YES! Nú 15% éxtra Black Friday korting met code black15

2 : 20 : 1
4
Feitjes over slapen

Slapen volgens je sterrenbeeld

Wist jij dit al over slapen?

Nu weten we bij Beter Bed natuurlijk al héél veel over slapen. Toch vonden wij nog 10 opmerkelijke weetjes over slapen die je vast nog niet kende!

Lees verder

Slapen volgens je sterrenbeeld

Hierdoor word jij iedere nacht op hetzelfde tijdstip wakker

Word jij met periodes ook iedere nacht precies om één uur wakker? Of om half vier of altijd stipt om 5 over drie? Af en toe wakker worden hoort er bij. Maar als jij regelmatig rond hetzelfde tijdstip wakker wordt, kán dit iets zeggen over je fysieke en mentale gezondheid.

Lees verder

Slapen volgens je sterrenbeeld

Slaap jij aan de linker- of rechterkant? Dit zegt het over jou!

Woon je samen of deel je regelmatig met dezelfde bedpartner het bed dan hebben jullie waarschijnlijk beiden een ‘eigen’ kant. En die kant waar jij slaapt, schijnt meer over jou te zeggen dan je denkt. Hmmm, interessant!

Lees verder

Slapen volgens je sterrenbeeld

Hoe jij het best kan slapen volgens je sterrenbeeld?

We zijn allemaal anders en ook slapen doen we dus allemaal anders. Zo heeft de één na standaard 5 uurtjes genoeg slaap gehad, terwijl de ander het liefst altijd een gat in de dag slaapt. Wist je dat jouw sterrenbeeld ook iets zou zeggen over je manier van slapen? 

Lees verder

BBED_14_Slaaprituelen_NPC_380x250.jpg

De meestvoorkomende slaaprituelen 

Een eigen ritueel voor het slapen gaan, helpt voor een betere nachtrust. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. Juist als je het overdag vaak druk hebt en op wisselende tijden naar bed gaat, is het belangrijk de dag met een terugkerend ritueel af te sluiten. Door voor het slapen gaan dagelijks dezelfde stappen te doorlopen, vertel je je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Zo maakt het zich op voor de slaapstand. En da’s precies wat je wilt. 

Lees meer

bingewatchen voor het slapen

Binge-watchen voor het slapengaan, ja of nee?

Wie kent ’t niet. Het einde van de aflevering nadert en de hoofdrolspeler wordt bijna betrapt. Het voelt alsof de politie jou persoonlijk op de hielen zit. Je hart zit in je keel. Is ’t eigenlijk bedtijd? Ach, kan jou het schelen. Je kijkt nog één aflevering voordat je naar bed gaat …

Lees verder

blog-header-feiten-en-fabels_380x250.jpg

7 keer feit óf fabel over slapen

Dat goed slapen belangrijk is, weten we allemaal. Toch zijn er ook héél veel onduidelijkheden over slapen. Want slaap inhalen, kan dat nou eigenlijk wél of niet? En zorgt alcohol voor een heerlijke of juist een slechte nachtrust? Bekijk de 7 onderstaande feiten en fabels over slapen. Klopt het wat jij altijd al dacht?

Lees verder

 

BBED_2021-09_Snooze_1-380x250.jpg

Snooze away: To snooze or not to snooze

Wat is er, zeker in de koude, donkere wintermaanden, lekkerder dan op de Snooze-knop te drukken als 's ochtends die onverbiddelijke wekker gaat? Jezelf nog een keertje omdraaien en een paar minuutjes extra in je warme bed liggen, spreekt de meeste mensen wel aan. Op zich prima, zo blijkt, zolang je de Snooze-optie maar niet gebruikt om wat extra slaap te pakken…

Lees verder

BB_de-nieuwe-slaapkamer_380-250.jpg

Slaaponderzoek: meer dan alleen slapen

In de nieuwe slaapkamer van Nederland is de slaapkamer veel meer dan alleen een slaapplek. Beter Bed heeft de slaapkamerrituelen van ruim 1.000 Nederlanders in kaart gebracht. Uit ons onderzoek blijkt dat de slaapkamer veel meer is dan alleen een plek om te slapen. Bekijk de Top 5 slaapkamer bezigheden hier!

Lees verder

blog-beeld-380x250px_b.jpg

Diepe slaap voor diep geluk | Onderzoek

Wekkers die ons na de aangeraden acht uur slaap braaf uit onze slaap halen. Lampen met het juiste licht, zodat we op het juiste moment wakker worden. Slaapapps die onze slaapfases registreren. Omdat we inzien dat een goede nachtrust essentieel is voor onze gezondheid, hebben we veel over voor onze slaap.

Lees verder

 

npc-blog-beelden-380x250px_hittegolf.jpg

Feiten over slapen met heet weer

Grote kans dat je de laatste tijd minder goed slaapt. En dat je de afgelopen weken op feestjes doodgegooid bent met tips om goed te slapen met deze tropische temperaturen. Zo heb je waarschijnlijk wel gehoord dat je ’s avonds lekker koel moet douchen en veel koud water moet drinken. Welke van al deze verhalen over slapen in de zomer zijn nu waar en welke niet? 

Lees verder

 

Slaaplab_380x250.jpg

Magie in het Slaaplab

Al jaren bevindt zich in de Universiteit van Amsterdam een heus slaap- en geheugenlaboratorium. En waar je een tijdje terug nog moest denken in termen van witte jassen en steriele dekbedden, is dit sinds kort een gezellig appartement met modieus beddengoed en dito aankleding.  Wat de onderzoekers er zoal doen? Hou je vast. Het heeft namelijk nogal een hoog Harry Potter-gehalte.

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

De invloed van maanstanden op je slaap

Slaap je iedere maand standaard een paar nachten minder goed? Misschien heeft het wel te maken met de stand van de maan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de volle maan ons slaapgedrag niet al te positief beïnvloedt. Hoe dat komt? We leggen het graag even uit. En geven meteen wat tips mee. Slaap je de eerstvolgende volle maan heerlijk door!

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Ben jij een ochtendmens of avondmens?

De één stuitert door tot diep in de nacht en is ’s morgens met geen tien paarden uit bed te krijgen. Bij de ander gaat het licht uit om negen uur ’s avonds, om de volgende ochtend om 6 uur fris en fruitig onder de douche te springen na een rondje hardlopen. Hoe komt dit verschil in ritme eigenlijk? Wat zegt het over ons en hoe kunnen we ons leven het best inrichten als uitgesproken ochtend- of juist avondmens? We zochten het voor je uit.

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

5 Tips om Blue Monday door te komen

Buiten is het koud, nat en donker. Je hebt nergens zin in.  Geen zin om uit je warme bed uit te stappen, geen zin om ontbijt te maken en je moet er niet aan denken bij de file aan te sluiten. Je zou willen dat je de komende werkweek kan skippen en deze tijd kon spenderen aan een winterslaap. “Energie” staat niet in jouw woordenboek vandaag en je wordt al chagrijnig bij de gedachte eraan. Het is weer Blue Monday.

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Slaapstuipen: iets om wakker van te liggen? 

Je ligt al even in bed en slaapt bijna. Precies op het moment dat je zo goed als wegzakt in een diepe slaap, schrik je wakker van een grote stuiptrekking. Of je valt ineens in een diep gat, alsof je bed onder je verdwenen is. Wat is dat toch voor een vreemde gewaarwording zo net voordat je naar dromenland afreist? Hoewel je ergens wel weet dat het geen hartaanval of iets anders ernstigs is, zou je toch graag weten wat er aan de hand is. En of je wel normaal bent.

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Het begin van een slaaprevolutie

Slapen dus. Hoe veel en hoe we het komende jaar slapen, en in de jaren erna natuurlijk, bepaalt in grote mate ons probleemoplossend vermogen. Of het nu gaat om individuele problemen of grotere uitdagingen die we als maatschappij tegemoet gaan. Als we goed slapen, kunnen we ze beter tackelen, aldus de deskundige. Weg dus met die smartphones in de slaapkamer en late bedtijden. Welkom comfortabel bedje, tijd voor jezelf! Lees het hier.

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Januari slaapmaand

Na een maand van kerststress ben ik er klaar mee. Al die late borrels, deadlineperikelen, dagenvullende kerstdiners en weekends vol familiebezoekjes eisen hun tol. Ik ben moe! Ik heb behoefte aan een lege agenda, zodat ik al die gemiste slaap kan inhalen. Mijn goede voornemen voor januari? Veel slapen in mijn comfortabele bedje onder mijn dikke winterdekbed! Als dat tenminste goed voor me is…

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Klok verzetten: Van zomer- naar wintertijd

In het laatste weekend van oktober is het weer zover: de klok wordt verzet. Waarom doen we dit ook alweer en moet hij nou vooruit of achteruit? Wanneer verzetten we de klok, en waarom? Welke blunders worden er zoal gemaakt doordat vergeten wordt de klok te verzetten? Dat het verzetten van de klok ook nadelen heeft, blijkt wel uit onderstaande voorbeelden. Lees, leer en lach.

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Elektronica in de slaapkamer

Je slaapkamer is bedoeld als een plek om uit te rusten, zodat je de volgende ochtend weer uitgeslapen en opgeladen je bed uit stapt! Om in slaap te vallen, is totale ontspanning essentieel. Door het gebruik van elektronica in de slaapkamer wordt dit proces nog wel eens verstoord. Hoe dit precies zit en hoe je je apparaten gemakkelijk kunt vervangen door andere zaken, lees je hier.

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Zonder pyjama slapen: 8 redenen

Gooi die warme pyjama maar snel achter in je kledingkast! Slapen zonder pyjama heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van slapen mét nachtkleding. Behalve dat je je pyjama niet meer hoeft te wassen, is naakt slapen bijvoorbeeld beter voor je gezondheid. Na het lezen van deze 8 voordelen slaap je nooit meer met een pyjama, maar naakt. En hé, dat is ook weer een voordeel: je hoeft geen pyjama meer te kopen! 

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Slaapgewoonten in andere landen

Ieder mens heeft andere gewoonten voor het slapengaan. Behalve dat er een verschil zit tussen elk individu op de wereld, zijn er ook landelijke verschillen te zien. Zo zijn Japanners niet zo hygiënisch op het gebied van slapen. Mexicanen daarentegen juist wel: zij wassen soms wel meerdere keren per week hun beddengoed uit. En het bedritueel van de Britten kun je vast wel raden… een kopje thee! 

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Opmerkelijke slaaprecords

Wat dacht je bijvoorbeeld van de man die 92 decibel produceert terwijl hij snurkt? Dat is meer herrie dan een drilboor! En een ontbijt op bed verzorgen voor 388 mensen tegelijkertijd? Een ware prestatie als je ’t ons vraagt. Bovendien vinden wij 1184 mensen in pyjama bij elkaar ook wel een vermelding in het Guinness  Book of Records waard… Andere opmerkelijke slaaprecords lees je in dit artikel.

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Winterslaap

De winter overslaan en de wekker zetten op eind maart. Slapen vanaf nu en gewekt worden door zingende vogeltjes en het lentezonnetje… Klinkt dit jou heerlijk in de oren of moet je er niet aan denken? Als de winter je koud laat en je warm loopt voor het voorjaar, voel je hier waarschijnlijk wel wat voor. Als je juist houdt van gezelligheid, sneeuwpret en warme chocomel op de bank, dan is een winterslaap niet echt iets voor jou…

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

De betekenis van je dromen: uitleg over de 6 meest voorkomende dromen

Dromen zijn interessant, mysterieus en symbolisch. In de tijd van de Romeinen werden dromen zelfs als geldig bewijsmiddel gebruikt in juridische zaken! Maar wat zijn dromen eigenlijk? En betekenen ze ook daadwerkelijk iets? Reden genoeg om het fenomeen eens goed onder de loep te nemen en te kijken of we dromen kunnen verklaren. Bekijk hier de betekenis achter 6 dromen!

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Scheiden, wat nu?

Het is een feit. Ruim 1 op de 3 getrouwde stellen gaat uit elkaar. Er worden volop cd’s verdeeld en ook over de rest van de inboedel moet worden nagedacht. Ieder z’n eigen hoofdkussen ligt voor de hand. Ieder een dekbedovertrek en hoeslaken gaat ook nog wel lukken. Maar neem jij het zomerdekbed en hij het winterdeel of heeft 1 van jullie vanaf nu gewoon helemaal geen dekbed meer? Scheiden is lijden, zeggen ze ooit. 

Lees verder

maanstand-380x250.jpg

Spreuken en gezegden over slapen

We besteden er een derde van ons leven aan. Het is nuttig. Sterker nog: het is een eerste levensbehoefte! Tijdens onze slaap wordt er van alles in ons lichaam gerepareerd, onze spieren ontspannen zich en ook de hersenen wordt wat rust gegund. Slaapgebrek tast onze lichamelijke en geestelijke gezondheid aan. Als je niet volledig wilt instorten, is met enige regelmaat je bed opzoeken dus aan te raden. Geen wonder dat slaap een voedingsbodem is voor veel spreuken en gezegden.

Lees verder

Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing