Iedere avond gratis bezorging t/m 15 april

Welke maat bed

Afmetingen van een bed: alles op een rijtje

Als je op zoek bent naar een nieuw bed dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je voor de juiste afmetingen kiest. Niet alleen omdat je er dan lekker in kunt slapen, maar hij moet natuurlijk ook mooi in de stijl van je slaapkamer passen. Bij Beter bed vind je diverse afmetingen binnen de eenpersoonsbedden en tweepersoonsbedden en daarbij kun je ook nog eens kiezen voor een twijfelaar bed. Omdat de keuze zo groot is, helpen we jou graag op weg bij het kiezen van het juiste bed!

Afmetingen van een eenpersoonsbed

Het kiezen van de juiste afmetingen voor jouw bed hangt natuurlijk af van verschillende wensen. Sowieso is het voor het bepalen van de juiste lengte belangrijk altijd rekening te houden met het advies om minstens 20 centimeter bij je lichaamslengte op te tellen. Naast de lengte van het bed is natuurlijk ook de breedte van belang. Binnen het assortiment van onze eenpersoonsbedden bestaan er daarom ook verschillende afmetingen:

Zoals je ziet is er genoeg keuze binnen de afmeting van onze eenpersoonsbedden. Over het algemeen is een 80x200 centimeter groot genoeg voor als je lekker alleen in bed wilt liggen. Maar als je er juist van houdt om heen en weer te kunnen rollen zonder steeds tegen het randje van je bed te komen dan is het aan te raden om voor een 90x200 of 100x200 centimeter bed te kiezen. Daarbij zijn er ook nog verschillen in de lengtematen. De meest gangbare lengtemaat is 200 centimeter. Maar als jij juist wat groter bent is een grote lengtemaat zoals bijvoorbeeld een 90x210 centimeter bed veel fijner. Zo zorg je ervoor dat je niet met je voeten over de rand van het bed ligt!

Bekijk alle eenpersoons bedden

Afmetingen van een tweepersoonsbed

Ook binnen de afmetingen van onze tweepersoonsbedden heb je verschillende keuzes. Je keuze is ook bij een tweepersoonsbed weer afhankelijk van jouw slaapcomfort, maar natuurlijk ook van de grootte van je slaapkamer Houd je ervan om juist veel ruimte in bed te hebben of vind je het gewoon fijn om een net wat groter bed te kopen dan een twijfelaar bed? We hebben alle maten van onze tweepersoonsbedden voor jou op een rijtje gezet:

Ook binnen onze tweepersoonsbedden collectie heb je dus een groot verschil in afmetingen. Een 160x200 bed is een bed waar je lekker samen in kunt liggen, maar als je graag nog wat meer ruimte wilt hebben, kies dan voor een 180x200 of 200x200 centimeter bed. Deze bedden worden ook wel kingsize bedden genoemd. En na een nachtje slapen… wil jij waarschijnlijk nóóit meer je bed uit! 

Bekijk alle tweepersoons bedden
 

De maat van een twijfelaar bed

Tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed bestaat er ook een twijfelaar bed. Dit bed heeft een standaard afmeting van 120x200 centimeter. Je kunt in deze bedden lekker alleen liggen of knus met z’n tweeën. Lig je vaker met z’n tweeën in bed, dan is het toch aan te raden om een wat groter bed te kopen. De afmetingen van onze tweepersoonsbedden beginnen al bij 140x200. In deze bedden lig je net wat ruimer, wat natuurlijk ook weer fijn is voor een goede nachtrust. Onze twijfelaars zijn leverbaar in diverse kleuren en stijlen. Zo kun je zelf kiezen welk bed het best bij jou en je slaapkamer past.

Bekijk alle twijfelaar bedden

Afmetingen kinderbedden

Naast onze eenpersoonsbedden, hebben we ook mooie kinderbedden in het assortiment. De afmetingen van een kinderbed zijn vrijwel gelijk aan die van een eenpersoonsbed. Om de keuze voor jou wat gemakkelijker te maken, zetten we de meest voorkomende afmetingen van een kinderbed en peuterbed op een rij:

Baby ledikant 60x120
Kinderbed  90x200

Zo heb je de keuze uit diverse hoogslapers (met uitvalbeveiliging), maar bijvoorbeeld ook uitschuifbedden, speeltenten, prinsessenbedden en piratenbedden. Alles om voor jouw kleintje de ideale slaapkamer te creëren. De afmetingen van een kinderbed kunnen daardoor erg van elkaar verschillen.

Bekijk alle kinderbedden

Het kiezen van het juiste matras en beddengoed

Als je dan eindelijk de juiste afmetingen van jouw bed hebt gevonden dan wil je natuurlijk ook graag weten welk matras het best bij jouw wensen past. Op onze matras adviespagina lees je alles over het kiezen van het juiste matras. Benieuwd hoe onze matrassen liggen? Kom dan naar een van onze winkels! Ook bij het kiezen van het juiste beddengoed helpen we je graag. Op onze beddengoed adviespagina of dekbed maten adviespagina lees je alles over ons uitgebreide assortiment. Zo maak je jouw bed helemaal compleet!

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing