npc-blog-beelden-950x712px_stappen-en-slapen.jpg

Stappen en slapen: gaat dat wel samen?

Je blijft iets te lang hangen op het terras of in de kroeg en slaapt op z’n zachtst gezegd iets minder dan de aanbevolen acht uur. Dat is allemaal niet zo’n ramp als je 18 bent, maar iedereen boven de 30 weet: slaapgebrek is killing. Voor je humeur, je productiviteit, je gezondheid ... Tja, waarvoor eigenlijk niet? Reden genoeg dus om toch zoveel mogelijk slaap uit je korte nacht te halen. 

Lees verder

Koude-voeten-in-bed-380x250.jpg

Koude voeten in bed: met deze 6 tips is dat verleden tijd

Het is weer winter. Je stapt je bed in om heerlijk te gaan slapen, maar vervolgens lig je (voor je gevoel) nog úren wakker met voeten als ijsklompjes. Herkenbaar? Ongeveer 1 op de 3 vrouwen heeft last van koude voeten in bed. Wat zijn de oorzaken, maar vooral: wat kun je eraan doen? Lees onze 6 handige tips!

Lees verder

 

NPC-blog-slapenopzondag-380x250.jpg

Hierdoor slaap jij slecht op zondag

Het is zondagavond en het weekend is zo goed als voorbij. Je ligt al lekker in bed. Een heerlijk schoon en opgemaakt exemplaar zelfs. Het is zondagavond en laat dat nou net dé avond zijn dat je de slaap elke keer maar niet kunt vatten. Woelen, draaien, plafondstaren… Herkenbaar? Hoe komt dat toch? En véél belangrijker: hoe kom je er vanaf?

Lees verder

 

blog-beeld-380x250px_b.jpg

Waarom voldoende slapen zo belangrijk is

We slapen gemiddeld een derde van ons leven. Als baby slaap je zo’n 18 uur per dag, als volwassene tussen de 6 en 8 uur. Slapen is ook van levensbelang. Waarom is slapen eigenlijk zo belangrijk? En wat gebeurt er als je te weinig slaapt? Je leest er alles over in dit blogartikel.

Lees verder

 

goede-slaap-voornemens-380x250.jpg

Goede slaap voornemens

Elk jaar op 1 januari nemen veel mensen zich voor hun leven te beteren: stoppen met roken, meer sporten, minder op je telefoon kijken, afvallen, minder alcohol drinken... Maar de allerbelangrijkste goede gewoonte om jezelf aan te leren is: zorg dat je voldoende slaap krijgt. Waarom start je hier niet nu al mee?

Lees verder

niet-kunnen-slapen-door-stress-380x250.jpg

Niet kunnen slapen door stress? Wel met deze tips!

Zit je in een spannende of stressvolle periode en merk je dat direct aan je nachtrust? Of eigenlijk beter gezegd aan géén nachtrust? Je bent helaas niet de enige! Niet kunnen slapen door stress komt vaak voor. Stress is namelijk een van de grootste oorzaken van héél veel slaapproblemen. Gebruik onze tips om wél ontspannen te kunnen slapen.

Lees verder