Beter slapen tips

Tips van opruimcoach Eefje Sedee voor een opgeruimde,  frisse slaapkamer

Daar zijn ze weer: voorjaarkriebels! Betekent dit bij jou ook opruimwoede en schoonmaakdrang? Vergeet dan zeker je slaapkamer niet. Juist deze ruimte kan op zijn tijd namelijk wel een goede schoonmaak- en opruimbeurt gebruiken. Opruimcoach Eefje Sedee van ‘Fairy Organized weet hier álles van. Wij spraken haar over waarom opruimen in de slaapkamer zo belangrijk is.

Lees verder

Zo vaak zou je je bed moeten verschonen

Je bed verschonen is geen overbodige luxe. Elke nacht verlies je vocht en dode huidcellen die in je beddengoed blijven zitten. Door regelmatig je beddengoed te verschonen zorg je ervoor dat je elke nacht op een lekker fris bed ligt! Maar hoe vaak kun je je bed het beste verschonen? 

Lees meer

Maak je bed op als een pro

BBED_2022-33_BedOpmaken_420x250.jpg

Een onopgemaakt bed zorgt voor een rommelige sfeer in je slaapkamer. Niet bepaald rustgevend, en dat is nu juist wél de sfeer die je in je slaapkamer wilt neerzetten. Met deze 5x tips zorg jij voor een fris opgemaakt bed.

Lees verder

Column Jet: 100 dagen challenge

Jet houdt van challenges. Dit keer heeft ze er zelf 1 bedacht. "Ik ga met dat ding naar bed en ik sta er mee op." Doe jij ook mee?

Verder lezen

6x Hygiëne in de slaapkamer

NPC-blog-slapenopzondag-380x250.jpg

We weten het allemaal. Een schone en frisse slaapkamer is bevorderlijk voor onze nachtrust.Weet jij precies hoe vaak je je kussen moet wassen? En hoe je je matras het best beschermt tegen vocht en bacteriën? Van poetsen tot ventileren en van wassen tot keren; vanaf nu weet je precies hoe het zit.

Lees verder

 

De noodzaak van een goede nachtrust

BBED_2022-36_GoedeNachtrust_420x250.jpg

Uit onderzoek is gebleken dat wij Nederlanders gemiddeld lang genoeg slapen, maar lang niet goed genoeg. En juist dát is zo belangrijk om overdag goed te presteren. Hoog tijd dus voor een paar tips om lekker te slapen en ontspannen wakker te worden!

Lees verder

 

BBED_2021-84_Duurzaamheid_450x250_3.jpg

5x tips voor een duurzame slaapkamer

We brengen er maar liefst een derde van ons leven door, dus het wordt tijd voor een groenere slaapkamer. En nee, dan hebben we het niet over een groen kleurtje op de muren. Wél over het verduurzamen van je slaapkamer. Hoe? Met deze 5x tips slaap jij sowieso duurzamer en dat slaapt nóg beter.

Lees verder

De klok verzetten: waarom en wanneer?

Het is weer zover: de klok wordt verzet. Waarom doen we dit ook alweer en moet hij nou vooruit of achteruit? Welke blunders worden er zoal gemaakt doordat vergeten wordt de klok te verzetten? Lees, leer en lach.

Lees verder

goede-slaap-voornemens-380x250.jpg

Het beste goede voornemen voor 2022

Elk jaar op 1 januari nemen veel mensen zich voor hun leven te beteren: stoppen met roken, meer sporten, minder op je telefoon kijken, afvallen, minder alcohol drinken... Maar de allerbelangrijkste goede gewoonte om jezelf aan te leren is: zorg dat je voldoende slaap krijgt. Waarom start je hier niet nu al mee?

Lees verder

wat doet koffie drinken voor je nachtrust

Dit doet koffie met je nachtrust

Nog maar een bakkie doen dan? Cafeïne blokkeert de slaapopwekkende chemicaliën in de hersenen. Beïnvloeden jouw kopjes koffie dan ook je nachtrust? Dát lees je in dit artikel.

Lees verder

 

BBED_36_Telefoon Checken_blog_380x250.jpg

Wakker en meteen je telefoon checken? 

Begin jij ook iedere dag met het checken van je smartphone? ‘Even’ een rondje social media en gemiste appjes? Stop hier maar héél vlug mee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je je dag niet slechter kunt beginnen. Ai…

Lees verder

 

NPC-blog-slapenopzondag-380x250.jpg

Slaap als een roos dankzij deze 7 drankjes

Wijntje of biertje doen? Gezellig! Tegen de tijd dat je naar bed gaat, voel je je heerlijk soezerig en val je als een blok in slaap. Maar schijn bedriegt. Niet zo’n goed slaapmutsje dus, dat alcohol. Wat dan wel?

Lees verder

 

BBED Blog - Energiek de dag door_380x2502.jpg

Dé 7 tips voor een energieke dag

Ben je vandaag wéér moe wakker geworden en na 3x snoozen toch maar je bed uitgegaan? Zonde! Tijd om jouw energielevel eens flink te boosten met onderstaande 7 tips.

Lees verder

BBED_33_Ramadan_PLP_350x280.jpg

Deze tips voorkomen jouw Ramadan jetlag!

Hoe zorg je ervoor dat je ook tijdens de Ramadan goed slaapt en je geen last hebt van een Ramadan jetlag? Deze tips gaan je helpen en voorkomen jouw Ramadan jetlag!

Lees verder

 

BBNL_slaapverwekkende_podcasts_280x350.jpg

Luister eens een van deze slaapverwekkende podcasts!

Soms heb je echt álles uit de kast gehaald en wil het toch maar niet lukken om in slaap te vallen. Woelen, draaien, piekeren, maar slapen ho maar. Maak jij s’ nachts ook vaker dan je lief is te weinig uren? De kans is groot dat jij met een van deze podcasts heerlijk in slaap dommelt.

Lees verder

Samen slapen: beter slapen, beter leven!

Goedemorgen! Wat is het iedere keer toch weer fijn: wakker worden naast degene waar je zo verschrikkelijk dol op bent. Maar wist je dat het naast fijn, ook heel goed kan zijn voor je nachtrust en gezondheid? 

Lees verder

Bye bye slapeloze nachten: 3 ontspanningsoefeningen

Lig jij vaak wakker? Doe de eerstvolgende keer wanneer je niet in slaap kunt komen deze 3 ontspanningsoefeningen. Ze helpen je om als een blok in slaap te vallen! Zorg dat je comfortabel ligt, doe alle lampen en apparaten uit. Laat je ogen nog even open en sluit ze na een paar minuten om langzaam met de oefeningen te starten. Probeer eens!

Lees verder

Koude-voeten-in-bed-380x250.jpg

Koude voeten in bed: met deze 6 tips is dat verleden tijd

Het is weer winter. Je stapt je bed in om heerlijk te gaan slapen, maar vervolgens lig je (voor je gevoel) nog úren wakker met voeten als ijsklompjes. Herkenbaar? Ongeveer 1 op de 3 vrouwen heeft last van koude voeten in bed. Wat zijn de oorzaken, maar vooral: wat kun je eraan doen? Lees onze 6 handige tips!

Lees verder

 

blog-beeld-380x250px_b.jpg

Waarom voldoende slapen zo belangrijk is

We slapen gemiddeld een derde van ons leven. Als baby slaap je zo’n 18 uur per dag, als volwassene tussen de 6 en 8 uur. Slapen is ook van levensbelang. Waarom is slapen eigenlijk zo belangrijk? En wat gebeurt er als je te weinig slaapt? Je leest er alles over in dit blogartikel, van regelmatige nachtrust tot ongezonde keuzes.

Lees verder

 

niet-kunnen-slapen-door-stress-380x250.jpg

Niet kunnen slapen door stress?

Zit je in een spannende of stressvolle periode en merk je dat direct aan je nachtrust? Of eigenlijk beter gezegd aan géén nachtrust? Je bent helaas niet de enige! Niet kunnen slapen door stress komt vaak voor. Stress is namelijk een van de grootste oorzaken van héél veel slaapproblemen. Gebruik onze tips om wél ontspannen te kunnen slapen.

Lees verder

NPC-blog-slapenopzondag-380x250.jpg

Hierdoor slaap jij slecht op zondag

Het is zondagavond en het weekend is zo goed als voorbij. Je ligt al lekker in bed. Een heerlijk schoon en opgemaakt exemplaar zelfs. Het is zondagavond en laat dat nou net dé avond zijn dat je de slaap elke keer maar niet kunt vatten. Woelen, draaien, plafondstaren… Herkenbaar? Hoe komt dat toch? En véél belangrijker: hoe kom je er vanaf?

Lees verder

 

Slaapmeditatie

Dieper slapen, sneller in slaap vallen en een betere slaapkwaliteit. Mediteren klinkt ineens zo slecht nog niet hè? Door te mediteren word je uitgeruster wakker en ga je met een ontspannen gevoel naar bed. Dubbele winst! In dit artikel vertellen we je daarom alles over slaapmeditatie en geven we tips, zodat jij vanavond nog kan beginnen met mediteren voor het slapen. 

Lees meer

Slaap oordoppen

Soms duurt in slaap vallen langer dan je eigenlijk zou willen. Het is vooral vervelend als je zelf niet het probleem bent van deze slapeloosheid! Gelukkig ben je niet de enige met dit probleem en kun je er makkelijk iets tegen doen. Veel mensen hebben namelijk last van een slechte nachtrust, doordat ze wakker worden van allerlei soorten geluiden.

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Stappen en slapen: gaat dat wel samen?

Je blijft iets te lang hangen op het terras of in de kroeg en slaapt op z’n zachtst gezegd iets minder dan de aanbevolen acht uur. Dat is allemaal niet zo’n ramp als je 18 bent, maar iedereen boven de 30 weet: slaapgebrek is killing. Voor je humeur, je productiviteit, je gezondheid ... 

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Kamperen in de kou: 5 tips

Kamperen is leuk, maar op sommige plekken in Europa kan het zelfs in de zomer flink afkoelen in de nacht. Om het zo behaaglijk mogelijk te maken hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet om de koude nachten te trotseren! Van een warme slaapzak, genoeg eten én lief hebben..

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Kamperen in de warmte: 5 tips

Ga je deze zomer heerlijk kamperen, dan is de kans groot dat je plakkerige nachten tegemoet gaat! Daarom: de hoogste tijd voor een paar tips om de warme nachten op de camping de baas te blijven. Van de schaduw, voldoende drinken én een warme douche.

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Van hete zomernachten naar koude voeten in bed

Naast een fijne, warme herfstlook in je slaapkamer, verdient ook het bed zelf de nodige aandacht. Met de steeds kouder wordende temperaturen, is het de hoogste tijd om warme dekbedden, dekbedovertrekken, hoeslakens, pyjama’s en behaaglijke dekentjes tevoorschijn te halen. Met onze 6 tips ben jij dit keer je koude voeten mooi voor.

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Tuinslapen: dé oplossing voor warme zomernachten

Wie zegt er eigenlijk dat je binnen moet slapen bij deze hete temperaturen? Juist, helemaal niemand! Onze collega Luuk weet hier álles van en slaapt bij extreme hitte dan ook niet meer binnenshuis. Nee, tegenwoordig gaat hij letterlijk én figuurlijk onder zeil op zijn dakterras. Zijn ervaring en tips deelt hij hieronder met jou. 

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Mannengriep: is het aandoening of juist onzin?

Pijntjes, een hoestje en verhoging: allemaal symptomen van de gevreesde ‘mannengriep’. Heel vervelend, natuurlijk. Helemaal wanneer het zóveel erger is dan de normale griep die vrouwen ervaren. Of stelt je man zich gewoon aan? Wat is het eigenlijk, die mannengriep? Wij hebben het even haarfijn voor je uitgezocht!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Zo creëer je rust in je slaapkamer

Je slaapkamer is natuurlijk dé uitgesproken plek om volledig tot rust te komen. De plek waar je (hopelijk) geniet van een goede nachtrust, zodat je de dagen fris en vol energie kan starten. Niet zo gek dus dat deze plek een oase van rust moet zijn. Met onze handige tips creëer jij binnen no time (nóg) meer rust in je de slaapkamer.

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

7 tips bij wintertijd

De laatste zondag in oktober is het weer zover: we gaan van zomer- naar wintertijd. Heb jij nou ook altijd moeite met in ’t nieuwe ritme komen? Lig je al om 20 uur op de bank te pitten, kom je vanaf 4 uur ’s nachts niet meer in slaap of heb jij op een andere manier last van dat uur verschil? Met deze tips zit jij in no time in de wintertijdmodus!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Singles Day vier je in bed!

Op 11 november is het Singles Day. En nee, dit is geen dag waarop er extra gedatet wordt. Het is dé dag om gewoon eens even ultiem gelukkig te zijn als single! Een dag om stil te staan bij je vrijgezelle bestaan en vooral de voordelen die dit ‘alleen’ zijn je biedt. In bed zijn dat er toch meer dan je denkt!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

De langste nacht van het jaar: in het donker naar bed én uit bed!

“Wat is het toch vroeg donker hè?” Een typische uitspraak die je deze tijd van het jaar toch altijd wel een paar keer hoort. “Ja, het zijn écht de donkere dagen voor Kerst…” Nou, dat zijn het zeker! We staan in het donker op, komen in het donker aan op ons werk en gaan ook weer in het donker naar huis. Vannacht is het dan ook nog eens de langste nacht van het jaar. Dit betekent dat het wel méér dan 16 uur donker is. Dat wordt vannacht héél veel, euh.. slapen dan maar!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Decembermaand: Slaaptips voor de feestdagen

Je slaap- en leefritme wordt aardig in de war geschopt in de decembermaand. Terwijl je de benen onder je kont vandaan loopt om de deadlines op kantoor te halen, fix je tussendoor de kerstcadeaus en versier je de boom. Is het eenmaal Kerst, dan nog is de rust ver te zoeken. Raakt je hoofd eindelijk je kussen na een wijntje te veel en een uitgebreide gourmetschotel, lig je weer wakker tot in de vroege uurtjes. Hoe krijg je dit in hemelsnaam voor elkaar allemaal?

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Hét trucje waarmee je ontdekt hoeveel slaap je nodig hebt

Over slaapbehoefte en de ideale acht uur slaap is al een hoop geschreven. De resultaten van het ene onderzoek zijn nog niet gecommuniceerd of de volgende adviezen vliegen je om de oren. Om nu voor eens en altijd te ontdekken hoe het zit voor jou, want het perfecte aantal uren slaap blijkt voor iedereen anders te zijn, hebben we een simpele truc. Na tien dagen uitproberen weet je precies hoeveel slaap je nodig hebt. Voortaan heb jij die wekker niet meer nodig!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Binge-watchen voor het slapengaan

Binge-watchen, oftewel eindeloos afleveringen van je favoriete serie kijken, is helemaal van nu. Wie kent ’t niet. Het einde van de aflevering nadert en de hoofdrolspeler wordt bijna betrapt. Het voelt alsof de politie jou persoonlijk op de hielen zit. Je hart zit in je keel. Is ’t eigenlijk bedtijd? Ach, kan jou het schelen. Je kijkt nog één aflevering voordat je naar bed gaat. En dat heeft zo z’n gevolgen voor onze nachtrust...

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Het geheim van de opgeruimde slaapkamer

Als het gaat om rommel in de slaapkamer, spelen rondslingerende kledingstukken vaak een grote rol. Schoenen die her en der op de vloer liggen, boeken en kettingen op het nachtkastje … Dat kan stukken netter en overzichtelijker! Want we weten allemaal: een opgeruimd huis betekent een opgeruimde geest. En dat willen we allemaal wel, toch? 

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Samen slapen: De 7 grootste ergernissen

Je kent ‘t wel. Ben je net goed en wel in slaap gekukeld, begint je partner keihard te snurken. Of je wordt midden in de nacht bruut uit je slaap gehaald doordat je liefste het dekbed naar zich toe trekt. Of ligt te woelen. Of drie kwart van het bed in beslag neemt. Grrrrr …. De grootste slaapergernissen hebben we voor je op een rijtje gezet. Lees, herken en als ’t even kan: los op!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Zo maak je je hoofd leeg

Gaan slapen. Het klinkt zo makkelijk. Toch heeft een groot deel van de mensen moeite met in slaap komen. Zeker oudere mensen hebben veel last van slapeloosheid. Een veelgehoord advies, dat je waarschijnlijk al vaker naar je hoofd geslingerd hebt gekregen, is dat je moet zorgen voor een leeg hoofd. Maarja, hoe doe je dat? We zetten de beste trucjes om je hoofd leeg te maken op een rij. 

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Slapen met je knuffel als volwassene

Slaap jij nog dagelijks met je knuffelbeer van vroeger? Houdt Poes of Bruintje de wacht op je nachtkastje of gaat Teddy zelfs met je mee op zakenreis? Je bent niet de enige! Sterker nog, meer dan een derde van alle volwassenen brengt de nacht standaard door met zijn of haar favoriete knuffel. En nee, we hebben het hier niet alleen over verstokte vrijgezellen, eenzame zielen en nostalgische miepen.

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Slapen in een koude slaapkamer

Slapen in een bloedhete slaapkamer is niet zo fijn. Een koude slaapkamer daarentegen zorgt weer voor eindeloos gebibber en geblauwbek, dat kan toch ook niet gezond zijn? We hebben nieuws voor je: dat is het wel. Een temperatuur van 15 tot 18 graden blijkt ideaal voor je slaapkamer. Lees de feiten maar eens en jouw thermostaat gaat voortaan een paar graadjes lager. Vermoeden wij.

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Planten in je slaapkamer: is dat nu wel of geen goed idee? 

Planten of bloemen op je nachtkastje of op de vensterbank van je slaapkamer, is dat nu wel of geen goed idee? Het mag er dan misschien leuk uitzien, maar ga je er niet enorm van niezen? En eten die groene rakkers de kostbare zuurstof in de lucht niet op? Goed nieuws voor alle mensen met groene vingers: ook in de slaapkamer mag je je voortaan uitleven met potten, vazen, bladeren en bloemen. Kom maar op met die ontspannende focus! 

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Slaaprituelen: de meest voorkomende slaaprituelen

Een eigen ritueel voor het slapen gaan, helpt voor een betere nachtrust. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. Juist als je het overdag vaak druk hebt en op wisselende tijden naar bed gaat, is het belangrijk de dag met een terugkerend ritueel af te sluiten. Door voor het slapen gaan dagelijks dezelfde stappen te doorlopen, vertel je je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Zo maakt het zich op voor de slaapstand. En da’s precies wat je wilt. 

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Binnenkort eindexamen? Sluit die boeken en oogjes op tijd!

Je hebt al dagen gestudeerd, maar toch lijkt het alsof die examenstof maar niet wil blijven plakken. Dan kún je natuurlijk gaan zitten blokken tot diep in de nacht. Je kunt er blikjes energy drink en liters koffie tegenaan gooien, zodat je je vol energie kunt storten op je boeken. Slapen komt na de eindexamens wel weer. Of is er een betere optie? Een manier van studeren waarbij je ook nog eens uitrust en je brein reset? Goed nieuws, het antwoord is JA. 

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Slapen en werken: een wake-up call

Bij Beter Bed combineren we onze liefde voor slapen en werken iedere dag. Er zijn echter beroepen waarin een passie voor slapen iets minder handig is. Zo heeft 62% van de vrachtwagenchauffeurs moeite met het openhouden van hun ogen en valt 20% van de mensen in de transportbranche wel eens in slaap achter het stuur. Wat is in de invloed van slapen op je werk? Hoe kun je ervoor zorgen dat je je slaaptekort vaarwel kunt zeggen en hoe kan je werkgever je hierbij helpen? Lees verder en word wakker!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Een warm bed: hoe kom je erin én eruit?

De eerste nachtvorst heeft haar intrede gedaan. De temperaturen zijn van een aangename 15 graden gezakt naar een stuk minder aangename 3 graden. De wintersporters onder jullie zijn blij, er valt sneeuw in de Alpen. Maar sneeuwliefhebber of niet, het betekent ook dat je ’s avonds in een koud bed stapt, terwijl je je daar - opgewarmd en wel - de volgende ochtend het liefst de hele dag in nestelt, omdat het juist daarbuiten weer koud aanvoelt. Hoe los je dit winterse dilemma op?

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

De uurtjes voor middernacht tellen dubbel…

Slapen is gezond, dat weten we allemaal. Te weinig slaap zorgt voor een slecht humeur, een daling van je IQ en een hoger gewicht. Onder andere. Naast goed te eten en bewegen, is het aan te raden voldoende te slapen. Maar wat is nu voldoende? Iedereen is immers anders. En denk nou niet dat je er komt met wat uurtjes uitslapen op zondagochtend… Bekijk onze weetjes over slapen!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

10 tips om sneller in slaap te komen

Ken je dat? Lig je eindelijk vroeg in bed om de klok rond te kunnen slapen, lukt het niet. Je krijgt de slaap maar niet te pakken terwijl je eigenlijk heel moe bent. Heel frustrerend en het lijkt dan misschien een uitzichtloze situatie, er zijn wel degelijk manieren om sneller in slaap te vallen! Wist je dat het vermijden van cafeïne in de avond en ordinaire warme melk wel eens jouw redder zou kunnen zijn?

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Powernap: hoe lang, waarom en hoe laat?

Iedereen heeft er wel eens last van, de after lunch dip. Het liefst doe je je ogen even dicht na je boterhammetje. Niet zo gek, de meeste mensen hebben zo’n dipje, ongeveer acht uur nadat ze wakker worden. Goed nieuws: onderzoek heeft uitgewezen dat een middag dutje, de zogenaamde powernap, allerlei voordelen met zich meebrengt. Ook voor je werkgever!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Dé slaaptips bij ouder worden

Of we het nu willen of niet, we worden allemaal een jaartje ouder. Het oud worden is meestal nog niet zo erg, maar oud zijn, dát vinden we toch een stuk minder leuk. Want oud zijn betekent óók dealen met ouderdomskwaaltjes, zoals slecht(er) slapen. Met onze slaaptips voorkom je deze slaapklachten en stap je iedere dag gewoon fris en fruitig uit je bed!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Slapen bij kouder weer

De herfst is officieel begonnen en het is meteen raak; de eerste nachtvorst is een feit. Alsof de natuur onze astronomische kalender nauwlettend in gaten houdt, daalde het kwik vannacht voor het eerst weer tot onder het vriespunt. Het is tijd om de warme dekbedden, pyjama’s en pantoffels van zolder te halen. Laat de herfst maar komen!

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Eerst theetijd, dan bedtijd

Ontspanningsthee, goede-nachtrust-thee of thee met caramel-zeezout-smaak. De Engelsen drinken het de hele dag door, wij in Nederland drinken zo’n 100 liter per persoon per jaar. Waar is thee eigenlijk goed voor? Werkt het echt om beter te kunnen slapen en waarom is dat eigenlijk? En welke thee kun je dan het beste nemen?

Lees verder

npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Gebroken nachten

Iedere ouder kent het. Een kind wat midden in de nacht wakker wordt en niet meer verder kan of wil slapen. Het zou zo fijn zijn als je wist waar zijn nachtelijke activiteit vandaan komt. En ook niet onbelangrijk, als je wist wat je eraan kunt doen! Je wilt immers dat je kind - en jijzelf - zo snel mogelijk weer kunnen doorslapen. 

Lees verder

Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing