Beter slapen

Geen winterdip, wel beter slapen

Brrrr nog even blijven liggen, want buiten is het koud! Het regent, er is geen mooi weer voorspeld en er staat een drukke dag op de planning. Nog heel even snoozen voor je jezelf echt uit bed moet slepen om toch nog op tijd te komen.

Goedemorgen, weer zo’n ochtend! Zo’n ochtend waar je maar niet je bed uitkomt. De donkere ochtenden helpen daar ook niet bij. Wist je dat 1 op de 5 Nederlanders last heeft van een winterdip? Meer moe, minder gelukkig en gewoon niet lekker in je vel. Wij als mens vinden het niet fijn om zoveel donker om ons heen te hebben. Een winterdip is supervervelend, maar… wel te verhelpen met… beter slapen.

Hierbij 5 tips om je winterdip dit jaar eens over te slaan door te focussen op een geweldige nachtrust en ochtend.

Slaapkamer

Om rust te kunnen vinden, zodat je lekker kunt slapen zonder zorgen, is het belangrijk dat je een ontspannen ruimte voor jezelf creëert. Probeer de kleuren op je muur en van je dekbed zo neutraal mogelijk te houden. Denk aan rustige, warme kleuren, zodat jij echt het gevoel hebt dat je in jouw ‘slaapholletje’ kan gaan liggen en een heerlijk veilig en warm gevoel hebt. Zorg ervoor dat jouw slaapkamer netjes is. Een opgeruimde kamer geeft je ook een opgeruimd hoofd.

Positieve gedachten

Probeer, wanneer je in bed ligt, de dag met minimaal vijf positieve gedachten te eindigen. Wat waren de vijf mooiste momenten van de dag? Beredeneer waarom ze zo mooi waren. Een lekker vers bakje koffie, een fijn gesprek met je buurvrouw, de kleuren van de bladeren of het lekkere diner. Zoek het in de kleine dingen. Met een positieve gedachte val je sneller en rustiger in slaap dan met een brein vol negatieve gedachten.

20 minuten regel

Wanneer je last hebt van een winterdip kun je nogal gaan malen. Dit zorgt ervoor dat je moeilijk in slaap komt. Wanneer je merkt dat je al twintig minuten in bed ligt en je bent nog steeds aan het malen, ga dan uit bed en kies voor je bank of stoel. Staar voor je uit, doe een simpel spelletje (niet op je telefoon op televisie) en probeer na een tijdje weer naar bed te gaan. Doe dit net zo lang tot je in slaap valt. Het zorgt ervoor dat je even uit de situatie stapt en minder focust op dat je ‘moet’ slapen.

Water drinken

Een energieke start om je winterdip direct aan te pakken! Je verliest tijdens het slapen veel vocht, daarom is het belangrijk om in de ochtend meteen een glas water te drinken. Je kan dit makkelijker maken voor jezelf door de avond van tevoren alvast een glas water naast je bed te zetten. Zo geef je jezelf een fijne herinnering om direct je lichaam te voorzien van vocht.

Bewegen

Een tip die ik elke keer zou geven; zorg er ook voor dat je meteen beweegt. Bewegen zorgt ervoor dat je jouw lichaam letterlijk wakker schudt en zal je helpen om de winterdip te skippen. Al is het maar een minuut, beweeg! Je kan bijvoorbeeld 1 minuut jumping jacks doen, een virtuele live les in de Dear Good Morning community volgen of gaan wandelen in de natuur. Bewegen geeft je mentaal extra veel power.

Skip de winterdip en ga lekker slapen!

De warmste dekbedden

8719158326482_Vrijstaand_1
Meest verkocht

Dekbed Select synthetisch 4-seizoenen

(238)

Levertijd: Morgen in huis

69.95 59.46 Je bespaart 15%
lowest-price

Dekbed Dauna soft basic synthetisch 4-seizoenen

Levertijd: 1 tot 2 weken

79.95
8711945001091_Vrijstaand_1
Best beoordeeld

Dekbed Puurnatuur wol 4-seizoenen

(141)

Levertijd: Morgen in huis

209.-

Dekbed Gold 90% dons alle seizoenen

(95)

Levertijd: 4 tot 5 weken

359.- 323.10 Je bespaart 10%

Dekbed Select wol 4-seizoenen

(56)

Levertijd: Morgen in huis

119.95 107.96 Je bespaart 10%

Dekbed Select 15% dons 4-seizoenen

(58)

Levertijd: Morgen in huis

159.95 143.96 Je bespaart 10%

Dekbed Bamboe zomer

(157)

Levertijd: Morgen in huis

59.95

Dekbed Dauna soft basic synthetisch alle seizoenen

Levertijd: Morgen in huis

43.95

Dekbed Climate Control synthetisch

(6)

Levertijd: Morgen in huis

169.95 144.46 Je bespaart 15%

Dekbed Superieur 90% dons zomer

(54)

Levertijd: Morgen in huis

134.95

Blogs per tag

Over de auteur

Dear Good Morning

Springt elke ochtend energiek uit bed

Meer over Lienke
Advies nodig?
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing