Shop tot 21% BTW korting met code SlapenBTW

1 : 14 : 22
37

Ah toe… Nog één verhaaltje?

Een stukje voorlezen ‘s avonds: gezellig en belangrijk!

Het zijn de Nationale Voorleesdagen en dat juichen wij hard toe, want voorlezen in bed is natuurlijk hét ideale ‘naar-bed-gaan-ritueel’. Het is een fijne en ontspannen manier voor kids om even helemaal tot rust te komen. Wist je dat het ook nog eens heel goed is voor de woordenschat, de fantasie én het in slaap vallen? Vanavond doen we twee verhaaltjes!

Voorlezen in bed

Sneller in dromenland

Voorlezen voor het slapengaan is het perfecte bedritueel. Je kleine slaper raakt gewend aan een vaste structuur: verhaaltjestijd is bedtijd. Het brein koppelt het voorlezen aan in slaap vallen en voordat je het weet is hij of zij al naar dromenland vertrokken. En doordat ze vooraf al uitkijken naar het voorlezen, gaat het naar bed gaan ook veel gemakkelijker. Mooi meegenomen!

Stimuleer de taalontwikkeling

Verschillende onderzoeken wijzen het uit: door het voorlezen krijgt je kind een voorsprong op taalgebied. Of hij of zij nou iedere avond zelf leest of dat jij voorleest, je kind zou maar liefst een jaar voor kunnen lopen op leeftijdsgenootjes met zijn of haar taalontwikkeling. Tijdens het voorlezen leren kinderen nieuwe woorden, oefenen allerlei klanken en herkennen hoe een zin opgebouwd wordt.

Prikkel de fantasie

Door het voorlezen is je kind even in een andere wereld. Je kleintje is echt even samen met Nijntje in de dierentuin of in een magisch bos met kabouters en elfjes. De wereld van je kind wordt door het voorlezen steeds groter. De fantasie wordt geprikkeld en die fantasie neemt hij of zij mooi mee naar dromenland.

Voorlezen versterkt de band met je kind

Naast dat voorlezen gewoon heel leuk is, verbeter je tegelijkertijd ook nog eens de band met je kind. Elke dag een stukje voorlezen zorgt ervoor dat jullie samen tijd doorbrengen, waardoor jij op een structurele manier aan de relatie met je kind werkt. Klinkt goed toch?

Maak lastige onderwerpen bespreekbaar

Het voorlezen over een bepaald thema of onderwerp kan ervoor zorgen dat je kind dat ene onderwerp beter gaat begrijpen. Ook geeft het direct een mooie aanleiding om er samen over te praten op een laagdrempelige manier. Is jouw kleintje bang in het donker? Is er ruzie of praat hij of zij veel over de dood? Een verhaaltje over iemand die hetzelfde meemaakt kan dan erg prettig zijn!

Samen een boekje lezen in bed is plezier voor twee!

Een betere reden bestaat er toch niet? Heerlijk voor het slapengaan van je kind alle tijd voor elkaar hebben. Plaatjes kijken, kletsen, knuffelen en je kleintje volop zien genieten. Fantastisch! Samen lezen betekent héél veel gezelligheid en ontspanning.

De leukste kinderdekbedovertrekken

Voorwaarden winactie

Deze winactie is verlopen

 • Om mee te doen aan deze winactie volg je Beter Bed op Instagram en laat je een reactie achter onder de actiepost.
 • De actie loopt van 26-01-2022 t/m 05-02-2022. De winnaars worden op 07-02-2022 bekendgemaakt via Instagram stories. 
 • Deelname aan de actie is gratis.
 • Door mee te doen aan de winactie maak je 3x kans op een Coco voorleespakket bestaande uit: prentenboek ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen, kinderdekbedovertrek Coco, kinderpyjama van Coco en een
  ansichtkaartenset van Coco.
 • Van de winnaars stellen we het op prijs om een foto te ontvangen van de kinderslaapkamer met het kinderdekbed zichtbaar. 
 • De prijs is persoonsgebonden en staat op naam van de winnaar. De prijs is niet overdraagbaar of in te wisselen voor geld of andere producten.
 • Over deze actie en de uitslag kan niet worden gecorrepsondeerd.
 • Jouw gegevens worden door Beter Bed niet aan derden verstrekt.
 • Deelnemers die jonger zijn dan 16 jaar hebben voor deelname de toestemming van een ouder of wettelijke vertegenwoordiger nodig.
 • Medewerkers van de Beter Bed Holding zijn uitgesloten van deelname.
 • Klachten over deze actie kunnen per e-mail worden ingediend bij [email protected] Je klacht wordt binnen 4 weken door ons beantwoord.
 • Deze actie wordt georganiseerd door Beter Bed B.V., gevestigd aan de Linie 27, 5405 AR Uden.
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing