Slaapproducten

Wat is het verschil tussen een badjas en kimono?

Badjas, ochtendjas, kamerjas, duster, peignoir en dan heb je ook nog een kimono. Zijn ochtendjas, kamerjas, duster en peignoir niet gewoon andere woorden voor een badjas? Maar wat is een kimono dan? We leggen het je allemaal uit in dit blogartikel en inspireren je met de mooiste exemplaren!

Een badjas

Een badjas is een jas, gemaakt van een superzacht materiaal zoals badstof. Je doet deze namelijk aan zodra je opstaat óf geniet van een relaxmoment - bijvoorbeeld na het badderen - en dan is het wel zo fijn dat deze lekker zit. Een badjas wordt daarnaast vaak gebruikt als handdoek na het douchen. Dit doordat een badjas gemaakt is van een materiaal dat vocht zeer snel opneemt. Naar de sauna? Een badjas gebruik je hier om even snel om je heen te slaan tussen de saunabezoeken door. Een ander woord voor badjas is duster.

Kimono

Van origine is een kimono een Japans kledingstuk dat wordt gedragen tijdens officiële gelegenheden. Je herkent een kimono aan wijd uitlopende mouwen en de zogenaamde kimonokraag. De originele Japanse kimono is gemaakt van kostbaar zijde. De kimono’s die je bij ons ziet zijn vaak gemaakt van subtiel glanzend satijn. Kimono’s zijn populair door het soepele materiaal en de mooie kraag.

Ochtendjas

Ben je net wakker en heb je nog geen zin om je meteen te douchen of aan te kleden? Dan is een ochtendjas de uitkomst. In principe ziet een ochtendjas er hetzelfde uit als een badjas, alleen dan vaak wat luxer. Dit omdat je deze wat langer draagt op een dag. Zo zijn ochtendjassen vaak gemaakt van satijn of velours katoen.

Kamerjas

Met een kamerjas wordt van oorsprong een lange (huis)jas bedoelt die je gerust overdag kunt dragen, wanneer je nog geen zin hebt in kleren. Daarom oogt deze vaak nóg stijlvoller en is deze gemaakt van kwalitatieve fleece of velours. Een ander woord voor kamerjas is peignoir.

Wat zijn dan de verschillen tussen een badjas en een kimono?

De verschillen tussen een badjas en een kimono? Die zijn tegenwoordig zo goed als te verwaarlozen omdat ze maar klein zijn. En als het de juiste jas is voor jou, wat maakt het dan eigenlijk ook uit welk naamkaartje er aanhangt?

De leukste badjassen en kimono's

Bodymist Kayori
Voordeligste keuze

Bodymist Kayori

Levertijd: 3 tot 4 weken

11.95

Geurkaars Hazakura in keramiekpot

Levertijd: 3 tot 4 weken

34.95

Geurkaars Shincha

Levertijd: 3 tot 4 weken

29.95

Geurkaars Shincha in keramiekpot

Levertijd: 3 tot 4 weken

34.95

Geurkaars Yuzu

Levertijd: 3 tot 4 weken

29.95

Geurkaars Yuzu in keramiekpot

Levertijd: 3 tot 4 weken

34.95
Kussensloop Premium percale, grijs
Meest verkocht

Kussensloop Premium percale

Materiaal: katoen percale |
Wasinstructies: wasbaar tot 60°C |
Weeftechniek: platbinding |

Levertijd: 2 tot 3 weken

19.95

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing