Beter slapen

Voorlezen? Voor het slapengaan natuurlijk

Voorlezen in bed is hét ideale ‘naar-bed-gaan-ritueel’. Het is een fijne en ontspannen manier voor kids om even helemaal tot rust te komen. Wist je dat het ook nog eens heel goed is voor de woordenschat, de fantasie én het in slaap vallen? Vanavond doen we twee verhaaltjes!

Sneller in dromenland

Voorlezen voor het slapengaan is het perfecte bedritueel. Je kleine slaper raakt gewend aan een vaste structuur: verhaaltjestijd is bedtijd. Het brein koppelt het voorlezen aan in slaap vallen en voordat je het weet is hij of zij al naar dromenland vertrokken. En doordat ze vooraf al uitkijken naar het voorlezen, gaat het naar bed gaan ook veel gemakkelijker. Mooi meegenomen!

Stimuleer de taalontwikkeling

Verschillende onderzoeken wijzen het uit: door het voorlezen krijgt je kind een voorsprong op taalgebied. Of hij of zij nou iedere avond zelf leest of dat jij voorleest, je kind zou maar liefst een jaar voor kunnen lopen op leeftijdsgenootjes met zijn of haar taalontwikkeling. Tijdens het voorlezen leren kinderen nieuwe woorden, oefenen allerlei klanken en herkennen hoe een zin opgebouwd wordt.

Prikkel de fantasie

Door het voorlezen is je kind even in een andere wereld. Je kleintje is echt even samen met Nijntje in de dierentuin of in een magisch bos met kabouters en elfjes. De wereld van je kind wordt door het voorlezen steeds groter. De fantasie wordt geprikkeld en die fantasie neemt hij of zij mooi mee naar dromenland.

Voorlezen versterkt de band met je kind

Naast dat voorlezen gewoon heel leuk is, verbeter je tegelijkertijd ook nog eens de band met je kind. Elke dag een stukje voorlezen zorgt ervoor dat jullie samen tijd doorbrengen, waardoor jij op een structurele manier aan de relatie met je kind werkt. Klinkt goed toch?

Maak lastige onderwerpen bespreekbaar

Het voorlezen over een bepaald thema of onderwerp kan ervoor zorgen dat je kind dat ene onderwerp beter gaat begrijpen. Ook geeft het direct een mooie aanleiding om er samen over te praten op een laagdrempelige manier. Is jouw kleintje bang in het donker? Is er ruzie of praat hij of zij veel over de dood? Een verhaaltje over iemand die hetzelfde meemaakt kan dan erg prettig zijn!

Samen een boekje lezen in bed is plezier voor twee!

Een betere reden bestaat er toch niet? Heerlijk voor het slapengaan van je kind alle tijd voor elkaar hebben. Plaatjes kijken, kletsen, knuffelen en je kleintje volop zien genieten. Fantastisch! Samen lezen betekent héél veel gezelligheid en ontspanning.


 

De leukste kinderdekbedovertrekken

Dekbedovertrek Bootje, multicolour
Meest verkocht

Dekbedovertrek Bootje

Materiaal: katoen |
Wasinstructies: wasbaar tot 60°C |
Type instopstrook: instopstrook over gehele breedte |

Levertijd: 2 tot 3 weken

54.95
Dekbedovertrek Safari Survival, sand
Voordeligste keuze

Dekbedovertrek Safari Survival

Materiaal: katoen |
Wasinstructies: wasbaar tot 60°C |
Type instopstrook: instopstrook over gehele breedte |

Levertijd: Morgen in huis

34.95
new

Dekbedovertrek Laterrr

Materiaal: katoen |
Wasinstructies: wasbaar tot 60°C |
Type instopstrook: instopstrook over gehele breedte |

Levertijd: Morgen in huis

34.95
new

Dekbedovertrek Ssslaap Lekker

Materiaal: katoen |
Type instopstrook: instopstrook over gehele breedte |

Levertijd: Morgen in huis

34.95
new

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing