Beter slapen

Vakantieboeken: lekker lezen op vakantie

Tijdens een hittegolf, op het strand, aan het zwembad of op een regenachtige dag op de bank: lezen kan altijd en overal. Ga je liggen bakken aan de Spaanse Costa del Sol of kies je liever voor een camping dicht bij huis? Met deze boeken verveel je je geen moment! Ga je voor spanning en sensatie of een heerlijke zomerse vakantieroman? We hebben een aantal boekentips voor je op een rij gezet. Wil je zelfs in de hete zon kippenvel krijgen? Lees dan deze Nederlandse literaire thrillers…

Esther Verhoef – Lieve mama

“Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. En al snel blijkt dat de nachtmerrie voor Helen nog maar pas is begonnen…”

Tess Gerritsen – Meisje vermist

“Vuilnismannen vinden in een steegje de lichamen van twee jonge vrouwen en forensisch arts Kat Novak moet ze onderzoeken. Op het eerste gezicht hebben de twee gevallen van overdosis niets met elkaar te maken. Maar Kat vermoedt dat er onheilspellende dingen gebeuren in de stad Albion, die de laatste tijd steeds meer verloedert.”

Suzanne Vermeer – Costa del sol

“Sinds ze een jaar geleden weduwe is geworden, heeft Eline Sanchez er alles aan gedaan om de levens van haar en haar kinderen Alex en Maria weer op orde te krijgen. De komende zomervakantie zullen ze met z'n drieën doorbrengen in Spanje, het geboorteland van hun vader. Maar in plaats van een verblijf bij de grootouders van haar kinderen, heeft Eline een verrassing in petto: een vakantie aan de zomerse zandstranden van de Costa del Sol. Aanvankelijk lijkt het een groot succes te worden, maar wat begint als een reis om een triest verleden af te sluiten, eindigt in een gevecht op leven en dood...”

Linda van Rijn – Vive la France

“De kampeervakantie van Esther en Rob wordt overschaduwd door zijn vreemde gedrag. Als Esther met haar dochter terugkeert van een dagje Parijs, is Rob er niet om hen op te halen van het station. Ook reageert hij niet op oproepen en berichtjes. Maakt Rob het nu al te bont of is er heel iets anders aan de hand?”

Liever een vakantieroman om bij weg te dromen? Dan zijn deze romans vast iets voor jou!

Victoria Hislop – Het eiland

“Alexis Fielding staat op het punt een belangrijke beslissing in haar leven te nemen en wil daarom meer weten over het verleden van haar moeder, die opgroeide in een klein dorpje op Kreta, voordat ze naar Londen verhuisde. Alexis reist af naar Kreta en ontdekt daar de dramatische geschiedenis van haar familie.”

Jess Walter – Schitterende ruines

“Schitterende ruïnes vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde. Op onnavolgbare wijze verbindt Jess Walter het landelijke Cinque Terre van 1962 met het genadeloze Hollywood-bestaan van vandaag de dag. Schitterende ruïnes handelt over tijd, over het moment dat voorbijgaat zonder dat we er erg in hebben en over het verleden dat we soms als een ruïne achterlaten. Jess Walter toont hoe ons leven zich ontrolt: gecompliceerd en wreed én dichterlijk en betoverend tegelijk.”

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing