Weetjes over dekbedden

1. Slaapcomfort

Een dekbed is mede bepalend voor uw slaapcomfort. Het houdt uw lichaam op de juiste temperatuur en zorgt tegelijkertijd voor ventilatie.

2. De vulling

Om te voorkomen dat de vulling van een dekbed zich in de loop der tijd op één punt verzamelt, beschikken dekbedden meestal over gestikte compartimenten. Daarvoor worden verschillende methoden toegepast, zoals vierkanten (carré) of banen.

3. Het juiste dekbed

Beter Bed biedt een uitgebreid assortiment aan dekbedden in verschillende uitvoeringen, waardoor u altijd een dekbed vindt dat aansluit op uw persoonlijke wensen. Naast enkelvoudige dekbedden van synthetisch materiaal, ganzendons of wol, vindt u ook vierseizoenendekbedden in onze collectie. Meer over de diverse materialen dekbedden, leest u hier.

4. Merken

Het assortiment van Beter Bed omvat diverse merken, zoals Texeler en Kårlsson.

Welke maat dekbed op welk bed?

Een tweepersoonsbed van 1.60 of 1.80 meter breed vraagt om een dekbed van 240 cm breed, ook wel lits jumeaux genoemd. Op een eenpersoonsbed of kinderbed ligt meestal een dekbed van 140 cm breed. Een twijfelaar zit – de naam zegt het al – hiertussenin. Dekbedden van 2 meter breed zijn perfect voor deze tussenmaat. Bent u lang van stuk? Dan is een dekbed in een lengtemaat van bijvoorbeeld 220 cm een goed idee.

Lees meer advies over de juiste maat dekbed.

Dekbedden voor alle seizoenen

 

  1. Hebt u het snel koud in bed of is uw slaapkamer slecht geïsoleerd? Een dubbel dekbed of speciaal winterdekbed met warmteklasse 1 is ideaal voor u.
  2. Een dekbed met warmteklasse 2 lijkt wel ontworpen voor ons eigen Nederland en België. Dan is het weer warm, dan weer koud …
  3. Als u veel transpireert of het snel warm hebt in bed, kunt u het best kijken naar dekbedden met warmteklasse 3. Dit is meestal een enkel dekbed.
  4. Echte zomerdekbedden hebben warmteklasse 4. Het voordeel van een dun, enkel dekbed is dat het lekker luchtig aanvoelt en zelfs in warme nachten nog comfort geeft.
  5. Een vierseizoenendekbed is een dekbed dat u per seizoen aanpast. In de zomer gebruikt u het dunne zomerdeel, in de lente en herfst legt u het iets dikkere dekbed erop en in de winter voegt u beide dekbedden samen tot één dik dekbed.

Van polyester & katoen tot wol & dons

 

  1. Bij Beter Bed vindt u veel dekbedden gemaakt van natuurlijke en zachte materialen als ganzendons, ganzenveer, wol en hoogwaardig katoen.
  2. Dons is fijn als u het snel koud hebt in bed. Het houdt warmte goed vast, terwijl het toch lekker licht en soepel aanvoelt.
  3. Hebt u het snel warm ‘s nachts? Dan is een dekbed van wol aan te raden. Dit reguleert vocht en warmte goed, zodat het dekbed fris blijft in elk seizoen.
  4. Een katoenen dekbed ís puur natuur en voelt ook als puur natuur. Katoen voelt zacht aan en is geschikt voor mensen met een wolallergie.
  5. Synthetische dekbedden zorgen voor goede isolatie en zijn anti-allergisch, wasbaar in de machine en aantrekkelijk geprijsd. Ideaal voor zowel volwassenen als kinderen!

Vind een winkel in de buurt

Kom langs en ervaar onze service!