Beter slapen

Slapen op een bijzondere plek: in een wijnvat

Terwijl we van rosé en witte wijn switchen naar rode wijn en port, en van zomer- naar winterdekbed, denken we stiekem alweer aan onze volgende vakantie. Of tenminste aan een weekendje weg ergens de komende tijd. De herfstvakantie mag dan pas net achter de rug zijn, de kerstvakantie en die koude wintermaanden komen er weer aan. Tijd voor wat gezelligheid en warmte!

1. In een wijnvat op de ezelweide

’s Nachts lig je in een traditioneel eikenhouten wijnvat. Knus met z’n tweetjes. ’s Morgens ontbijt je met zicht op de ezels. Met alle privacy die je maar wilt. De kamer mag dan aan de kleine kant zijn, meer dan twee eenpersoonsbedden en een stoel heb je niet nodig, toch?

Bij ezelgasterij Aan de Maasheggen in het Brabantse Groeningen kun je zowel overnachten als je met z’n tweeën een nachtje weg wilt, als wanneer je met een groep weg bent. Wijzelf hebben ook wel oren naar de jacuzzi die je erbij kunt boeken en waar je met  zeven personen in kunt. Tel hier het uitzicht over de ezelweide bij op en je hebt wat ons betreft de ideale accommodatie voor een romantisch weekendje, vriendenuitje of familieweekend te pakken. 

2. In een hotelvat in Friesland

In hotel Vrouwe van Stavoren kun je slapen in een wijnvat van meer dan 15.000 liter. Serieus? Ja, het is echt zo. Naast gewone hotelkamers vind je achter het hotel vier originele wijnvaten van Zwitserse bodem. Deze vaten zijn omgebouwd tot sfeervolle en gezellige hotelkamers. Waar je al vanaf 139,50 per nacht in kunt overnachten met z’n tweeën!

Naast een gedeelte om te slapen hebben de wijnvaten een zitkamertje met tv, een douche en een toilet. Zelfs de Los Angeles Times riep deze overnachting in het Friese Stavoren uit tot één van de twintig meest bijzondere en bizarre bestemmingen ter wereld. Als dat geen reden is voor een bezoekje.

3. Met z’n vieren op de camping

Op minicamping In ’t Niet in Maasbree biedt een wijnvat met inhoud van 20.000 liter plaats voor een gezin met twee kinderen. Omdat het vloeroppervlak beperkt is, slapen jullie op twee twijfelaars boven elkaar. Kookgelegenheid, een koelkast, straalkacheltje … het is er allemaal. Wie wil er nu niet slapen in een wijnvat in Limburg?

In het vat, oorspronkelijk gebruikt als opslag voor brandewijn, is de sfeer van vroeger nog te proeven. Kleine details als een klink in de vorm van een houten tapkraantje en zichtbare originele nummering van de houten duigen, zorgen voor een unieke sfeer. Dankzij een overdekt terras kun je ook met regen buiten zitten. Leuk voor in het voorseizoen komend voorjaar!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing