Beter slapen

Wat je slaaphouding je vertelt over je karakter…

Behalve een goed matras, hoofdkussen en voldoende slaap, zorgt ook je slaaphouding voor een goede gezondheid. Naast het feit dat een goede houding belangrijk is voor je gezondheid, zegt hij bovendien iets over jouw karakter. Zo zijn zijslapers sociaal, houtblokken goed van vertrouwen, soldaten erg gedisciplineerd en staan zeesterren altijd klaar voor anderen! Elk van de zeven slaaphoudingen heeft zijn eigen unieke kenmerken. In welke houding herken jij jezelf?

1. Foetushouding

Je ligt op je zij en hebt je benen hoog opgetrokken. Je bent ineengevouwen, net als een foetus. Mensen met deze slaaphouding komen heel stoer en sterk over, maar eigenlijk hebben ze een hart van goud.

2. Semi-foetaal

Dit is de populairste slaaphouding. Je ligt op je zij met je benen gedeeltelijk opgetrokken. Meestal lig je zo wanneer je behoefte hebt aan bescherming, maar wel bewegingsruimte nodig hebt. Met deze slaaphouding ben je qua karakter sociaal en zelfverzekerd.

3. Soldaat

Deze slaaphouding kenmerkt zich door de discipline die een soldaat ook heeft. Je ligt op je rug met je benen recht en je armen naast je zij. Anderen zien je als een rustig persoon. Je stelt hoge eisen aan jezelf en bent perfectionistisch.

4. Vrije val

Mensen die graag in de ’vrije val’–houding liggen, zijn vaak erg gezellig. In deze slaaphouding lig je op je buik met je hoofd zijwaarts en je handen op of onder het kussen. Let op: deze mensen kunnen niet zo goed tegen kritiek...

5. Houtblok

Lig je graag op je zij, met je handen en benen gestrekt? Dan ben jij een houtblok! Zoals het een echt houtblok betaamt, ben je erg sociaal. Ook ben je goed van vertrouwen en soms een beetje naïef.

6. Hunkeraar

Je ligt op je zij, net als een houtblok, maar je hebt je handen recht voor je uitgestrekt. Alsof je naar iets hunkert of iemand wil knuffelen. Je bent erg open ingesteld. Beslissingen maken vind je lastig, maar eenmaal gekozen sta je sterk achter je keuze.

7. Zeester

De zeester ligt in de vorm van een zeester: op de rug met de handen omhoog, op het kussen. Je staat graag voor anderen klaar en bent een echte luisteraar. Zelf sta je liever niet zo in de belangstelling.

Welke slaaphouding is het gezondst?

De beste slaaphouding is er een waarbij je op je rug ligt. Het merendeel van de Nederlanders ligt echter op zijn zij. Niks mis mee hoor, maar  probeer wel je wervelkolom in een rechte lijn te laten liggen. Dit doe je door een goed hoofdkussen te gebruiken die je nek goed ondersteunt. Heb je vaak last van rugpijn? Misschien lig je ’s nachts wel op je buik. Dit is namelijk de slechtste slaaphouding, omdat er in deze houding veel druk op je wervels ontstaat.

Hulp en advies nodig?

Wil je graag hulp en advies om ‘s nachts goed te kunnen slapen? De slaapadviseurs van Beter Bed helpen je graag. Kom gerust eens langs in een van onze winkels.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing