Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust

Waarom is tijdig vervangen zo belangrijk? 

1. Een nieuw matras is gezonder en hygiënischer

Per nacht verliest u 1/3 liter transpiratievocht. Gastvrij als het is, verzamelt uw matras niet alleen dit vocht maar ook dode huidcellen en stof. Hierdoor is het de perfecte voedingsbodem voor miljoenen huisstofmijten, die voor astmatische klachten en gezondheidsschade kunnen zorgen. Door uw matras tijdig te vervangen, blijft u dit voor.

2. Een nieuw matras geeft minder pijnklachten

Na 8 jaar heeft uw matras 60% van zijn elasticiteit verloren. Het matras heeft steeds meer moeite in zijn oorspronkelijke vorm terug te keren, waardoor het uw lichaam niet meer de ondersteuning geeft die het nodig heeft. Hebt u rug- of nekpijn bij het opstaan? Grote kans dat uw klachten stukken minder worden als u op een nieuw matras slaapt. 

3. Op een nieuw matras slaapt u lekkerder en dieper

Hoe ouder het matras, hoe minder veerkrachtig en comfortabel het aanvoelt. Een goed matras is in topconditie, waardoor het kan doen waarvoor het bedoeld is: u ontlasten. Op een nieuw matras woelt en draait u minder en rolt u niet meer naar uw partner toe. U slaapt sneller in, slaapt dieper en wordt fitter wakker. 

Hard werken eist na verloop van tijd zijn tol 

Uw matras geeft actieve ondersteuning aan uw lichaam, ontlast de spieren en neemt vocht op. Zodat u zich optimaal kunt ontspannen. Na jaren zorgt dit voor slijtage. De veerkracht neemt af, er verschijnen kuilen of de matrashoes gaat kapot. Het matras doet haar werk steeds minder goed. Of u dit nu aan de buitenkant ziet of niet.

Met zaken als hygiëne, ondersteuning en ligcomfort gaat het bergafwaarts. Terwijl uw lichaam met de jaren juist méér behoefte krijgt aan comfort en steun.

Tijd om te vernieuwen? Na 8 jaar heeft uw matras:

  • 1000 liter transpiratievocht verwerkt
  • miljoenen dode huidcellen en huisstofmijten opgenomen
  • 40% van haar oorspronkelijke veerkracht over

Wilt u deze informatie nog eens rustig nalezen?