Beter slapen

10 tips bij de aankoop van een nieuw bed

Een nieuw bed uitzoeken is leuk, maar niet altijd makkelijk. Waar moet je op letten? Er is zoveel keus! Om je op weg te helpen, geven wij je tien tips die van pas komen bij het uitzoeken van je nieuwe bed.

1. Oriënteer jezelf via internet

Wil je een boxspring, of liever een ledikant? Een elektrisch verstelbaar bed, of juist een vlakke bodem? En wat doen traagschuim, koudschuim of pocketvering nu precies voor je lichaam? Via internet kun je je oriënteren op de verschillende mogelijkheden op het gebied van slaapkamers, matrassen en bedden.

Lees hier het verschil tussen een boxspring en een bed

Lees hier ons matrassen advies

Op internet kun je het aanbod bij diverse winkels bekijken en natuurlijk zoeken naar de hoogste korting. Let er echter wel op dat je naar een goede slaapadviseur gaat, die qua service en leveringsvoorwaarden CBW-erkend is.

2. Raadpleeg vrienden en kennissen

Vraag eens rond in je familie en vriendenkring naar ervaringen met bedden en matrassen. Welk matras of bed hebben zij? En hoe bevalt deze? Vraag ook eens bij welke winkel zij geweest zijn en of zij tevreden zijn over de service. Op die manier krijg je een eerlijk en onafhankelijk advies van iemand die je vertrouwt.

3. Je huidige matras

Ga na wat voor soort matras je nu hebt. Zitten er kuilen in of heb je lichamelijke klachten als je ’s morgens opstaat? Heb je het warm of juist koud ’s nachts? Welke afmeting heeft je huidige matras en welke afmeting wil je graag hebben?

Doe de matras keuzehulp

4. Je wensen

Bedenk welke functies en eigenschappen voor jou belangrijk zijn en welk type bed of boxspring daar het best bij past. Denk hierbij aan zaken zoals:

  • Heb je nek- of rugklachten?
  • Wat is je slaapritme?
  • Slaap je op je buik, rug of zij?
  • Heb je het 's nachts vaak warm of koud?

Beter Bed helpt je hierbij een handje met de handige advieswijzers en in de winkel.

5. Stem je wensen af met je partner

Overleg met je partner wat jouw voorkeur is en ga samen naar de winkel om jullie nieuwe bed uit te kiezen.

6. Maak een afspraak met een slaapadviseur

Maak een afspraak in de winkel met een slaapadviseur, zodat je zeker weet dat deze ook tijd voor je heeft wanneer je in de winkel komt. Je kunt in de winkel verschillende type bedden uitproberen. Hiermee ervaar je zelf de verschillen tussen bijvoorbeeld een stevig en zacht matras, een traagschuim- en pocketveermatras en een boxspring met matras en met gestoffeerd matras plus topmatras. Zorg ervoor dat je de tijd hebt om dit rustig te ervaren.

7. Uitgerust

Zorg ervoor dat je lekker uitgerust bent op het moment dat je naar de winkel gaat. Als je moe bent, ligt elk bed namelijk lekker!

8. Let op de prijs

Een bed bestaat uit meerdere elementen. Een boxspring bestaat bijvoorbeeld uit een box en een matras en is aan te vullen met een topmatras, hoofdbord, voetbord en nachtkastjes. Vraag aan de adviseur in de winkel wat er bij de prijs inbegrepen is, zodat je niet voor negatieve verrassingen komt te staan.

 

9. Inclusief bezorging en montage?

Let erop of de prijs inclusief bezorging en montage is. Beter Bed bezorgt vanaf 500,- alle bestellingen gratis op een moment waarop het jou uitkomt. Daarnaast worden alle bestellingen die bezorgd worden ook gratis gemonteerd (met uitzondering van het merk Beter Bed Basic).

Meer over de bezorging bij Beter Bed

10. Afmetingen

Let erop dat je nieuwe bed door de deur en het trappengat naar boven kan. Beter Bed verkoopt ook boxsprings met een deelbaar hoofdbord. Deze passen gegarandeerd, ook al woon je klein en op drie hoog.

Lees hier hoe je het trappengat meet

Veel plezier bij het uitkiezen van je nieuwe bed en alvast welterusten!

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet álles over de producten van Beter Bed

Meer over Jan

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing