Duurzaamheid

Wij geloven dat iedereen beter kan slapen en leven. We zijn er daarnaast van overtuigd dat dit op een duurzame manier kan. Zo zorg je met een goede nachtrust niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Duurzaamheid is een vast gegeven binnen Beter Bed. We zetten ons hier iedere dag hard voor in. Daarom is duurzaamheid een vast onderdeel van onze strategie. Alles wat we doen, doen we met aandacht voor mens en milieu. We dromen niet alleen van een duurzame wereld, maar willen er ook echt in wakker worden.

Onze 3 duurzame pijlers:

Belofte

We beloven dat we iedereen de mogelijkheden geven voor de beste slaapkwaliteit. Bij Beter Bed zijn én blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op slaapgebied. En jij dus ook. Dit resulteert in innovatieve slaapoplossingen en duurzame keuzes voor iedereen.

Mensen

Onze kracht? Dat zijn onze medewerkers. Alles begint met hun veiligheid en welzijn. Dit onderwerp krijgt dan ook alle aandacht.We zijn continu kritisch op de werkwijzen en blijven deze verbeteren. Iedereen krijgt de beste werkplek en samen met onze leveranciers zorgen we ervoor dat we onze doelen behalen en de normen nageleefd worden.

Product

Denk je aan duurzaamheid? Dan denk je aan circulariteit. Door bewust en zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame materialen bouwen we dagelijks aan de weg naar 100% circulariteit. Samen met onze leveranciers zetten we ons in om hergebruik van producten zo optimaal mogelijk te maken.

Duurzame producten

Ons volledige assortiment is opgebouwd uit vier duurzaamheidscategorieën. Hiermee zorgen we ervoor dat onze producten zo duurzaam mogelijk ontwikkeld, gebruikt én hergebruikt worden. 

 

Meer over duurzame producten

Duurzame boxspring

Circulaire producten

De naam zegt het al: deze producten zijn zo ontworpen dat de materialen telkens hergebruikt kunnen worden. Aan het einde van de levenscyclus van het product wordt het uit elkaar gehaald en worden alle materialen opnieuw gebruikt in nieuwe producten. Zo gaan er geen materialen meer verloren in de afvalstroom.

Recyclebare producten

De producten uit deze categorie zijn gemaakt van gecertificeerde gerecyclede materialen. Hiermee gebruiken we grondstoffen opnieuw die anders in het afval zouden verdwijnen. Met de certificering garanderen we een duurzaam karakter en een lange levensduur voor deze producten.  

Modulaire producten

De verschillende materialen van onze modulaire producten kunnen gemakkelijk uit elkaar gehaald worden. Zo gaan de materialen niet kapot en kunnen ze op een hoogwaardige manier hergebruikt worden. Daarnaast is het makkelijk om losse onderdelen tussentijds te vervangen. Dit geeft de producten een langere levensduur. Bovendien zorgt het voor veel minder afval!

Natuurlijke producten

Natuurlijk! Deze producten zijn gemaakt van gecertificeerde natuurlijke materialen. Dat betekent: er wordt veel minder gebruikgemaakt van grondstoffen die op kunnen raken. Bij deze producten wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde natuurlijke materialen. Ook in deze productcategorie garandeert de certificering een duurzaam karakter en een lange levensduur.

Energie en transport

Naast kritisch zijn op onze grondstoffen en materialen werken we hard aan het verminderen van het energieverbruik in de winkels, de distributiecentra en het hoofdkantoor. Een andere belangrijke doelstelling waar we ons hard voor inzetten is het verlagen van de uitstoot van ons wagenpark. We optimaliseren onze transportplanning en maken zo veel mogelijk gebruik van elektrische voertuigen.

Lees ons CSR rapport 2022

 

Duurzame dromen en plannen
Gelijkwaardig

Niet hetzelfde, wel gelijkwaardig

Bij Beter Bed willen we dat iedereen zich gezond en veilig voelt. En met iedereen bedoelen we ook écht iedereen. Diversiteit en inclusiviteit krijgen bij ons alle aandacht. We dagen onze collega’s uit om nieuwe dingen te leren en we slapen pas goed als iedereen zich gewaardeerd voelt. Bij Beter Bed is er plek voor iedereen. We zijn een betrokken werkgever die zich héél hard inzet voor gelijke kansen in een veilige en gezonde werkomgeving.

Recycle je donzen dekbed

Recycle je donzen dekbed | Beter Bed

Slapen op gerecycled karton

Duurzamer wordt het niet: slapen op karton | Beter Bed

Een modulaire boxspring

Jouw duurzame nachtrust | Beter Bed

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing