Beter slapen

Podcast voor het slapen gaan? Onze tips!

Soms heb je echt álles uit de kast gehaald en wil het toch maar niet lukken om in slaap te vallen. Woelen, draaien, piekeren, maar slapen ho maar. Maak jij 's nachts ook vaker dan je lief is te weinig uren? De kans is groot dat jij met één van deze podcasts heerlijk in slaap dommelt.

Beter slapen met...

Dé podcast- en videoserie over slaap

Samen met bekende experts praten we over iets wat we allemaal doen: slapen. De één beter dan de ander. Hoe komt dit? Welke rol speelt slapen in onze verschillende levens? En welke rol zou slapen eigenlijk móeten spelen, om fitter, gezonder en gelukkiger te zijn? Met een fijne dosis humor, (het moet wel leuk blijven) en verrassende onderwerpen gaan we op zoek naar de beste tips om beter te slapen.

Luister hier

Podcast 1     Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen -  Daavid

Oké, saaier dan dit wordt het niet, maar dat is nou ook precies de bedoeling. In deze podcast wordt er voorgelezen uit een woordenboek en dat werkt dus perfect als jij weer eens wakker ligt. Het is een Nederlandstalige podcast waarin wordt voorgelezen uit het woordenboek met op de achtergrond klassieke muziek. We dagen je uit om hier wakker bij te blijven!

Beluister de podcast hier

 

Podcast 2       Sleepy - Otis Gray

Voor een verhaaltje voor het slapen gaan is niemand te oud, toch? Heerlijk, zo’n verzachtende en diepe stem die je voorleest, zodat je lekker in slaap sluimert. In de podcast 'Sleepy' luister je naar echte klassiekers zoals het sprookjesachtige verhaal van Peter Pan of de avonturen van Sherlock Holmes.

Beluister de podcast hier

 

Podcast 3        Sleep Whispers - Whispering Harris | ASMR & Insomnia Network

Wel eens gehoord van ASMR? Het staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. ASMR is een sensatie die sommige mensen ervaren als reactie op bepaalde visuele uitingen of geluiden. Denk bijvoorbeeld aan een fluistervideo, haar dat geborsteld wordt of tikkende vingers. Door de sensatie ontspan je volledig. In de podcast serie 'Sleep Whispers' fluisteren ze op zo’n manier dat bij veel mensen de vingers gaan tintelen en het lichaam compleet ontspant. Er wordt van alles verteld: van interessante verhalen tot aan random feitjes. Het gaat er niet om wat er wordt verteld, maar hoe. Welterusten!

Beluister de podcast hier

 

Podcast 4        Nothing Much Happens – Katryn Nicolai

Ben je gek op een goed verhaal voor het slapen gaan, maar ben je altijd geneigd om net zo lang te lezen of luisteren totdat je weet hoe het afloopt? Dan is deze podcast ideaal voor jou! De verhalen die verteld worden in ‘Nothing Much Happens', hebben namelijk totaal geen centraal plot. Zo hoef je dus echt niet wakker te blijven om te weten hoe het afloopt. Wij zeggen: gewoon zelf ervaren en luisteren!

Beluister de podcast hier

 

Podcast 5        Sleep With Me – Sleep with me podcast en Andrew Ackerman

De kunst van het weglaten wordt goed toegepast in deze podcast. De verhalen zijn zo ontwikkeld dat ze echt supersaai zijn, zodat je wel in slaap moet vallen. De verhalen duren allemaal ruim een uur. Ze worden op zo’n manier verteld dat je brein al snel af zal dwalen naar dromenland. Of je nu wilt of niet! Klinkt goed toch?

Beluister de podcast hier

 

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing