Oud matras inruilen = 15% éxtra korting

3 : 12 : 45
0

Verschillen boxspring en bed

Bij het kopen van een nieuw bed is het belangrijk om alle opties die er zijn te overwegen. Veel mensen vragen zich daarom ook af wat nu precies het verschil is tussen een boxspring of een bed. Omdat de verschillen niet vanzelfsprekend zijn, zetten wij ze voor je op een rijtje. Zo kun je een goede keuze maken bij het kopen van jouw nieuwe bed.

De verschillen tussen een boxspring en bed op een rij

De boxspring

  • De boxspring is een compleet geleverd slaapsysteem dat werkt met veren in zowel bedbodem als matras voor optimaal comfort. Het slaapsysteem is volledig naar wens samen te stellen
  • De boxspring straalt luxe uit door de hoogte van het bed en de gestoffeerde matrassen
  • De boxspring zorgt door de hoogte voor extra uitstapgemak
  • De boxspring is uit te breiden met verschillende accessoires voor extra comfort en luxe

Het bed

  • Een bed wordt veelal als een los bedframe verkocht en is daardoor zelf samen te stellen met een passende lattenbodem en matras
  • Een bed is vaak wat voordeliger dan een boxspring
  • Een bed is gemakkelijk schoon te maken, omdat het frame veelal niet van stof is gemaakt
Blauwe boxspring

Alles over de boxspring

Een boxspring is eén van de populairste slaapsystemen van dit moment en dat is natuurlijk niet zomaar. Boxsprings staan bekend om hun comfort. Bij deze matras-bedbodemcombinatie liggen er namelijk twee matrassen op elkaar en bestaat de bedbodem uit een gestoffeerde box met thermisch geharde veren. De veren geven over de volledige breedte veerkracht en hebben een lange levensduur. Daar bovenop ligt nog een gestoffeerd of een wit matras. De keuze van dit matras is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw slaapwensen.

Voor extra comfort, ligt er boven op het gestoffeerde of witte matras nog een topmatras. Het topmatras kun je natuurlijk ook volledig naar wens uitkiezen. De combinatie van de matrassen en de box, maakt dat een boxspring hoger is dan een bed en je daardoor dus ook gemakkelijker in- en uit kan stappen.

Houd jij van een extra luxe uitstraling? Kies dan nog voor een hoofdbord en/of voetbord. Naast dat het er luxe uitziet, zorgt het ook nog eens voor extra stevigheid. Benieuwd welke boxspring bij jou past? We geven je graag nog meer advies op onze boxspring adviespagina.

Houten bed

Alles over het bed

Naast een collectie boxsprings hebben wij een ruim aanbod aan bedden, ook wel ledikanten genoemd. Een bed kan omschreven worden als de bedconstructie of het bedframe. Om van een ledikant een compleet slaapsysteem te kunnen maken, zijn een matras en lattenbodem nodig. Het is dus bij het uitkiezen van een bed ook erg belangrijk om na te denken over jouw slaapwensen. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je een matras kiest dat bij jouw slaaphouding past, maar ook een lattenbodem. Een lattenbodem zorgt namelijk ook voor jouw slaapcomfort

Lattenbodems en matrassen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt deze geheel naar eigen smaak kiezen om zo het gewenste comfort te creëren in jouw uitgekozen bed.

Tegenwoordig heb je ook ontzettend veel keus in verschillende materialen en stijlen. Zo kun je dus altijd een bed kiezen dat in jouw interieur past. Benieuwd hoe je nu het juiste bed kiest? We geven je graag advies op onze bedden adviespagina.

Boxspring vs. normaal bed: wat is het verschil? | Beter Bed


Of bekijk ons assortiment

Vlakke boxspring

Ruime collectie niet-verstelbare boxsprings

Elektrische boxspring

Ga voor extra gemak en luxe

Gestoffeerd bed

Ga voor een houten, gestoffeerd of metalen bed

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing