Beter slapen

Kamperen in de kou: 5 tips

Kamperen is leuk, maar op sommige plekken in Europa kan het zelfs in de zomer flink afkoelen in de nacht. Om het zo behaaglijk mogelijk te maken hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet om de koude nachten te trotseren!

Trotseer de koude nachten op de camping!

1. Een warme slaapzak

Je kunt ervoor kiezen om een extra dikke winterslaapzak te kopen, bijvoorbeeld een mummy slaapzak. Of om je slaapzak van te voren al lekker op te warmen, met bijvoorbeeld een kruik. Heb je geen kruik? Vul dan een oude sok met rijst en doe deze in de magnetron. Een simpele oplossing voor een heerlijk warmtekussen!

2. Isolatie

Als het ’s nachts afkoelt, wordt de grond ook kouder. Leg daarom zeil op de grond met daar bovenop je tent, dan heb je extra isolatie dat de optrekkende kou tegenhoudt. Of gebruik een slaapmatje in plaats van een luchtbed. Een slaapmatje is gemaakt van schuimrubber, dit warmt veel sneller op dan een luchtbed.

3. Goed eten én drinken

Vervelend hè op vakantie? Zorg er dus gedurende de dag voor dat je genoeg eet en drinkt om de kachel brandend te houden. De grootste warmtebron die je nodig hebt ben je namelijk zelf.

4. Blijf droog

Vocht is de vijand van kou. Zorg er daarom voor dat je zelf en alles in je tent of caravan droog blijft. Je lichaam geeft warmte af en natte kleren of schoenen zorgen ervoor dat je sneller afkoelt.

5. Heb lief

Als je samen met je partner slaapt kun je natuurlijk tegen elkaar aan kruipen om elkaar warm te houden. Als dat niet genoeg is zijn er nog meer manieren waarop jij en je partner het warm, héél warm krijgen.

Kamperen in de warmte?

Zie hier 5 tips om te kamperen in de warmte, dan is de kans groot dat jij de warme nachten op de camping de baas blijft!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing