Beter slapen

Mannengriep: aandoening of onzin?

Pijntjes, een hoestje en verhoging: allemaal symptomen van de gevreesde ‘mannengriep’. Heel vervelend, natuurlijk. Helemaal wanneer het zóveel erger is dan de normale griep die vrouwen ervaren. Of stelt je man zich gewoon aan? Wat is het eigenlijk, die mannengriep? Wij hebben het even haarfijn voor je uitgezocht!

Wat is mannengriep?

Mannengriep is een ernstige vorm van de griep die elke man minstens een keer in hun velt. Het nagelt de meest macho mannen hulpeloos aan de bank met een dekentje en een kop thee. Je kunt ze bijna horen jammeren over hun ‘ernstige koppijn’, alsof de dood nabij is. En dat terwijl de vrouwen zelfs met migraine nog gewoon brood gaan verdienen en met de kinderen op het voetbalveld staan. Is het schandalig, of zou er echt een verschil zijn tussen de manieren waarop mannen en vrouwen griep ervaren?


Mannengriep bestaat echt (niet)

Bestaat die mannengriep nou echt? Eind 2018 leek het antwoord duidelijk: jázeker! Een publicatie in het British Medical Journal beweerde namelijk dat mannen zich écht zieker voelen dan vrouwen wanneer ze griep hebben. De onderzoeker (een vrouw) schreef dat het iets met het afweersysteem van de mannen te maken heeft. Een overwinning voor de heren! Helaas hadden ze te vroeg gejuicht. Want wat bleek? Er was gesjoemeld met het onderzoek! Wat is de echte conclusie dan? Er is geen waarneembaar verschil tussen de manieren waarop van mannen en vrouwen griep ervaren. Wel jammeren de mannen een stuk meer om hun pijntjes - als we de vrouwen mogen geloven!


Behandelen van de mannengriep

Of de mannengriep nou bestaat of niet, het allerbelangrijkste is natuurlijk om de zieke man in je leven zo snel mogelijk weer gezond en uit bed te krijgen. Gelukkig heb je voor het behandelen van de mannengriep geen dure medicijnen nodig. Zorg er simpelweg voor dat hij voldoende slaapt en gezond eet. Heeft hij moeite om in slaap te komen? Lees dan hier ons advies tegen slapeloosheid. En als hij jou dan alsnog wakker houdt, dan kun je altijd nog oordoppen aanschaffen!


Zo voorkom je de mannengriep

Het beste medicijn tegen mannengriep is een gezonde levensstijl. Buiten een gezonde levensstijl kun je je man natuurlijk ook trainen om minder te jammeren. Wil dat niet lukken? Laat hem dan lekker uitzieken in de logeerkamer, of geef hem een kop thee tegen het jammeren. Slaap lekker!


Beter slapen

Wist je dat één op de vijf Nederlanders slecht slaapt? Slecht slapen is van invloed op de gezondheid. Dat kan beter. Moet beter. Wij geloven én beloven dat iedereen beter kan slapen. We roepen dan ook heel slapend Nederland op om ons te steunen in de missie om het belang van goede slaap op de kaart te zetten.

Doe mee en meld je aan

Ga voor comfort

Lekker slapen als je griep hebt met deze lekkere dekentjes

Plaid Billie, beige
Meest verkocht

Plaid Billie

Materiaal: polyester |
Wasinstructies: wasbaar tot 40°C |

Levertijd: Morgen in huis

89.95
television
Plaid Teddy, night blue
Voordeligste keuze

Plaid Teddy

Materiaal: imitatie bont |
Wasinstructies: wasbaar tot 30°C |

Levertijd: 2 tot 3 weken

69.95

Plaid Ruth

Materiaal: microvezel |
Wasinstructies: wasbaar tot 30°C |

Levertijd: 2 tot 3 weken

89.95

Plaid Sagano

Materiaal: bamboe |
Wasinstructies: wasbaar tot 60°C |

Levertijd: 2 tot 3 weken

99.95

Plaid Maily

Materiaal: polyester |
Wasinstructies: wasbaar tot 30°C |

Levertijd: 2 tot 3 weken

99.95

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing