Oud matras inruilen = 15% éxtra korting

3 : 13 : 50
2

Kussen wassen: hoe doe je dat? 

Het kussen van je bed wassen. Hoe doe je dat? En doe je dat überhaupt wel eens? Bij het wassen van het beddengoed neemt iedereen eigenlijk dezelfde dingen mee: molton, hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen. Maar wist je dat je eigenlijk ook je kussens af en toe mee moet wassen? Het wordt aangeraden om je kussens zo’n één keer per twee maanden mee te wassen. Waarom? Omdat je tijdens het slapen best veel zweet, dit heet nachtzweten, en omdat er huidschilfers en dode huidcellen achterblijven op je kussen. De combinatie van vocht en warmte zorgt voor een ideale broedplek voor allerlei bacteriën. Dus voor het behoud van een fijne, schone slaapkamer is het van belang om je kussen zo nu en dan te wassen.

Verschillende soorten hoofdkussens wassen

Verschillende soorten hoofdkussens wassen

Er bestaan natuurlijk veel verschillende kussens. Soms heb je alleen op je eigen bed al twee of drie verschillende hoofdkussens. We hebben de meest voorkomende kussens voor je op een rijtje gezet. Hoe was je ze? Waar kunnen ze wel/niet tegen? En hoe krijg je de kussens weer droog? Je leest het hier.

Donzen en synthetische kussens wassen? JA!

Donzen en synthetische kussens wassen? JA!

Donzen en synthetische hoofdkussens kunnen gewoon in de wasmachine. Haal de kussenslopen en eventuele kussenhoezen er vanaf en stop dan 2 à 3 kussens tegelijk in de wasmachine. De wasmachine is dan beter in balans en de kussens worden minder heen en weer geslingerd. Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van de kussens behouden wordt.

Hoofdkussens met veren wassen? Lastig

Hoofdkussens met veren wassen? Lastig

Verenkussens zijn erg lastig om zelf te wassen. Ze kunnen namelijk niet in de wasmachine en ze kunnen ook niet tegen de handwas. Je kunt kussens gevuld met veren dan ook het beste bij een stomerij laten reinigen. Lekker makkelijk!

Latex kussens wassen? Nee

Latex kussens wassen? Nee

Je kunt latex kussens ook niet in de wasmachine stoppen. De latex kern mag namelijk niet nat worden omdat deze dan kan gaan brokkelen en hij zijn ondersteuning en veerkracht verliest. Gelukkig neemt latex ook niet heel veel bacteriën op. Om eventuele vlekken te verwijderen kun je je latex kussen wel met met een licht vochtige doek afnemen. Daarnaast was je natuurlijk wekelijks je kussensloop en kussenhoes.

 Kussens van traagschuim wassen? Nee

Kussens van traagschuim wassen? Nee

Kussens met een kern van traagschuim kun je beter niet wassen. Het traagschuim droogt namelijk erg lastig. Wanneer de tijk van het kussen afritsbaar is, kun je wel de tijk wassen. 

Hoofdkussen drogen

Donzen en synthetische kussens kunnen na het wassen gewoon in de droger. Je kunt twee tennisballen in schone witte sokken stoppen en die meedrogen. Dat zorgt ervoor dat de kussens sneller drogen en dat ze goed worden opgeklopt. Mochten de kussens na het programma nog niet helemaal droog zijn, kun je ze buiten in de zon te drogen leggen of hangen. Traagschuim kussens mogen niet in de droger. Laat deze kussens buiten in de zon of in de wind drogen. Het duurt iets langer, maar zo behouden de kussens wel hun kwaliteit.

Nieuw kussen nodig?

Na een jaar of twee is een kussen eigenlijk aan het einde van zijn levensduur. Door regelmatig te wassen kun je de levensduur van je kussen best wat oprekken. Na drie jaar intensief gebruik heb je toch echt wel een nieuw kussen nodig. Vooral omdat het kussen dan niet meer goed ondersteunt en het zijn veerkracht verliest. Je kunt dan nek- of rugklachten oplopen. Weet je niet welk kussen bij jou past? Vraag het aan één van onze slaapadviseurs!

Shop de fijnste wasbare kussens:

Hoofdkussen Joepi

(58)

Levertijd: 2 dagen

23.95

TEMPUR® hoofdkussen Original Queen medium

(46)
Type kussen: traagschuim |
Warmteregulatie: houdt goed warmte vast |
Neksteun: Ja |
Hardheid: medium |
Wasinstructies: tijk wasbaar tot 60°C |

Levertijd: 2 dagen

139.-

Meer advies: 

Kussen advies

Kussen advies

Kussen advies

Beddengoed advies

Beddengoed advies

Beddengoed advies

Advies over slaaphoudingen

Advies over slaaphoudingen

Advies over slaaphoudingen

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing