Beter slapen

Slapen bij kouder weer

De herfst is weer begonnen en het is meteen raak; de eerste nachtvorst is een feit. Alsof de natuur onze astronomische kalender nauwlettend in gaten houdt, daalde het kwik vannacht voor het eerst weer tot onder het vriespunt. Het is tijd om de warme dekbedden, pyjama’s en pantoffels van zolder te halen. Laat de herfst maar komen!

Tijd voor een warm dekbed

Misschien heb je tot nu toe onder een laken geslapen en optimistisch in je korte broek en je t-shirt rondgelopen. Het is natuurlijk ook aangenaam weer geweest afgelopen zomer, dus we kunnen je wel begrijpen. Ook al slaap je onder meer dan een laken - en heb je je zomerdekbed er al een tijdje op liggen - er is toch een aanzienlijke kans dat je afgelopen nacht opvallend veel hebt liggen rillen en bibberen. Niet zo gek bij nachtvorst natuurlijk… Het wordt echt kouder en dit betekent dat het tijd wordt je zomerdekbed te vervangen door een dikker exemplaar. Gauw naar zolder dus voor dat winterdekbed! Of naar een Beter Bed winkel bij jou in de buurt natuurlijk.

Leestip: 8x tips voor slapen met een verkoudheid

Slapen in pyjama en dikke sokken?

Sommige mensen zweren in de herfst en de winter bij een lekker warme pyjama, al dan niet met dikke sokken eronder. Anderen zweten al bij het idee en liggen het hele jaar door naakt of in hun ondergoed onder het dekbed. Belangrijk is in elk geval dat je niet overmatig zweet. Dit komt je nachtrust niet ten goede en je beddengoed en matras worden extra snel vies. Dus wil je je lakens, dekbed en matras lekker fris houden én zelf fris opstaan? Kleed je dan vooral niet te warm!

Toch last van koude voeten? 6x tips tegen koude voeten in bed

Collectie dekbedden

Zoek je een geschikt dekbed voor komende winter? Bekijk dan onze collectie 4-seizoenendekbedden en najaarsdekbedden. Met een vierseizoenendekbed gebruik je in de zomer het dunne zomerdeel. In het voorjaar en najaar gebruik je het iets dikkere voor-/najaarsdeel en in de winter druk je de twee delen op elkaar en heb je een winterdekbed. Ideaal dus! Of je nu wilt slapen onder wol, dons of katoen of kiest voor synthetisch materiaal, onze collectie bevat voor iedereen een passend dekbed. Zo kom jij de winter wel door! 

Welk dekbed heb jij nodig?

De dekbedden test

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet álles over de producten van Beter Bed

Meer over Jan

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing