Shop nu met 15% éxtra korting, gebruik de code herfst15

14 : 16 : 39
1
Advies bij rugklachten

Verminder je rugklachten

Een goede slaaphouding werkt preventief en helend bij rug- en nekklachten. Een goede houding bereik je door te slapen op een matras met goede ondersteuning en drukverdeling. Je rugpijn en nekpijn worden op een goed matras gegarandeerd minder! Ook het gebruik van een bij je passend kussen, draagt bij aan het verminderen van rug- en nekpijn en dus aan een optimale nachtrust. Afhankelijk van je lengte, gewicht en slaaphouding kies je voor een bed, matras en kussen die aansluiten bij je behoefte.

De matrassen, hoofdkussens en andere producten van M line, Tempur en Beter Bed Select zorgen ervoor dat je voortaan zonder pijn, uitgerust en energiek voor de dag komt!


Rugklachten bij het opstaan

Opstaan met rugklachten

Veel mensen hebben bij het opstaan last van lage rugpijn, zoals bijvoorbeeld bij spit. Niet zelden komt deze rugpijn door een verkeerde slaaphouding of een verkeerd matras of bed. Een goed matras geeft precies die ondersteuning die je lichaam nodig heeft. Tijdens het slapen is het belangrijk dat je rug in een ontspannen en natuurlijke houding ligt, zeker als je rugklachten hebt. Als je op je zij slaapt, zoals de meeste mensen, moeten schouder en bekken kunnen wegzakken. Tegelijkertijd moeten nek en taille ondersteund worden. Een matras met verschillende hardheden is daarom aan te raden. Is je matras te zacht of te hard voor jouw lichaam, dan neemt de ruggengraat een onnatuurlijke positie aan en dit werkt rugklachten in de hand.

Los het op met onze tips!


Nekklachten na het slapen

Voorkom nekklachten na het slapen

Word je ’s morgens wakker met schouder- of nekklachten? Grote kans dat je matras of hoofdkussen de oorzaak is van jouw nekpijn. Een goed kussen ondersteunt je nek en niet je hoofd. Het is belangrijk dat, terwijl je ligt, je nek en rug hun natuurlijke positie kunnen behouden. Je slaaphouding is dus bepalend voor de keuze van je hoofdkussen.

Ga eens na in welke houding je meestal in slaap valt. Iedereen draait natuurlijk in zijn slaap, maar het lichaam heeft bijna altijd een voorkeurshouding. Buikslapers hebben baat bij een laag of dun kussen, rugslapers hebben iets meer volume nodig en zijslapers hebben vaak baat bij een wat hoger of dikker kussen om hun ruggengraat in rechte positie te houden.


Voorkomen en verminderen van rugpijn en nekpijn

 Rugpijn en nekpijn voorkomen of verminderen

Een goede slaaphouding werkt preventief en helend bij rug- en nekklachten. Een goede houding bereik je door te slapen op een matras met goede ondersteuning en drukverdeling. Je rugpijn en nekpijn worden op een goed matras gegarandeerd minder. De ondersteuning is optimaal bij een matras met meerdere comfortzones. Matrassen met een kern of afdeklaag van latex en visco staan bekend om hun soepelheid en een optimale drukverlaging. Ook het gebruik van een bij je passend kussen, draagt bij aan het verminderen van rug- en nekpijn en dus aan een optimale nachtrust. Afhankelijk van je lengte, gewicht en slaaphouding kies je voor een bed, matras en kussen die aansluiten bij je behoefte.

5 oefeningen om rugklachten te voorkomen


Slaapproblemen en slapeloosheid

Slaapproblemen en slapeloosheid

Niets zo vervelend als structureel ’s nachts wakker liggen, dat weet zo’n 10 procent van alle Nederlanders. Slapeloosheid wordt vaak veroorzaakt door stress, spanning, een verkeerde houding of een verkeerd slaapklimaat en uit zich niet zelden in piekeren, rusteloze benen en kramp. Hoe fijn zou het zijn als je de nacht voortaan kon doorslapen en als je slaapproblemen verleden tijd waren? Je hebt je slaap immers hard nodig om overdag goed te kunnen functioneren.

Slaapproblemen zijn soms op te lossen met regelmaat, ontspanning, goede voeding en een goede ventilatie in de slaapkamer. Regelmatig ligt de oorzaak echter bij je matras. Kies een matras of slaapsysteem wat je dieper laat ontspannen en je helpt het maximale uit jouw nacht te halen. 

Goed slapen ondanks rugproblemen? 

Bekijk meer tips!

 

 

Aanbevolen matrassen bij rugklachten:


Een goed matras tegen rugklachten

M line matras

Dankzij de drukverlagende eigenschappen van een matras van M line slaap je dieper en ervaar je minder rugklachten. Bovendien kun je gemakkelijk draaien door de uitstekende ondersteuning en ontwaak je fris dankzij de goede ventilatie. Ideaal om de dag fit te beginnen!

Fysiotherapeuten en topsporters adviseren M line door de unieke combinatie van een optimale drukverdeling, uitstekende ondersteuning en goede ventilatie. Zij zijn ervan overtuigd dat M line zowel een betere lichamelijke als geestelijke prestatie bevordert. Een goede slaaphouding draagt tenslotte bij aan een sneller herstel van lichaam en geest. En dat is waar het bij slapen om gaat.

 

Bekijk de M line matrassen

Tempur matrassen voor rugklachten

Dankzij de unieke ruimtevaarttechnologie voelt het slapen op een TEMPUR® matras alsof je gewichtloos bent. TEMPUR® materiaal werkt drukverlagend, hierdoor ervaar je minder rugklachten. Daarnaast zorgt de innovatieve combinatie van zachtheid en perfecte ondersteuning voor een uitstekende nachtrust. Het materiaal reageert op de temperatuur, het gewicht en de contouren van je lichaam en past zich nauwkeurig aan je lichaam aan. De matrassen zijn super zacht waar je het wil en stevig waar je het nodig hebt. Dankzij de CoolTouch Technology blijft de matrashoes koel en geniet je van een comfortabele nachtrust.

 

Bekijk de Tempur matrassen

De matrassen van Beter Bed Select zijn echte uitblinkers! Het zal je niet verbazen dat de matrassen door de fijne prijs én boordevolle positieve klantervaringen tot één van onze favorieten behoort. Dit komt door de stevigheid van de matrassen in combinatie met een uitstekende ventilatie. Het zorgt ervoor dat jouw wervelkolom in een natuurlijke positie blijft en daardoor voor een goede ondersteuning voor je rug.

 

Bekijk de Beter Bed Select matrassen

 

 

Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing