Beter slapen

Naakt slapen: gezond en gezellig!

Slapen met of zonder onderbroek of pyjama? Yes, gooi die warme pyjama en onderbroeken maar snel achter in je kledingkast. Zonder ondergoed slapen of zonder pyjama slapen heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Behalve dat je je pyjama niet meer hoeft te wassen, is naakt slapen bijvoorbeeld beter voor je gezondheid. Na het lezen van de 8 voordelen van naakt slapen is slapen met of zonder pyjama geen vraag meer. Jij slaapt nooit meer met. En hé, dat is ook weer een voordeel: je hoeft geen pyjama

8 voordelen van naakt slapen

1. Naakt slapen verbetert je nachtrust

Om een goede nachtrust te bevorderen, daalt je lichaamstemperatuur wanneer je slaapt. Een pyjama kan dit proces verstoren en daardoor slaap je minder goed. Slapen zonder pyjama zorgt ervoor dat je lichaam eerder afkoelt en je hersenen weten eerder dat het de bedoeling is energie te gaan besparen. Tijd om heerlijk te gaan slapen dus!

2. Je zou er door kunnen afvallen

Omdat je lichaamstemperatuur daalt, moet je lichaam harder werken om warm te blijven. Ook tijdens je slaap verbrandt je lichaam dus calorieën. Bovendien bevordert een slechte nachtrust de zin in suiker de volgende dag. Wanneer je goed uitgerust wakker wordt, heb je je hongergevoel beter onder controle.

3. Zonder ondergoed slapen is gezond

Huh, wat? Zonder ondergoed slapen gezond? Tja, het klinkt misschien onlogisch, maar zonder onderbroek slapen, is beter voor je intieme zones. Door het dragen van ondergoed in bed, creëer je de perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels. Als je naakt slaapt, geef je schimmels en bacteriën geen kans, omdat de boel beter doorlucht. Daarom is zonder ondergoed slapen voor vrouwen een goed idee. Er zijn ook studies die beweren dat slapen zonder ondergoed voor een man zelfs kan zorgen voor een verbeterede vruchtbaarheid vanwege de lagere temperatuur.

4. Door naakt te slapen voel je je aantrekkelijker

Door naakt te slapen, zonder pyjama en ondergoed, voel je je sexyer. Je voelt je vrij en hebt geen last van de warmte. Je bent in de perfecte gelegenheid om trots te zijn op jezelf en je zelfvertrouwen krijgt een boost. Gelukkig is naakt slapen heel makkelijk te realiseren!

5. Je hebt meer intimiteit met je partner

Zoals gezegd in het vorige punt voel je je sexyer zonder pyjama. Als er dan ook nog iemand naast je ligt zonder pyjama, laat het vervolg zich raden... Naakt slapen verlaagt de drempel tot het hebben van intimiteit. Bovendien maak je het knuffelhormoon oxytocine aan wanneer je naakt met elkaar knuffelt. Dus slapen met of zonder onderbroek? Zeg jij het maar!

6. Door naakt slapen ben je ‘s ochtends eerder klaar

Door naakt te slapen, regelt je lichaam zelf je temperatuur. Hierdoor heb je het (bijna) nooit te heet en zweet je ’s nachts minder. Dit betekent dat je prima in de avond kunt douchen om ‘s morgens direct in je kleren te schieten. Slapen zonder pyjama en zonder ondergoed bespaart je zo weer mooi een halfuur in de ochtend!

7. Het is beter voor je huid

Slapen zonder pyjama of ondergoed geeft je huid de kans om te ademen. Daarom is het ook goed om af en toe op blote voeten te lopen. Als je naakt slaapt, krijgt je huid de hele nacht de tijd om te ademen. Dit zou je zomaar eens een bezoek aan de schoonheidsspecialiste kunnen besparen...

8. Naakt slapen is beter voor je slaap-waakritme

Vroeger deed je je pyjama aan op het moment dat je naar bed ging. Tegenwoordig is het eerste wat we doen onze pyjama aantrekken wanneer we thuiskomen van school of werk. Wanneer we naakt slapen, en ons pas uitkleden als we gaan slapen, leren onze hersenen dat het tijd is om te gaan slapen. Je maakt zo beter onderscheid tussen slapen en waken en krijgt een beter dag-nachtritme.


Beter slapen

Wist je dat één op de vijf Nederlanders slecht slaapt? Slecht slapen is van invloed op de gezondheid. Dat kan beter. Moet beter. Wij geloven én beloven dat iedereen beter kan slapen. We roepen dan ook heel slapend Nederland op om ons te steunen in de missie om het belang van goede slaap op de kaart te zetten.

Doe mee en meld je aan

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing