Elektrische dekens advies

Heb jij het altijd koud? En wil je met de stijgende gasprijzen geen verwarming aan in de slaapkamer? Dan is een elektrische deken een goede oplossing om je lekker warm te houden tijdens de koude dagen!

Soorten elektrische dekens

Er zijn twee soorten elektrische dekens verkrijgbaar. Namelijk een elektrische bovendeken en een elektrische onderdeken. Een elektrische onderdeken plaats je tussen je hoeslaken en matras of topper. Een elektrische bovendeken daarentegen, wikkel je om jezelf heen zodat je lekker warm wordt. Daarnaast heb je de keuze om een elektrische deken met of zonder timer te kopen. Wanneer je kiest voor een deken met timer gaat de deken vanzelf uit na een bepaalde tijdsperiode.

Hoe werkt een elektrische deken? 

Een elektrische onderdeken plaats je onder je hoeslaken en op je matras of topper. Hierdoor stijgt de warmte naar boven waardoor je bed warm aanvoelt wanneer je er in stapt. Plug vervolgens de stekker in het stopcontact, de dekens zijn omkeerbaar dus leg de stekker aan de kant die het dichtst bij het stopcontact zit. Zet de deken ongeveer dertig minuten voor je naar bed gaat aan. Sla je bed dicht met je dekbed, zodat de warmte niet ontsnapt. De temperatuur van je deken kun je lager zetten wanneer je in bed ligt. We adviseren de elektrische onderdeken niet langer dan een uur aan te houden wanneer je erop ligt. 

Een elektrische bovendeken zet je meteen aan als je er gebruik van wil maken. De deken wordt direct lekker warm en werkt als een kruik. Deze deken sla je om je heen, zodat je direct lekker warm wordt. Deze bovendeken is niet alleen lekker voor in bed maar ook voor op de bank.


Wat verbruikt een elektrische deken?

Een elektrische warmtedeken werkt op stroom en verwarmt lokaal. Hierdoor hoef je niet altijd de verwarming aan te zetten en bespaar je op gasverbruik.  Het stroomverbruik kan per elektrische deken verschillen, maar gemiddeld verbruikt dit 50-60 watt per uur (0,05 á 0,06 kWh). Als je de warmtedeken in de winter een half uur aanzet voordat je naar bed gaat en vervolgens nog een uurtje aan laat staan, zal dit ongeveer 10 euro per jaar kosten. Dat is nog eens leuk met de stijgende gasprijzen!


Elektrische deken wassen 

Lees goed de gebruiksaanwijzing van je elektrische deken voor je deze gaat wassen. De meeste elektrische dekens kun je loskoppelen van de elektrische bediening en kun je wassen op 30 °C. Wel zo handig na een ongelukje. Hang vervolgens de elektrische deken uit en laat het door de lucht drogen. Stop het dus niet in de droger.

Direct opwarmen:

Elektrische deken Eco Fleece
Meest verkocht

Elektrische deken Eco Fleece

(3)
Aantal warmtestanden: 4 |

Levertijd: Morgen in huis

69.99 55.99 Je bespaart 20%

Elektrische bovendeken Cresta KTS200

Aantal warmtestanden: 4 |
Keurmerk: verlichte controller en 120 watt vermogen |

Levertijd: Morgen in huis

59.99

Elektrische deken Cresta KTS160 1-persoons

(1)
Aantal warmtestanden: 4 |
Keurmerk: LED verlichting op controller en 1x 60 watt vermogen |

Levertijd: Morgen in huis

59.95 47.96 Je bespaart 20%
Elektrische voetenwarmer Cresta KTS968, grijs
Voordeligste keuze

Elektrische voetenwarmer Cresta KTS968

Aantal warmtestanden: 3 |
Keurmerk: TÜV GS goedgekeurd |

Levertijd: Morgen in huis

39.99

Elektrische voetenwarmers

Met de elektrische voetenverwarmers van Beter Bed zijn ook koude voeten verleden tijd! Ze houden je voeten heerlijk warm op de bank, op het terras of in bed natuurlijk. 

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing