Beter slapen

Hoe je het best kan slapen volgens je sterrenbeeld

We zijn allemaal anders en ook slapen doen we dus allemaal anders. Zo heeft de één na standaard 5 uurtjes genoeg slaap gehad, terwijl de ander het liefst altijd een gat in de dag slaapt. Wist je dat jouw sterrenbeeld ook iets zou zeggen over je manier van slapen? Bijvoorbeeld hoeveel uur je nodig hebt en wat het beste tijdstip zou zijn om naar bed te gaan. Lees je mee om te zien of het een beetje klopt?

Maagd

Als er iemand een harde werker is dan ben jij het wel, Maagd! Daarom zie jij slapen ook eerder als tijdverspilling en breng je het liefst ook de nachten even productief door als je dagen. Maar onthoud goed: als je hard werkt, moet je ook hard uitrusten. Anders ga je het niet volhouden. Nee, ook jij niet Zorg daarom voor minimaal 7 uur slaap en je kunt er iedere keer weer fris tegenaan!

Aantal slaapuren:          7 uur
Ideale bedtijd:               00.00 – 01.00 uur

Ram

Nou Ram, als we de sterren mogen geloven heb jij niet veel slaap nodig om je energiek door de dag heen te ‘rammen’. Met maar 5 tot maximaal 6,5 uurtjes slaap zou jij de volgende dag al op je best zijn. Dus bingewatch vanavond gewoon nog maar een paar serietjes extra hoor. Als jij rond 2.00 uur maar gaat slapen, komt het helemaal goed met jou. Bofkont!

Aantal slaapuren:          5 - 6,5 uur
Ideale bedtijd:               2.00 uur ’s nachts

Stier

Van slapen krijg jij zeker wel energie Stier, maar daarnaast weet jij op nog genoeg andere manieren aan je fitheid te komen. Want door goed op je voeding te letten in combinatie met voldoende beweging zorg jij ervoor dat je al met zo’n 7 uurtjes per nacht genoeg slaap krijgt. Uitslapen doe je liever niet, omdat je hier niet aan gewend wilt raken. Goed bezig! Ow, het schijnt trouwens dat jij ervan houdt om vriendelijk gewekt te worden met een prettig, rustig geluid. (Tja, wie niet!)

Aantal slaapuren:          7 uur
Ideale bedtijd:               23.00 – 00-00 uur

Tweeling

Stilzitten is voor jou niet echt weggelegd Tweelingen. Je bent altijd in beweging, praat graag en feestjes overslaan, daar doe je niet aan. Niet heel vreemd dus dat jouw batterij aan het einde van de dag ook behoorlijk leeg is. Daarom heb je meer slaap nodig dan de rest. Tip voor jou is dan ook om doordeweeks zo vroeg mogelijk naar bed te gaan, zodat je minimaal 8 uur per nacht kunt slapen. Jij feestbeest! Vergeet niet om al je elektrische apparaten in je slaapkamer uit te zetten, dit gaat je helpen.

Aantal slaapuren:          8 uur
Ideale bedtijd:               22.00 – 23.00 uur

Kreeft

Je bent een Kreeft of niet en dat betekent dat jij altijd druk bent met je eigen emoties én die van anderen. Tja, dat is best vermoeiend. Ook tijdens je slaap ben je hier maar druk mee. Met het gevolg dat je veel droomt en onrustig slaapt. Een paar keer per nacht wakker worden is dan ook geen uitzondering voor je. Daarom heb je veel slaap, zo’n 9 tot 10 uur per nacht nodig om toch goed uit te rusten.

Aantal slaapuren:          9 - 10 uur
Ideale bedtijd:               21.00 – 22.00 uur

Leeuw

Uren achter elkaar slapen is niet aan jou besteed, Leeuw. Een paar keer per dag een dutje doen, dát klinkt je wel als muziek in de oren. Dit past dan ook goed bij jouw idee van een ideale dag: heel veel leuke dingen doen en tussen alle entertainment door af en toe een uiltje knappen. Helaas gaat dit op werkdagen wat lastig, dus zorg toch maar voor minimaal 6 uurtjes slaap per nacht. You wild one! Enne, een goede donkere slaapkamer is voor jou een must. Goede gordijnen of een slaapmasker zijn daarom niet overbodig.

Aantal slaapuren:          6 uur
Ideale bedtijd:               00.00 uur

Weegschaal

Zegt de naam Doornroosje je iets? Want slapen kun jij als de beste en het liefst oneindig lang! Zelfs voor een kus van een knappe prins(es) zet je je wekker niet. En dat is ook niet zo gek. Als weegschaal sta je altijd maar voor anderen klaar. Alleen op het moment dat je slaapt, kom ook jij eindelijk aan wat me-time toe. Minimaal 8 uur per nacht zal je goed doen. Je schijnt ook nogal gecharmeerd te zijn van een mooie slaapkamer. Tijd voor een mini make-over?

Aantal slaapuren:          8 uur
Ideale bedtijd:               23.00 uur

Schorpioen

Zoals we wel van jou gewend zijn Schorpioen, is het bij jou ook qua dag en nacht alles of niets. Dus drukke, volle dagen, maar genoeg rust in de nachten. Zo worstel jij je moeiteloos door een drukke dag heen, maar ben je ook een kei in het pakken van voldoende rust aan het einde van zo’n hectische dag. Zonder je rust zal jij de volgende dag ook lang niet zo lekker in je vel zitten. Zorg dus maar voor minimaal 7 uur rust per nacht. Klopt het dat het wakker worden in de ochtend niet je sterkste punt is?

Aantal slaapuren:          7 uur
Ideale bedtijd:               00.00 uur

Boogschutter

Als er iemand een echte nachtbraker is dan ben jij het wel, Boogschutter. Nog één drankje, nog één aflevering, nog één hoofdstuk, want slapen dat kan toch altijd nog? Wel jammer dat jij het er de volgende morgen altijd een stuk moeilijker mee hebt. Want dat opstaan om naar je werk te gaan, dat valt niet mee na zo’n korte nacht. Ach, het past een beetje bij jou om je grenzen op te zoeken en je hebt nu eenmaal een hoog energielevel van jezelf. Uitslapen doe je in het weekend wel weer! Zorg er wel voor dat je minimaal 6 uurtjes slaap per nacht pakt.

Aantal slaapuren:          6 uur
Ideale bedtijd:               02.00 uur

Steenbok

Steenbok, jij ziet alles als één grote uitdaging! En daarom is het voor jou óók een uitdaging om ondanks je vermoeidheid gewoon door te gaan. Wallen onder je ogen? Een tollend hoofd? Niets schrikt je af. Nee, jij redt het prima met wat minder slaap. En ja natuurlijk zou meer slaap beter voor je zijn, maar duty calls en jouw ambities die wachten nou eenmaal niet. Pak toch de nodige 6 uur slaap per nacht en het liefst in een knus, warm bedje, want dat doet jou goed.

Aantal slaapuren:          6 uur
Ideale bedtijd:               01.00 uur

Waterman

Oké Waterman, eigenlijk weet jij zelf héél goed dat je voldoende slaap nodig hebt om het lekkerst in je vel te zitten. Om bijvoorbeeld fijn te kunnen sporten overdag, te werken, te zorgen en ál die andere activiteiten van je te doen. Maar ja, rebels als jij bent, lig jij dus echt niet stipt van 23.00 tot 7.00 uur in je bedje. Omdat jij nog wel eens slecht in slaap komt, is meditatie, een warm bad of yoga voor het naar bed gaan geen slecht idee voor je. Misschien eens proberen?

Aantal slaapuren:          7 uur
Ideale bedtijd:               00.00 uur

Vissen

Jij bent een echte dromer, Vissen. En niet alleen als je slaapt, want als je wakker bent gaan jouw dromen gewoon over in dagdromen. Je bent dol op die fantasierijke wereld waarin alles kan en waarin wonderen niet zijn uitgesloten! Door al dat dromen kun jij zomaar ineens je to-do lijstje van die dag vergeten. Zorg er dus maar voor dat je  ’s nachts genoeg slaapt, zodat je overdag wel gewoon je hoofd er bij kunt houden.
 
Aantal slaapuren:          9 uur
Ideale bedtijd:               22.00 uur

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing