Inspiratie

Meisjeskamer inrichten: deze tips gaan je helpen

Geen enkel meisje is hetzelfde en zo ook de slaapkamer niet. Van meisje-meisje tot paardenmeisje en van stoer meisje tot sportieve meid. Een meisjeskamer moet vooral passen bij het meisje dat er in slaapt én speelt. En meisjes zijn vaak, hoe jong ook, al heel vroeg duidelijk in wat ze wel en niet mooi vinden. Wij helpen je in dit artikel op weg met de leukste ideeën voor een meisjeskamer. Van baby meisjeskamers tot de grote tiener meidenkamers.

Tips voor een meisjeskamer voor baby’s

Denk je aan een baby meisjes slaapkamer dan zal waarschijnlijk de kleur roze als eerste bij je naar boven komen. Niet zo vreemd natuurlijk. Al is de kleur roze in de loop der jaren wel veranderd van mierzoet naar zacht en licht, nog altijd blijft dit een van de populairste kleuren voor de meisjeskamer.

Roze kan ook subtiel

Wil je graag de kleur roze gebruiken? Ga niet 'all out', maar pak het subtieler aan. Gebruik de kleur in slaapkameraccessoires zoals, bij verlichting, sierkussens, of een poster. Roze combineert goed met heel veel kleuren, handig

Houd je van rust? Kies voor stijlvol wit

Wil je niet te veel prikkels op de meisjes slaapkamer? Ga voor stijlvol wit en combineer de witte meubels met natuurlijke toevoegingen zoals houten accessoires, bamboe en planten. Rotan wiegjes, babyledikantjes en stoelen zijn helemaal on trend!

Behang voor een meisjeskamer kan ook met een printje

Kijk ook eens naar een bijpassend behangetje voor op een van de muren. Er zijn heel veel originele prints te vinden. Afhankelijk voor welk thema jij gaat, vind je ongetwijfeld een gave behangsoort.

Een thema, of juist niet?

Bedenk of je de meisjes slaapkamer in een bepaald thema wilt inrichten. Leuke meisjeskamer thema’s voor baby’s zijn bijvoorbeeld jungle, dieren, zwart-wit, of prinsessen. Meisjeskamer inspiratie vind je veel online zoals op pinterest of in magazines. Het is ook handig dat het thema wat langer doorgetrokken kan worden. Ga je voor Nijntje dan vind je dochtertje van 8 dat misschien niet zo héél leuk meer!

Dé meisjeskamer van kleuter tot tiener

Kleine meisjes worden groot! Dit betekent dat het babyledikantje zijn beste tijd heeft gehad en plaats maakt voor het eerste ‘grote’ mensen bed. De meisjeskamer voor meisjes vanaf de kleuterleeftijd verandert nu van alleen een plek om te slapen naar een heuse speelplek.

Kies voor een neutrale inrichting

Het is verstandig om te kiezen voor een tijdloze basislook en alleen met accessoires de kamer in te richten naar haar interesses van nu. Zo vind je dochter het over een tijdje ook nog leuk in haar slaapkamer. Deze maak je met nieuwe accessoires dan ook weer opnieuw up-to-date.

Ga voor genoeg opbergruimte

Met voldoende opbergruimte wordt al het speelgoed dat overdag tevoorschijn komt, ook weer snel en netjes opgeborgen. Wat dacht je van een bed met bedladen?

Zorg voor leuke accessoires

Met leuke accessoires kleed je de boel lekker aan. Een speeltentje of tipi, krijtverf op de muur, deur of kast en een klein bureau of tafeltje om heerlijk aan te knutselen en tekenen.

Meisjeskamer ideëen voor tieners

Op deze leeftijd is de tijd van prinsessen, kastelen en roze toch echt wel voorbij. Tijd dus om de nu echt te kinderachtige meisjes slaapkamer om te toveren naar een coole tienerkamer. Hoe? Met deze tips en meisjeskamer inspiratie kom je al een heel eind!

Stoere meisjeskamer: een bed en chillplek ineen

Op deze leeftijd wordt de slaapkamer gebruikt om heerlijk in te slapen én ook om in te chillen en studeren. Met een hoogslaper beschik je al snel over een slaapplek, chillplek én soms ook nog een studeerplek ineen. Superhandig en ruimtebesparend natuurlijk!

Kies een twijfelaar bed

Een twijfelaar bed biedt je tienerdochter meer ruimte dan een eenpersoonsbed, maar neemt ook weer niet té veel ruimte in beslag. Perfect voor als de geliefde(s) blijven logeren (ja, die tijd gaat ooit écht komen!). Natuurlijk ook ideaal om later door te verhuizen naar de studentenkamer!

Je kunt nooit genoeg opbergruimte hebben

Zeker voor een puber kan opruimen nog wel eens een lastige klus zijn. Zorg in ieder geval voor voldoende opbergruimte dan is de kans namelijk groter dat het opgeruimd blijft. Denk bijvoorbeeld aan een kledingkast, extra opbergruimte onder het bed en extra opbergsystemen voor studieboeken.

De leukste kinderbedden

Sofabed Dallas als huis, naturel
Meest verkocht

Bedbank Dallas als huis

(21)

Levertijd: 2 dagen

269.-

Gratis bezorging op alles van Vipack & Flexa

Bed Billy

(10)

Levertijd: 2 dagen

219.-

Gratis bezorging op alles van Vipack & Flexa

Bedbank Tipi

(1)

Levertijd: 2 tot 4 weken

199.-

Gratis bezorging op alles van Vipack & Flexa

Sofabed met uitvalbeveiliging Jip, wit
Veel beoordeeld

Bedbank Jip met uitvalbeveiliging

(19)

Levertijd: 2 dagen

429.-

Bed Cabane

(1)

Levertijd: 2 tot 4 weken

119.-

Gratis bezorging op alles van Vipack & Flexa

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing