Beter slapen

Beter slapen met Beter Bed en Matthew Walker

Ken jij Matthew Walker al? Zo niet dan wordt het hoog tijd als je het ons vraagt. Matthew is namelijk dé slaapgoeroe van de wereld die alles weet over slapen in combinatie met gezondheid. Ook ontving hij al talloze prijzen voor zijn baanbrekend onderzoek op dit gebied. In dit blog vertellen we over hem en wat jij allemaal van hem kunt leren.

Over Matthew Walker

Matthew Walker is een Britse wetenschapper en hoogleraar neurowetenschappen en psychologie aan de University of California Berkeley. Zijn onderzoek richt zich op de impact van slaap op de menselijke gezondheid en ziekte. Eerder was hij al hoogleraar psychiatrie aan de Harvard Medical School en is hij de oprichter van het Center for Human Sleep Science.

Naast de talloze prijzen voor zijn baanbrekend onderzoek, publiceerde hij ook al meer dan honderd wetenschappelijke artikelen en was hij te gast in héél veel tv- en radioprogramma’s in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk én schreef hij de internationale bestseller ‘Slaap’.

Waarom wij gek zijn op Matthew Walker

Uit een eerder onderzoek van ons blijkt dat maar liefst 45 procent van alle Nederlanders aangeeft niet goed te slapen, maar hier toch niet naar handelt. Als Beter Bed zijnde is het juist onze missie om heel Nederland beter te laten slapen. Want wie beter slaapt, voelt zich fitter, gezonder en gelukkiger. Dit sluit naadloos aan op het werk en de visie van Matthew Walker. Dat beter slapen, beter leven is onderbouwen Walkers verschillende, wetenschappelijke inzichten dan ook maar al te goed.

Wij zijn het erover eens: wil je gezond leven dan is naast gezond eten en voldoende bewegen goed slapen een van de belangrijkste voorwaarden. Uit onderzoek blijkt dat ziekten als alzheimer, kanker, obesitas en diabetes verband houden met langdurig slaaptekort. Goed slapen draagt daarnaast bij aan het verlagen van stress en het verbeteren van vitaliteit. Kortom: goed slapen is hét sleutelwoord voor een gezonder en gelukkiger leven.

Een paar wetenschappelijke inzichten uit het boek ‘Slaap’

  • Wij mensen slapen niet zoals de natuur het bedoeld heeft. In plaats van één lange, enkele periode van slaap, zouden we in twee fasen moeten slapen. Dus bijvoorbeeld 7 tot 8 uur in bed tijdens de nacht en nog een dutje van 30 tot 60 minuten in de middag. (68)
  • Slapen voor het leren versterkt het vermogen om nieuwe herinneringen aan te maken. Slapen na het leren slaat de nieuw verkregen informatie effectief op. (108)
  • Heb je slaaptekort? Dit kan zich blijven ophopen.
  • Wil je iets nieuws leren en denk je dat dat alleen lukt door veel te oefenen? Schijn bedriegt. Als je na het oefenen niet steeds een nacht zou slapen kom je namelijk niet veel verder. (126)
  • De creatiefste ideeën komen tijdens je REM-slaap
  • De belangrijkste factoren die verandering brengen in hoeveel en goed wij als mensen slapen zijn: constant elektrisch licht, temperatuur, cafeïne, alcohol en wekkers. (265)

Alles over beter slapen van Matthew Walker himself zelf horen?

Dat kan! In september nodigen wij Walker namelijk uit als spreker op ons evenement ‘The Sleep Experience’. Genodigden krijgen hier antwoord op vragen als: waarom is slapen zo belangrijk? Waarom dromen we? Hoe train je jezelf om makkelijk in slaap te komen? Hoeveel uren moet je slapen? Wat is het effect van alcohol en stress op nachtrust? En waarop moet je letten bij de aanschaf van een matras? Walker geeft concrete tips om beter slapen direct in praktijk te brengen. Via een livestream kun jij deze presentatie bijwonen!

Dus, wil jij alles weten over beter slapen en hoe je dat doet? Meld je dan direct aan én maak kans op zijn internationale bestseller 'Why We Sleep'.

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing