Beter slapen

Help ik word oud!

‘Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn’. Zo luidt een uitdrukking waar zeker een kern van waarheid in zit. Veel mensen denken bij het woord ’oud’ aan senior, bejaard of versleten. Terwijl het veel leuker en positiever is om ‘oud’ te associëren met ervaren, wijs en door de wol geverfd. Toch?

Jong van lijf en leden

‘Je bent zo oud als je je voelt’. Nog zo’n uitdrukking waar wij van Beter Bed onszelf in kunnen vinden. Leeftijd is slechts een getal. Je levensstijl, mate van beweging en voeding zijn veel meer bepalend voor je leeftijd dan het jaar waarin je geboren bent! Maar alle positieve gedachten, superfoods en alcoholvrije biertjes ten spijt, de meesten van ons gaan op een gegeven moment toch voelen dat ze ouder worden… 

Ouderdomskwaaltjes

‘Ouderdom komt met gebreken’. Tot ongeveer ons dertigste levensjaar gaat onze lichamelijke ontwikkeling vooruit. Op dat moment zijn onze spiermassa, de dichtheid van onze botten en de capaciteit van ons hart- en bloedvatenstelsel maximaal en de aanleg van ons brein is volbracht. De piek duurt even en daarna gaat ons lichaam alweer aan het afbouwen. Je krijgt vaker last van je rug of je knieën protesteren tijdens je vroeger zo gebruikelijke rondje rennen. Je spiermassa neemt af en voor je vetmassa geldt helaas het tegenovergestelde. Veel voorkomende ouderdomskwalen zijn hernia, whiplash, lage rugklachten, stijve of pijnlijke gewrichten, artrose en incontinentie. Vroeg of laat moeten we eraan geloven.

Van bedzeil tot seniorenbed

‘Wijsheid komt met de jaren’. Je lichaam verandert. Je brein verandert. En je bed, je auto en je stoelen? Die veranderen niet automatisch mee. Terwijl je lichaam nu toch echt andere ondersteuning nodig heeft dan vroeger. Waarom zou je jezelf langer kwellen en doen alsof je nog 18 bent? Een matras met comfortzones en een ledikant op comforthoogte, waar je gemakkelijk in- en uitstapt, zijn echt een goed idee! Door de hoogte is het bed bovendien veel makkelijker op te maken en wordt je rug gespaard. Zaken als een bedzeil, matrasbeschermer, molton of matrashoes zijn ook onmisbaar. Deze beschermen je matras tegen transpiratie- en incontinentievocht en houden het langer fris. Zodat jij lekker fris kunt opstaan. Of je nu 1 of 101 jaar oud bent!

Beter Bed heeft een uitgebreide collectie seniorenbedden en seniorenledikanten

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing