Shop tot 21% BTW korting met code SlapenBTW

2 : 23 : 24
7
meer over slapen met kids

Bye ledikant, hallo peuterbed: een frisse, nieuwe peuterslaapkamer

Ineens is het dan zover: het babyledikant maakt plaats voor een heus peuterbed. Spannend, want dat betekent weer een nieuwe periode. Wanneer is het eigenlijk de juiste tijd voor een peuterbed en hoe verloopt deze overgang een beetje soepel? 

Meer lezen

Vanaf dít moment is jouw kleintje toe aan zijn eerste dekbed

Slaapt jouw dreumes nog in een slaapzak en vraag je je af wanneer het tijd is voor zijn eerste dekbed? In dit blogartikel vertelt Myrthe van slaaptipsvoorbabys.nl je wat hiervoor het perfecte moment is, waarom én waar je allemaal op kunt letten bij het aanschaffen ervan.

Lees verder

5x tips tegen een zomertijd-jetlag bij je kleintje

(kleine) Kinderen vinden de overgang naar zomertijd vaak erg verwarrend. Niet goed in slaap kunnen vallen, vermoeidheid en huilbuien liggen op de loer. Met deze 5x tips verloopt de overgang voor je kleintje zo soepel mogelijk. 

Naar de tips

Deze wakkertijden heeft je baby nodig

Wakkertijd, wat is dat precies en wat is de wakkertijd per baby? In dit artikel vertelt Myrthe Stapper, oprichter en kinderslaapcoach bij slaaptipsvoorbabys.nl, je meer over het begrip wakkertijd. Lees hier de voordelen en hoe je de wakkertijd per baby berekend. 

Lees meer

kinderen slaapkamer delen380x200.jpg

Je kinderen een slaapkamer laten delen

Dat is zo gek nog niet! Ook al heb je misschien genoeg kamers in huis beschikbaar, samen slapen is goed voor de onderlinge band, maar ook is het bewezen dat kinderen véél beter slapen. Wij beschrijven 7 redenen waarom een kinderkamer delen het beste is en tips om kinderen samen op één kamer te laten slapen, zo gaat dat:

Lees verder

 

BBED_meer-blogs_kinderkamer.jpg

Kinderkamer inrichten: 5 ultieme tips

De kinderkamer is er in eerste instantie natuurlijk voor bedoeld om rustig te slapen na een drukke dag op school. Naarmate je kind ouder wordt, is de slaapkamer ook steeds meer de plek om te spelen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Het is dus superbelangrijk dat je kind zich thuis voelt in zijn of haar kinderkamer.

Lees verder

 

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Top 10 smoesjes voor het slapengaan

“Ik kan niet slapen. Ik heb het zo warm. Ik moet nog even plassen en o ja, over hoeveel dagen komt Sinterklaas?” Ben je ouder van een peuter, kleuter of ouder kind, dan komen deze uitspraken je ongetwijfeld meer dan bekend voor. Tegen de tijd dat het de hoogste tijd is om te gaan slapen, heeft je kind ineens allerlei ideeën, last minute dingen die echt nog even moeten en mededelingen die niet kunnen wachten tot morgen.

Lees verder

BBED_2021-58_Gebroken_nachten_450x250.jpg

Do's en don'ts bij gebroken nachten

Iedere ouder kent het. Een kind wat midden in de nacht wakker wordt en niet meer verder kan of wil slapen. Het zou zo fijn zijn als je wist waar zijn nachtelijke activiteit vandaan komt. En ook niet onbelangrijk, als je wist wat je eraan kunt doen! Je wilt immers dat je kind - en jijzelf - zo snel mogelijk weer kunnen doorslapen. 

Lees verder

BBED_meer-blogs-meisjeskamer.jpg

Meisjeskamer inrichten: deze tips gaan je helpen

Van meisje-meisje tot paardenmeisje en van stoer meisjes tot sportieve meid. Een meisjeskamer moet vooral passen bij het meisje dat er in slaapt én speelt. Wij helpen je op weg met de leukste ideeën voor een meisjeskamer. Van héél jonge baby meisjeskamers tot de grote tiener meidenkamers.

Lees verder

BBED_meer-blogs_jongenskamer.jpg

Tips voor het inrichten van een jongenskamer

Het inrichten van de jongenskamer voor je zoon kan best nog wel eens lastig zijn. Natuurlijk speelt ook de leeftijd van je zoon een belangrijke rol. Een jongenskamer voor een baby vraagt uiteraard om een andere invulling dan die van een tienerzoon. Met onze tips creëer jij de perfecte jongenskamer waar hij graag in slaapt én speelt!

Lees verder

 

co-sleeping-blog-380x200.jpg

Co-sleeping: samen slapen met je baby

Co-sleeping is helemaal hot! Eigenlijk betekent het gewoon samen slapen met je baby. Erg bevorderlijk voor de hechting en het is daarnaast toch gewoon een knus idee? Er wordt veel geschreven over de gevaren van co-sleeping. Er zijn vele mogelijkheden in het samen slapen met jouw baby. Je leest hier alle ins & outs.

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Voorlezen? Dat doe je voor het slapengaan natuurlijk!

Oké, nog één verhaaltje en dan gaan we echt slapen… Voorlezen is hét ideale ‘naar-bed-gaan-ritueel’. Wist je dat voorlezen in bed ook nog eens heel goed is voor de woordenschat en de fantasie? Check deze 7 belangrijkste redenen om je kind voor het slapengaan een boekje voor te lezen.

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Slaaptekort bij pubers

Het is 22:00 uur en jij vindt het de hoogste tijd om te gaan slapen. Je puberende zoon of dochter denkt hier echter anders over. Want ‘echt waar mam, iedereen uit de klas zit nog op de app’. Je wilt niet steeds de zeurende ouder uithangen, dus voordat je het weet gaat het licht pas uit tegen elven. Herkenbaar, papa of mama?

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Sluit die boeken en oogjes optijd!

Je hebt al dagen gestudeerd, maar toch lijkt het alsof die examenstof maar niet wil blijven plakken. Dan kún je er natuurlijk voor kiezen te gaan zitten blokken tot diep in de nacht. Slapen komt na de eindexamens wel weer. Of is er een betere optie? Een manier van studeren waarbij je ook nog eens uitrust en je brein reset? Goed nieuws, het antwoord is JA. 

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Oud en nieuw: je kind op laten blijven, wakker maken of door laten slapen?

Oud en Nieuw. Een supergezellige feestavond! Oliebollen, appelflappen, spelletjes en om 00.00 uur natuurlijk de straat op om vuurwerk te kijken of zelf af te steken! Maar, hoe doe je dat eigenlijk met je kind(eren)? Voor veel ouders is dit ieder jaar weer een dilemma. Wat is nou het beste: je kinderen op laten blijven, wakker maken of ze door laten slapen?

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Je kind op tijd in bed? Zo doe je dat!

Het is de hoogste tijd voor je kind om te gaan slapen. Tenminste, dat vind jij. Kindlief heeft nog héél andere plannen. Het potje Minecraft is nog niet klaar, hij heeft nog honger, zij móet die tekening nog af maken en voordat je het weet liggen ze er wéér te laat in. Zucht. Zonder al te veel dwang en als ’t even kan ook nog op zo’n manier dat je zelf niet totaal uitgeblust op de bank ploft als je kroost eenmaal gestrekt ligt? We hebben 7 tips voor je!

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Middagslaapje

Het is half 12 ’s morgens. Je peuter begint te jengelen en jij weet precies hoe laat het is. Tijd voor het middagslaapje. Je propt er nog een boterham in en hoppa, het bed in met hem. Heerlijk, een paar uur rust. En straks een uitgerust en blij kind. Da’s niet alleen dubbel fijn voor hem, maar ook voor jou! 

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Lekker logeren

De zomervakantie staat weer voor de deur. Tijd om eropuit te gaan! Veruit de meeste Nederlanders brengen hun zomervakantie door in het buitenland. Grote favoriet is en blijft Frankrijk. Meestal verblijven de ‘thuisblijvers’ in een bungalow of op de camping. Maar het kan ook anders, lees het hier!

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Samen slapen met je kind

Pas geleden schreven we over de voor- en nadelen van een huisdier bij je in bed. Waar we eerst dachten dat we het woord huisdier bijna 1 op 1 konden vervangen door het woord kind in dit blog, kwamen we erachter dat er wel degelijk veel verschillen zijn ;-). Aan samen slapen met je kind(eren) zitten veel meer voordelen dan je denkt!

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Sinterklaasstress: de slapeloze nachten voor Sinterklaas

Ook al laat het heerlijk avondje een paar dagen op zich wachten, de slapeloze nachten beginnen nu al. In de aanloop naar 5 december duiken Sinterklaas en zijn Pieten overal op. Je kind raakt er niet meer over uitgepraat en met een beetje pech stuitert hij of zij de hele dag. Én nacht… 

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Kinderkamers: Van Amerika tot Zimbabwe

Wij in Nederland zijn niet anders gewend. Onze kinderen liggen in een eigen bed op een goed matras. Op veel plekken op deze aarde gaat het er heel anders aan toe. Daar liggen kinderen op matjes, met z’n achten op een kamer of zelfs op de grond.. Of ze slapen juist in een kamer met bergen speelgoed...

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Tips tegen bedplassen

Bedplassen. Het ene kind doet het vanaf zijn tweede niet meer en het andere is op zijn tiende nog steeds regelmatig nat. Hoe het precies komt, daar heb je al genoeg over gelezen. Je wilt vooral weten wat je eraan kunt doen. Want laten we eerlijk zijn, het is vervelend. Voor je kind en ook voor jou!

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Een verhaaltje voor het slapen

Weet jij nog uit welk boek je vroeger werd voorgelezen? Waarschijnlijk kun je je nog levendig herinneren hoe je vader spannende sprookjes vertelde of hoe je moeder jou en je buurjongetje voorlas over de avonturen van Jip en Janneke. Toen je groter werd, begon je zelf te lezen. Lezen is leuk. En gezond!

Lees verder

kinderen-voorlezen-380x250.jpg

Klaas Vaak: De kabouter van je kinderdromen

Dromen is een van de meest fascinerende onderdelen van de slaap. Het verhaal van Klaas Vaak, oftewel het Zandmannetje, stamt uit 1678 en leeft nog steeds voort in de kinderslaapkamers. Maar waar komt dit verhaal vandaan en waar is het op gebaseerd?

Lees verder

baby

Baby wil niet slapen

Heb je net lekker een plan gemaakt voor de avond, zul je het net zien: die kleine dreumes is het er niet mee eens. Elke ouder, jong of oud, maakt het dan ook wel een keer (of misschien veel vaker) mee: een kind dat niet wilt slapen. Sta jij op zo'n moment ook met je handen in het haar? Geen zorgen!

Lees verder

Hoeveel slaapt een baby? 

Je kan er jaloers van worden: het beeld van je baby die heerlijk uren, ongestoord kan slapen. Wist je dat pasgeboren baby's gemiddeld 14 tot 18 uur per dag slapen? Niet heel gek. Baby's slapen namelijk veel aan het begin van hun leven omdat ze de groei van het lichaam en de geest zo makkelijk mogelijk moeten maken. Echter is een vast slaappatroon helaas nog ver te zoeken. Na het eerste jaar op onze planeet ontwikkelen ze gelukkig een dag en nacht slaapritme. Tot die tijd is het slaapritme erg veranderlijk en kan het voor nieuwe ouders een uitdaging zijn om hiermee om te gaan.

Lees verder

Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing