Beter Bed lanceert online boxspring configurator

Uden, 28 juni 2022 - Beter Bed lanceert een online configurator met hoogwaardige 3D-visualisaties waarmee klanten hun nieuwe boxspring kunnen samenstellen. Dankzij de nieuwste real-time 3D-rendering technieken is elke keuze die de klant maakt direct en tot in de kleinste details zichtbaar. Beter Bed optimaliseert hiermee de klantbeleving en stimuleert online aankopen. Daarmee zet de slaapspecialist opnieuw een grote stap voorwaarts in de strategische groeiambities van zijn omnichannel strategie.

Betere beleving en meer gemak

Verschillende industrieën maken al gebruik van een configurator, zo is deze in de autobranche niet meer weg te denken. Het helpt de klant om op ieder gewenst kanaal zijn ideale product samen te stellen maar tegelijk ook inzage te hebben in beschikbaarheid en levertijd. Een boxspring is een zeer persoonlijk product vanwege de esthetische aspecten en het gewenste comfort. Het hoge slaapcomfort maakt de boxspring bovendien tot een van de populairste slaapsystemen van deze tijd waarmee het naadloos aansluit op de visie van slaapexpert Beter Bed ‘Beter slapen, beter leven’. Jasper Logtens, Manager Websites: “We geven invulling aan deze visie door onze klanten te adviseren bij het maken van de beste keuzes op het gebied van bedden, matrassen en beddengoed. Beter Bed heeft een ambitieuze online groeistrategie (tenminste 100 miljoen euro omzet in 2025). Het door ontwikkelen en optimaliseren van de eigen websites is een van de pijlers om deze groei te bewerkstelligen. We zijn ervan overtuigd dat de online configurator de klantbeleving sterk verbeterd en het (online) winkelgemak vergroot. Uiteraard is de configurator ook gewoon in de winkel te gebruiken." Perijn Hoefsloot, verantwoordelijk voor Marketing, Customer Experience & Strategic Business Development, zegt over de nieuwe tool: “Het digitale kanaal wordt steeds belangrijker in onze omnichannel strategie. Het ondersteunen en deskundig adviseren van de klant in alle stappen van het aankoopproces via onder meer de configurator is een belangrijk onderdeel van onze strategie en naar verwachting een stimulans voor de online en offline aankopen.”

Uitgebreide keuze

Beter Bed heeft een zeer uitgebreid assortiment; te omvangrijk om in totaliteit en in alle kleur- en stofvariaties in de winkels en online te presenteren. De nieuwe configurator lost dat op. Via een eenvoudig keuzeproces kiest de klant stap voor stap voor het type boxspring, stof, kleur en potenset. Dit levert uiteindelijk een totaalbeeld op van een verbluffende kwaliteit. Elke naad en elk stiksel is zichtbaar. Vooral op het gebied van stoffen en kleuren is de configurator een belangrijke stap vooruit. De klant kiest niet meer op basis van een stof- of kleurenstaal, maar ziet het totaalplaatje. De configurator ondersteunt de klant óók bij het kiezen van het matras. Door de keuzemogelijkheden volledig te personaliseren, krijgt de klant een product dat helemaal is afgestemd op zijn smaak en gewenste slaapcomfort.

Augmented reality

Het merk Kårlsson is als eerste volledig beschikbaar via de online configurator. De komende periode volgen de andere merken gefaseerd, als eerste de nieuwe B Bright collectie (zomer 2022). Eind 2022 is de helft van de bedden- en boxspringcollectie online te configureren. Als volgende stap zal in de toekomst Augmented Reality mogelijkheden worden toegevoegd waarmee de klant zijn op maat samengestelde boxspring virtueel in zijn eigen slaapkamer kan plaatsen.

Over Beter Bed

Wij geloven dat iedereen beter kan slapen. Daarom komen we al ruim 35 jaar ons bed uit om iedereen uitgeruster en gezonder te laten leven. En omdat we allemaal anders zijn én slapen, betekent dat ook voor iedereen wat anders. Daarom luisteren we naar je en hebben we oog voor je behoeftes en budget. We helpen je online en in de winkel met het vinden van jouw beste slaapoplossing. Hierdoor voel jij je op de lange termijn gezonder, fitter en beter. De collectie van Beter Bed is verkrijgbaar in ruim 100 winkels in Nederland en België en via beterbed.nl en beterbed.be.

Meer informatie over de online configurator

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing