Duurzame matrassen


Beter Bed draagt haar steentje bij

Elk jaar op 5 juni is het Wereld Milieu Dag. Sinds 1972 wordt deze dag georganiseerd door de Verenigde Naties. De boodschap achter de Wereld Milieu Dag gaat over bewustzijn en hoe men zelf kan bijdragen aan een beter milieu. Ook Beter Bed draagt bewust haar steentje bij aan de verbetering van het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat we matrassen retour nemen en duurzaam verwerken? Lees verder hoe we dit doen en hoe ook jij je bijdrage kunt leveren.

Duurzame matrassen

Onze matrassen worden regelmatig getest op duurzaamheid door het Duitse LGA QualiTest. De testnormen van LGA QualiTest overstijgen zelfs de strengste Europese en internationale richtlijnen. Uit de testresultaten komt voor ons steeds weer de bevestiging: de matrassen van Beter Bed zijn duurzaam!

Recycling oude matrassen: geef je oude matras mee retour!

Een onderdeel van zorgen voor een beter milieu, is zorgen voor je oude matras! Beter Bed biedt dan ook de mogelijkheid je matras te retourneren t.b.v. recycling. Handig, als je bijvoorbeeld net een nieuw matras hebt aangeschaft! Als we je nieuwe matras bezorgen, nemen we je oude meteen weer mee. Wat moet jij er immers nog mee en wie zit er nu te wachten op een gebruikt matras? Het laten ophalen van je matras scheelt je een hoop tijd en energie en voor dat geld kun je het zelf niet wegbrengen naar de (milieuonvriendelijke) vuilstort… 

Wat gebeurt er na retournering van je matras?

Wij zorgen voor distributie van je oude matras en zorgen ervoor dat het op verantwoorde wijze gerecycled wordt tot opnieuw te gebruiken staal, judomatten, ondertapijt en poetsdoeken. Het retourneren van je matras is dus tijd- en kostenbesparend en hartstikke milieuvriendelijk!

Ook je oude matras retourneren?

Kies jij ook voor milieuverantwoord slapen en wil je je oude matras retourneren? Geef dit dan door aan de slaapadviseur van Beter Bed of bij je online bestelling en je krijgt een matraszak voor je oude matras. Als onze bezorgers het nieuwe matras komen brengen, nemen ze de matraszak met het oude matras erin meteen mee terug. Makkelijker kan het niet. Voor het inleveren van een eenpersoonsmatras rekenen we €24,95. Het inleveren van een tweepersoonsmatras kost €34,95. Meer informatie over het inleveren van je oude matras vindt je hier.

Milieuverantwoord slapen is dus makkelijker dan je denkt!