In deze periode kan het voorkomen dat je pakketje iets langer onderweg is.

btwcadeau
Feitjes

BB_de-nieuwe-slaapkamer_380-250.jpg

Slaaponderzoek: meer dan alleen slapen

In de nieuwe slaapkamer van Nederland is de slaapkamer veel meer dan alleen een slaapplek. Beter Bed heeft de slaapkamerrituelen van ruim 1.000 Nederlanders in kaart gebracht. Uit ons onderzoek blijkt dat de slaapkamer veel meer is dan alleen een plek om te slapen.

Lees verder

blog-header-feiten-en-fabels_380x250.jpg

7 keer feit óf fabel over slapen

Dat goed slapen belangrijk is, weten we allemaal. Toch zijn er ook héél veel onduidelijkheden over slapen. Want slaap inhalen, kan dat nou eigenlijk wél of niet? En zorgt alcohol voor een heerlijke of juist een slechte nachtrust? Bekijk de 7 onderstaande feiten en fabels over slapen. Klopt het wat jij altijd al dacht?

Lees verder

 

npc-blog-beelden-380x250px_hittegolf.jpg

Feiten over slapen met heet weer

Grote kans dat je de laatste tijd minder goed slaapt. En dat je de afgelopen weken op feestjes doodgegooid bent met tips om goed te slapen met deze tropische temperaturen. Zo heb je waarschijnlijk wel gehoord dat je ’s avonds lekker koel moet douchen en veel koud water moet drinken. Welke van al deze verhalen over slapen in de zomer zijn nu waar en welke niet? 

Lees verder

 

blog-beeld-380x250px_b.jpg

Diepe slaap voor diep geluk | Onderzoek

Wekkers die ons na de aangeraden acht uur slaap braaf uit onze slaap halen. Lampen met het juiste licht, zodat we op het juiste moment wakker worden. Slaapapps die onze slaapfases registreren. Omdat we inzien dat een goede nachtrust essentieel is voor onze gezondheid, hebben we veel over voor onze slaap.

Lees verder

 

Slaaplab_380x250.jpg

Magie in het Slaaplab

Al jaren bevindt zich in de Universiteit van Amsterdam een heus slaap- en geheugenlaboratorium. En waar je een tijdje terug nog moest denken in termen van witte jassen en steriele dekbedden, is dit sinds kort een gezellig appartement met modieus beddengoed en dito aankleding.  Wat de onderzoekers er zoal doen? Hou je vast. Het heeft namelijk nogal een hoog Harry Potter-gehalte.

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

De invloed van maanstanden op je slaap

Slaap je iedere maand standaard een paar nachten minder goed? Misschien heeft het wel te maken met de stand van de maan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de volle maan ons slaapgedrag niet al te positief beïnvloedt. Hoe dat komt? We leggen het graag even uit. En geven meteen wat tips mee. Slaap je de eerstvolgende volle maan heerlijk door!

Lees verder