niet ontbreken. Wat dacht je van een aloë vera plant of een bosje lavendel in een mooi vaasje? Naast dat het mooi staat, verbeteren deze plantjes ook je nachtrust.

7. Weg met alle apparaten: tijd voor elkaar

Natuurlijk, af en toe samen voor de tv hangen kan echt wel lekker zijn. Maar wil je nu eens echt tijd voor elkaar hebben? Verban alle apparaten dan eens uit de slaapkamer! Al is het maar één keer in de week. Ja, ook je telefoon, tablet en laptop dus.

Romantiek vier je natuurlijk het beste in de slaapkamer! Als verrassing hebben we de slaapkamer van Desiree en Jens helemaal omgetoverd tot een romantische slaapkamer.

Romantische Slaapkamer make-over | Beter Bed

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing