Nú of nooit: 1+1 gratis op het Emma O2 matras!

0 : 22 : 37
19
Terug naar het overzicht

hoofdkussen Tesselaer wol

69.95

Levertijd: 6 dagen Uitleg

Optimale vochtregulatie en isolatie

Stevige ondersteuning, maar voelt toch heerlijk zacht aan

Van nature anti-allergeen en antihuisstofmijt

Transpireer je 's nachts veel en ben je nu eindelijk wel eens toe aan heerlijke nachten vol slaapcomfort? Kies dan voor slapen op wol met dit kwaliteitskussen Tesselaer Wol van Tesselaer. Wol ouderwets? Nee, hoor! Met een kussen van wol kies je juist voor eigenschappen die nu actueel zijn.

Meer over dit hoofdkussen
De vulling is is gemaakt van 100% zuivere scheerwol van het Texelse schaap om precies te zijn. Want dit oer-Hollandse schapenras geeft elk jaar wol die van nature heel mooi kroest. Dat is een mooie basis voor een volumineus kussen met veel stilstaande lucht tussen de wolvezels. Die vezels zijn ook nog eens vakkundig tot een bolletje gedraaid. Zo ontstaat een hoogwaardig en veerkrachtig vulmateriaal dat, ondanks de zware belasting, goed zijn vorm houdt. Wol neemt snel vocht op en geeft het weer langzaam af aan de buitenlucht. Dat maakt dit kussen zeer geschikt voor iedereen die snel transpireert in bed. Het kussen biedt stevig comfort.
Dankzij een ritssluiting is de vulling doseerbaar. Vind je het kussen bijvoorbeeld in het begin een beetje te stevig? Dan kun je er gemakkelijk wat vulling uit halen en eventueel bewaren voor een later moment.

De tijk (kussenhoes)
De hoes van het hoofdkussen is gemaakt van 100% perkal katoen dat duurzaam is verbouwd. Hierdoor voelt het heerlijk zacht, glad en soepel aan. Heerlijk om, na een dynamische dag, op neer te ploffen! Katoen zorgt van nature voor een uitstekende vocht- en warmteregulatie. Heel belangrijk voor een kussen, dus dat geeft een gerust gevoel! De hoes heeft een binnenvulling van wol, gemaakt als een dun vliesje. Dat geeft extra stevigheid en het kussen gaat langer mee. De tijk is zo dichtgeweven dat het wollen vlies, ook na vele jaren gebruik, niet door de tijk komt. Die dichtgeweven tijk zorgt er trouwens ook voor dat de huisstofmijt, de belangrijkste veroorzaker van allergieën, wordt tegengehouden.

Alle voordelen op een rijtje:
Optimale vochtregulatie en isolatie
Stevige ondersteuning, maar voelt toch heerlijk zacht aan
100% natuurlijk zuiver Texels scheerwol
Anti-allergeen en antihuisstofmijt

Hoe houd je je kussen langer mooi?
Dit kussen is heel gemakkelijk te onderhouden; elke dag licht opkloppen en regelmatig luchten zorgen voor een optimaal resultaat én een heerlijke nachtrust. Het hoofdkussen kan eventueel gereinigd worden. Maar gebruik ook altijd een molton kussensloop, want zo’n extra kussensloop kun je veel gemakkelijker en vaker wassen.
Het hoofdkussen wordt in Nederland gemaakt en geleverd in een luxe bewaar- of reistas voor het meenemen van jouw lievelingskussen op reis. Niet verkeerd, want je gaat je echt hechten aan dit oer-Hollandse topproduct!

Levering & garantie
Natuurlijk zit er ook garantie op je nieuwe hoofdkussen. Je vindt alle informatie over deze garantie en de levering bij het kopje ‘Goed om te weten’.

Artikelnummer 1064909
Merk Tesselaer

Breedte 70 cm
Lengte 60 cm
Hoogte 17 cm
Afmeting 60 x 70

Anti huisstofmijt Nee
Vulgewicht 1000
Slaaphouding rug, zij
Neksteun Nee

Materiaal Wol
Materiaal vulling Wolbolletjes gemaakt van 100% luxe Texelse scheerwol
Materiaal tijk 100% katoen, fijngeweven met een vlies van 100% luxe Texelse scheerwol

Wasbaar Nee
Kussen navulbaar Ja
Wasinstructies niet wasbaar
Drooginstructies niet drogen in de droger

Garantie 1 jaar volgens CBW voorwaarden
Kussens bij Beter Bed

Hoofdkussens

Een hoofdkussen is één van de belangrijkste elementen van je bed. Een fijn slaapkussen zorgt namelijk voor voldoende ondersteuning, goede ventilatie en het voorkomt nek- en rugklachten.

Gelaagdheid van een bed

Verschillende soorten kussens:

Donzen kussen
Een donzen hoofdkussen houdt warmte vast en ventileert goed. Daarnaast heet het een hoog isolerend vermogen en is het kussen erg licht en soepel. Een donzen kussen ondersteunt minder goed dan traagschuim, latex of veren. Een donzen kussen is lastig wasbaar en daardoor minder geschikt voor kinderen.

Veren kussen
Een kussen dat bestaat uit veren is comfortabel en voelt erg zacht aan. Van nature biedt het goede ventilatie, ondersteuning en vormt het zich gemakkelijk naar het hoofd. Een veren kussen is iets steviger dan dons, daardoor ervaar je minder veerkracht. Daarnaast is een kussen gevuld met veren lastig wasbaar en daardoor minder geschikt voor kinderen.

Latex kussen
Een latex kussen is soepel en veerkrachtig. Je ervaart een goede drukverdeling en ondersteuning aan hoofd en nek. Dit komt omdat het kussen stevig en vormvast is. Een latex kussen ventileert minder goed dan veren, dons of kapok, waardoor het niet geschikt is als je het snel warm hebt of veel transpireert.

Kapok kussen
Een kussen gevuld met kapok kent goede ventilatie en vochtafvoer, dus ideaal als je het snel warm hebt of veel transpireert in bed. Kapok is 100% natuurlijk, zacht en luchtig. Daarnaast is het kussen navulbaar en kun je het kapok eenvoudig vervangen, zo zorg je voor altijd voldoende veerkracht!

Traagschuim kussen
Een traagschuim kussen is warmte isolerend, wat fijn is als je het snel koud hebt in bed. Daarnaast is een kussen gevuld met traagschuim stevig en vormvast, en geeft daardoor goede ondersteuning en uitstekende drukverdeling. Een traagschuim kussen neemt na verloop van tijd ietwat in veerkracht af.

Synthetisch kussen
Een synthetisch kussen is veerkrachtig en zacht. Eenvoudig te wassen in de wasmachine, daardoor erg geschikt voor kinderen en mensen met allergieën. Een synthetisch kussen is in vergelijking met andere kussens goedkoper, dit komt doordat dit kussen minder ventileert dan bijvoorbeeld dons of veren én minder ondersteuning biedt. 

Veelgestelde vragen over kussens

Het is belangrijk dat je kussen past bij je lichaamsbouw, slaaphouding en slaapwensen. Een goed hoofdkussen geeft voldoende steun aan je hoofd en nek en voorkomt of vermindert klachten als hoofd- en nekpijn. Bij de keuze voor een kussen moet de vraag of je een zijslaper, rugslaper of buikslaper bent zeker beantwoord worden. Ook de hardheid van je matras en het materiaal van de vulling spelen een rol.

Dan heb je over het algemeen weinig ondersteuning van het kussen nodig om je nek in de natuurlijke houding te houden. Daarom is een zacht en middelhoog kussen voor jou het meest geschikt. 

Kussens voor rugslapers

Dan heb je een steviger en dikker kussen nodig dan rug- en buikslapers, zodat je nek beter ondersteund wordt. Je hoofd en nek blijven dan op hetzelfde niveau als je ruggengraat.

Kussens voor zijslapers

Je hebt weinig tot geen ondersteuning van je kussen nodig om je nek in de natuurlijke houding te houden. Daarom raden wij een dun en zacht kussen aan.

Kussens voor buikslapers

Het is belangrijk dat je je kussen en matras op elkaar afstemt. Over het algemeen geldt: hoe harder het matras, hoe harder ook het kussen moet zijn. Andersom geldt dat je nek minder ondersteuning van je kussen nodig heeft als je op een soepeler matras slaapt, omdat je lichaam al verder wegzakt in het matras. 

Het kussen van je bed wassen. Hoe doe je dat? En doe je dat überhaupt wel eens? Bij het wassen van het beddengoed neemt iedereen eigenlijk dezelfde dingen mee: molton, hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen. Maar wist je dat je eigenlijk ook je kussens af en toe mee moet wassen? Het wordt aangeraden om je kussens zo’n één keer per twee maanden mee te wassen. Waarom? Omdat je tijdens het slapen best veel zweet, dit heet nachtzweten, en omdat er huidschilfers en dode huidcellen achterblijven op je kussen. De combinatie van vocht en warmte zorgt voor een ideale broedplek voor allerlei bacteriën. Dus voor het behoud van een fijne, schone slaapkamer is het van belang om je kussen zo nu en dan te wassen. 

Welke kussens mag je wassen?

Vind een winkel in de buurt

Kom langs en ervaar onze service!


map inactive
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing