Ontvang nú 15% éxtra feestdagen voordeel met code feest15

2 : 0 : 10
33

Alles over de warmteklassen van je dekbed

Je ligt in hartje winter vaak te rillen in bed. Zelfs diep onder de dekens blijven jouw voeten ijs- en ijskoud. Herkenbaar? Of ben jij juist de persoon die in de zomer letterlijk het bed uit zweet? Je kunt niet zonder dekens en al helemaal niet ónder de dekens slapen. Véél te heet! Als één van deze problemen voor jou herkenbaar is, heb je zojuist het perfecte artikel gevonden.

Wat zijn dekbed warmteklassen?

Je dekbed heeft direct invloed op de kwaliteit van je slaap. Je wilt natuurlijk geen slaaptekort opbouwen of je slaapcyclus verstoren door een te koud of te warm dekbed. In Nederland kennen we daarom een warmteklasse toe aan ieder dekbed. Elk dekbed en elk materiaal heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen. De één isoleert goed en is erg warm, de ander is luchtig en koel. We leggen je hier alles uit over dekbedden en de warmteklassen die erbij horen. Lees snel verder en dan slaap jij komende zomer/winter als een roosje.

warmteklasse 1 winterDekbed warmteklasse 1: winter

Voor de echte koukleumen onder ons zijn de winterdekbedden bedacht. Winterdekbedden zijn dekbedden vanaf 8,8 cm dik. Ze zijn extra isolerend en erg warm. De warmteklasse van een dekbed wordt bepaald op basis van de vulling en het vulgewicht. Een voorbeeld van een winterdekbed is een zwaar, wollen dekbed. Wol is een zeer warm materiaal dat erg goed isoleert. Dus heb je het snel koud in bed? Dan is een wollen dekbed echt iets voor jou.

Shop dekbedden met warmteklasse 1

warmteklasse 2 herfstDekbed warmteklasse 2: hele jaar (zwaar)

Zoals hierboven al is uitgelegd, bepalen we de warmteklasse van dekbedden aan de hand van vulling en vulgewicht. Dus een dekbed met warmteklasse 2 kan nog steeds een wollen vulling hebben. Dan ligt echter het vulgewicht een stukje lager. Dekbedden met warmteklasse 2 worden gezien als herfst/winterdekbedden. Ze zijn tussen de 6 en 8 cm dik en iets minder zwaar dan echte winterdekbedden. Als je het in de winter regelmatig een beetje koud hebt in bed, en in de zomer goed tegen warmte kan, zijn dit ideale dekbedden voor jou!

Shop dekbedden met warmteklasse 2

warmteklasse 3 lenteDekbed warmteklasse 3: hele jaar (licht)

Eén stapje koeler zijn dekbedden met warmteklasse 3. Dit zijn dekbedden die eigenlijk het hele jaar door te gebruiken zijn. Ze zijn vooral geschikt voor mensen die het niet heel snel koud hebben in bed. Deze dekbedden zijn tussen de 4 en 5,5 cm dik. Dekbedden met een warmteklasse 3 hebben vaak een donzen of een synthetische vulling.

Shop dekbedden met warmteklasse 3

Warmteklasse 4 zomerDekbed warmteklasse 4: zomer

Het zomerdekbed. Dit zijn dekbedden voor de warme, steeds vaker hete, zomermaanden. Er bestaan bijvoorbeeld hele dunne, lichte bamboe of katoenen dekbedden die zeer luchtig zijn. Maar ook het zomergedeelte van een 4-seizoenendekbed is hiervoor uitermate geschikt. Deze dekbedden zijn niet echt geschikt voor de wintermaanden (tenzij je het nooit koud hebt).

Shop dekbedden met warmteklasse 4

4-seizoenen dekbed

Tenslotte is er natuurlijk ook nog het 4-seizoenen dekbed. Dit is een dekbed dat bestaat uit meerdere delen. Wordt het de komende tijd wat warmer? Dan gebruik je gewoon één deel minder. Daalt de temperatuur in de herfst weer? Dan gebruik je weer een deel extra. Zo simpel is het. Slaap lekker!

Shop 4-seizoenen dekbedden

Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing